silie4 08.05.08, 11:50 jestem w 40tc i nic sie nie dzieje tylko pojedyncze nieregularne skurcze i tyle termin z ost.usg mialam na 5 maja czy moznz jakos przyspieszyć porod jestem w pierwszej ciązy prosze o rade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krysiia Re: 40tc i nic... 08.05.08, 11:57 chodzic, chodzić, jeszcze raz chodzić(schody preferowane, przytulanki..... z mężem podobno rewelacja ciepła woda też podobno przyspiesza, mi pomagała jak miałam nieregularna i słabe skurcze, to potakich kompielach się wzmocniły(wątpliwa przyjemność, ale przyspiesza) No i coś o oleju rycynowym mówią, ale tego nie stosowałam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pepper Re: 40tc i nic... 08.05.08, 13:47 Masz jeszcze prawie dwa tygodnie czasu. Ale jeśli chciałabyś trochę przyspieszyć, to radzę w dzień gruntowne sprzątanie mieszkania ( ale bez wchodzenia na stołki, czy drabinkę ), a wieczorem sex. Odpowiedz Link Zgłoś
puellapulchra Re: 40tc i nic... 08.05.08, 16:02 He he, jakbym czytała o sobie Też 40 tc i nic. I też z ostatniego USG wyszedł 5 maja, a do tej pory tylko nieregularne skurcze. Metody typu przytulanko, schody długie spacery nie dają efektu... Nie pozostaje nic innego jak czekać, aż córunia zechce wyjść )) Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
silie4 Re: 40tc i nic... 08.05.08, 18:37 fajnie sie składa u mnie też bedzie corka Odpowiedz Link Zgłoś
kulka_ulka Re: 40tc i nic... 08.05.08, 17:14 Dziewczyny, kurde, przestancie z tym przytulankiem!!! czy wasze dzieci powstaly z przytulania? raczej nie - powstaly Z SEKSU !!!!!!!! Wiec zamiast przytulanek polecam SEKS ! BO dzieki spermie dojrzewa szyjka macicy i przygotowuje sie do porodu. Polecam, ja po 3 dniach , podczas ktorych byl SEKS - zaczelam rodzic Odpowiedz Link Zgłoś
usia-1984 Sexik:) Masaż suteczków i brzuszka :)))) 08.05.08, 17:51 Tak jak wspominaja sex hmmm) może pomóc a jak nie to itak przyjemnie prawda))) Pospaceruj po domu masując brodawki okręznymi ruchami może to zrobic mężuś mój miał takie zadanie od położej ona go tego uczyła całkiem sprawnie mu to poszło)) to przyśpiesza skurcze bo uwalnia się naturalnie oxytocyna tylko dużo chodz nawet po pokoju i ciagle masuj okrężnymi ruchami dośc intensywnie a jak leżysz to możesz masowac brzusio bo to także pomaga wywołac skurcz tez okręznymi ruchami leż i masuj poprostu to dla ciebie i dla dzidzi będzie relaks( dlatego gin często zabrania masowania brzuszków we wcześniejszych tygodniach bo tak można przyśpieszyc poród) Powodzenia i mam nadzieje że coś ruszy)) Aha jeśli chopdzi o olej rycynowy to jest wstretny i on powoduje przeczyszczenie poprostu i czasem także może wywołac poróg ale to tylko dlatego że dokładnie oczyści ci jelitka i z kibelka chwilke nie zejdziesz także to mniej przyjemna metoda) Odpowiedz Link Zgłoś
bestagnieszka Re: Sexik:) Masaż suteczków i brzuszka :)))) 08.05.08, 18:33 Kurcze a na mnie przy pierwsze ciazy nic nie dzialalo, robilam wszystko, doslownie wszystko tak bardzo chcialam urodzic i nic!!! Skonczylo sie na wywolywaniu porodu w 42 tygodniucoreczka sie urodzila malutka, tylko 2600kg ale jaka bylam szczesliwaA teraz jestem znow w niespodziewanej ciazy, w 6 tygodniu... Odpowiedz Link Zgłoś