kropka57 10.07.08, 10:32 Niby nie zdarza mi sie, lae teraz coś mi sie robi bolącego na nosie, a mąż dopiero co mial katar, więc pewnie zarazki w domu. Jestem w 10 tc. Słyszałam,że opryszczka jest bardzo groźna. Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropka57 Re: bardzo groźna - módl się o lekka śmierć 10.07.08, 10:35 naprwadę, gdzieś niedwno o tym czytałam Odpowiedz Link Zgłoś
ewela221 Re: opryszczka 10.07.08, 10:34 Ja tez mialam opryszczke na nosie na samym poczatku ciąży, moj lekarz twierdzi, ze jesli nie pojawila poraz pierwszy to nie ma sie czego obawiac. Nie zamartwiaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka57 Re: opryszczka 10.07.08, 10:36 ale nie wiem, czy miałam wcześniej, tzn. czy to co miałm kiedys to była opryszczka. Wiem, dziwne, ale wcześniej nie miewałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela221 Re: opryszczka 10.07.08, 10:50 Najlepiej zglos to swojemu lekarzowi, skoro nie jestes pewna, czy przechodzilas wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
wetlinka Re: opryszczka 10.07.08, 12:04 Ja mam opryszczki na ustach średnio kilka razy w roku, w ciąży miałam praktycznie na początku i potem w 10 tyg. Dużo czytałam na ten temat, i z tego co sie orientuję, to faktycznie jeśli już się kiedyś pojawiała nie jest groźna, ale i tak mam obawy... Ale ona wyskakuje kiedy chce, nie ma na nią sposobu.....stres, osłabienie organizmu itp...... i opryszczka gotowa! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: opryszczka 10.07.08, 14:17 Ale opryszczką nie zarazisz się od męża, który ma katar... To zupełnie inny wirus. No, chyba, że mąż dostał opryszczki, a Ty nigdy wcześniej na nią nie chorowałaś... Odpowiedz Link Zgłoś