Dodaj do ulubionych

nadwaga a ciąża

13.09.03, 12:05
Hejka!
Mam pytanko do dziewczyn które są lub były w ciąży i miały nadwagę.
Ja mam sporą nadwagę i jestem w 4 tyg ciąży. Zastanawiam się czy ciąża
u "grubasków" jest wogóle widoczna i gdzie można znaleźć na siebie ciuszki??
pozdrawiam Mamuśki
papa
Obserwuj wątek
    • ania711 Re: nadwaga a ciąża 14.09.03, 11:10
      Hej!
      Też mam sporą nadwagę i jestem w 15 tyg. ciąży. Brzuszek zawsze miałam i jak
      do tej pory narazie jeszcze nic po mnie nie widać. Pilnuje wage i od początku
      ciąży nie utyłam ani kilograma z czego się bardzo ciesze. Musimy się bardziej
      pilnować i nie obrzerać żeby dużo nie przytyć, doczytałam gdzieś że 6-8 kilo
      wiecej to byłoby idealnie. No ale nie wiem jak to w praktyce wyjdzie smile. Na
      pewno nie możemy sobie pozwolić na 20 kg przytycie, bo pewnie wtedy byśmy się
      nie mogły ruszać smile. Też się zastanawiam czy później znajde coś dla siebie jak
      brzuszek już się powiekszy. Pozdrawiam serdecznie.
      • dzidzia_78 Re: nadwaga a ciąża 14.09.03, 23:13
        Witaj Aniu711!!!
        Już myślałam że tylko ja mam nadwagę będąc w ciąży. Ja też staram się pilnować,
        tak jak do tej pory uwielbiałam słodkości tak teraz jadła bym przyprawione,
        pomidorowe i mięsne posiłeczki.Ciekawa jestem jak to dalej bedzie ze mną.
        Zamartwiam się o ciuszki dal mnie bo przecież w sklepach ciążowych są owszem
        duże ale do rozmiaru 42. Chyba bede musiała skoczyć do "puszystej lady" tam
        napewno coś już znajdę.
        Trzymaj się ciepło, mam nadzieję że nie utyjemy za bardzo z naszymi maleństwami.
        POzdrawiam Ciebie i twoje 15 tyg. maleństwo.
        Dzidzia_78 i 4 tyg. cud

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka