Dodaj do ulubionych

Najlepsza gazetka

15.05.08, 15:32
No wlasnie. jaka polecacie gazetke dla kobiet w ciazy, ktora
dotyczylaby ciazy i malego dziecka.
Obserwuj wątek
    • osa551 Re: Najlepsza gazetka 15.05.08, 15:39
      wszystkie te gazetki są trochę denne. Ostatnio ktoś mi do domu przyniósł "Mamo
      to ja" i szczerze mówiąc najbardziej z całej gazetki przydała się karta rabatowa
      do Smyka ...
      • polciunia Re: Najlepsza gazetka 15.05.08, 15:52
        polecam "M jak mama" chyba jedyny poradnik dla kobiet w ciazysmile kosztuje
        zaledwie 3,99.jest to miesiecznik. własnie kupiłam majowy nr. pzdr
      • blueberry77 Re: Najlepsza gazetka 15.05.08, 15:59
        W tych dennych gazetkach można znaleźć odpowiedzi na większość pytań, które są
        zadawane na forum Niemowlę tongue_out

Ja lubię "Mamo to ja", "Twoje dziecko" i "Dziecko". Oczywiście wystarczy kupować
        jedną, bo tematy się powtarzają.

osa551 napisała:

> wszystkie te gazetki są trochę denne. Ostatnio ktoś mi do domu przyniósł "Mamo
        > to ja" i szczerze mówiąc najbardziej z całej gazetki przydała się karta rabatow
        > a
        > do Smyka ...
        • osa551 Re: Najlepsza gazetka 15.05.08, 16:07
          W sytuacjach podbramkowych przydała mi się książka "Pierwszy rok życia dziecka".
          Niestety w gazetkach co chwila powtarzają się najpopularniejsze tematy, a na
          moje wątpliwości nie znalazłam tam odpowiedzi.
          • blueberry77 Re: Najlepsza gazetka 15.05.08, 16:39
            Problem z gazetami jest taki, że trzeba je czytać regularnie, bo w jednej czy
            dwóch nie znajdziesz wszystkiego. No i ciężko potem coś w nich znaleźć właśnie w
            sytuacjach podbramkowych, bo nigdy się nie pamięta w której co było. Ale uważam,
            że warto je czytać na bieżąco, żeby tych sytuacji podbramkowych było jak
            najmniej. Oczywiście warto też mieć książkę, ale książki są z reguły trudne do
            przetrawienia, a poza tym informacje w nich zawarte często nie są aktualne i nie
            są zgodne z polską rzeczywistością (schemat żywienia, kalendarz szczepień,
            informacje o produktach, itp).
            • osa551 Re: Najlepsza gazetka 15.05.08, 18:32
              No i czasem trzeba mieć dystans do informacji tam zawartych, patrz link poniżej smile:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=79245209&a=79259270
    • annubis74 Re: Najlepsza gazetka 15.05.08, 16:53
      chyba najlepsza jest "Mamo to ja"
      ale tak naprawdę smiało można korzystać z numerów archiwalnych bo co
      jakiś czas ta tematyka jest powtarzana - w końcu ile można napisać o
      ciąży
      my dostaliśmy sporo numerów archiwalnych w szkole rodzenia
      • kanaryjka Re: Najlepsza gazetka 15.05.08, 18:28
        Ja kupuję "Dziecko" i "M jak Mama". Bardzo je lubię i czytam od
        deski do deski.
        • landri83 Re: Najlepsza gazetka 16.05.08, 09:04
          Dostalam duzo tych gazetek od siostry meza, ale sa w wiekszosci nudne, a artykuly napisane tak, jakbysmy to by mowily gaga-gugu. Moze "Dziecko" nie jest takie zle, ale akurat czesc artykulow z niego mozna sobie przeczytac w sieci.

Polecam fajna ksiazke "W oczekiwaniu na dziecko", a potem kolejne z tej serii. Duzo sie dowiedzialam. Jezyk przystepny, ale nie infantylny.
          • osa551 Re: Najlepsza gazetka 16.05.08, 11:05
            mam te same odczucia w sprawie gazetek, ja też korzystam z książek tej serii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka