Dodaj do ulubionych

41tc-pomocy...

11.05.08, 10:45
Witam dziś zaczol mi sie 41tc nie mam żadnych skurczy tylko takie dziwne rwania w dole brzucha trwa to ok.3-4 sekundy i przechodziczy to normalne?kiedy urodze ?bardzo sie boje to moja pierwsza ciąza prosze o radę bo nie wiem co robić.
Obserwuj wątek
    • solangelika Re: 41tc-pomocy... 11.05.08, 10:53
      Przede wszystkim nie denerwuj się tak,odpoczywaj,zbieraj siły,wkrótce będę Ci
      potrzebne,wiem co mówię,urodziłam pierwsze dziecko w 42 tyg,też się denerwowałam
      i niepotrzebnie.Takie bóle to skracania się szyjki,pewnie urodzisz
      niedługo,chodzisz na KTG?Teraz to obowiązkowe bo jesteś po terminie.Acha,te bóle
      w brzuchu są normalne,ja jestem teraz w 38 tyg i też je mam.I naprawdę nie
      denerwuj się,dzidzi to wcale nie pomaga,tobie też.Pozdrawiam,trzymaj się Kochana
      KobietkosmileWkrótce będziesz mamusią!smile
      • beatkaa32 Re: 41tc-pomocy... 11.05.08, 11:07
        witaj, dołączam sie do poprzedniczki-teraz jakiekolwiek nerwy są Ci
        niepotrzebne. Wiem, że dobrze mi się gada, bo to nie ja jestem na Twoim miejscu.
        Jeśli bardzo się boisz, to skontaktuj się z ginem prowadzącym ciążę, opowiedz o
        swoich wątpliwościach, lękach. Moim zdaniem powinnaś być przyjęta na oddział, bo
        jesteś po terminie. Kontrolujesz Malucha badaniem ktg? i jeszcze raz powtarzam:
        zero stresu, bo w niczym Ci nie pomoże, a tylko zaszkodzi Twojemu Maleństwu.
        Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie, odezwij się jak już będziesz
        szczęśliwą mamusią.
    • sweet.cherry Re: 41tc-pomocy... 11.05.08, 18:01
      Ja wyluzowałam, jutro zaczynam tydzień 42, jak mała nie wykluje się
      do czwartku (15.o5) to w torebce już noszę skierowanie do szpitala
      na wywołanie porodu. Najważniejsze być pod kontrolą lekarza, aby
      sprawdził poziom płynów, poza tym kontroluj ruchy płodu i czekaj big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka