Dodaj do ulubionych

Mamy pazdziernikowe

01.10.03, 18:07
Hej,
mam termin na sobote czyl - 04.10. i czuje sie jak balon!!!!
juz nie moge dluzej czekac!! wszystko juz gotowe - pokoik gotowy, wozek,
lozeczko te maluskie ubranka a ja nie moge sie doczekac !!!
dlaczego ta moja corcia jest dla mnie taka ?
czy ktoras z Was tez jest juz przy mecie ? i jak sie czujecie ?
bo ja jestem taka niecierpliwa - i na nic herbatki malinowe na nic wieszanie
firanki buuuuu

pozdrawiam,
karola
Obserwuj wątek
    • bibba Re: Mamy pazdziernikowe 01.10.03, 18:22
      Podobno pomaga rowniez seks, chociaz mnie za nic by nie skusilo w stanie
      obalonienia, oraz ostre jedzenie (curry), a takze szczypanie brodawek.

Bibba
    • asiulek7 Re: Mamy pazdziernikowe 01.10.03, 18:28
      Hej,
      ja mam termin na 08.10.
      Czekam, czekam. Wczorajszy zapis ktg nie wykazał żadnego skurczu, a córcia ma
      się dobrze w brzuszku.
      Jak mówi mój lekarz, trzeba mieć szacunek do swojego dziecka i cierpliwie
      czekać.
      Doskonale Cię rozumiem... jest mi ciężko, brzuszek ciągnie, tu boli, tam pyka..
      hi, hi
      to już naprawdę niedługo!!!
      Pozdrawiam
      A.
    • ddudi Re: Mamy pazdziernikowe 01.10.03, 18:56
      witam!
      ja mam co prawda termin z OM dopiero na 29.10- ale wg usg - mija on właśnie
      dziś (1.10)- moja dzidzia jest dość duza - stan na przedwczoraj to 4,4 kg (choć
      to dopiero 36 t.c.) - a mówiac realnie pewnie cos pod 4 kg; szczerze zaczynam
      się trochę bać że jeśli dotrwam do terminu to dzidzia może być b. duża- bo
      chyba w ciągu ostatniego miesiąca dziecko przybiera około 1 kg ....; no ale
      nic - na szczescie to mój drugi poród- więc teoretycznie powinno być łatwiej-
      no i łudzę się że te wynalazki nowoczesnej medycyny jak usg czasem
      trochę "ściemniają" smile)) - choć mój brzuch jest naprawdę ogromniasty i nie
      zdziwiłabym sie jeśli z tą wagą byłaby to prawda....;
      pozdrawiam i życzę szybkiego i łatwego rozwiązania
      asia
      • lili24 Re: Mamy pazdziernikowe 01.10.03, 19:03
        Ty masz problem z duzym rozmiarem a ja z kolei z malym...
        jeszcze 3 tyg. temu modlilam sie zeby corcia "przeskoczyla 2500, bo inaczej
        umiesciliby ja w inkubatorze..
        teraz juz jest okolo 2800 wiadomo + - 200 gr wiec inkubator nie wchodzi w
        gre...
        juz nie moge sie doczekac, niby mam tyle ksiazek zaleglych tyle filmow, tyle
        przemyslen, na ktore normalnie nia mialam czasu (takie wymyslanki
        filozoficznesmile)) a siedze i siedze jak kurka na grzedzie i czekam niemalze
        patrzac sie w jeden punkt smile
    • jaskierus Re: Mamy pazdziernikowe 02.10.03, 00:59
      Hej hej!
      U mnie podobnie z oczekiwaniem, mam juz 2 cm rozwarcia, 2 dni temu ktg wykazalo
      ladna akcje skurczowa, polozna powiedziala, ze jutro-pojutrze urodze. I nic,
      skurcze przeszly, a ja latam jak glupia po schodach i wsluchuje sie w kazde
      pykniecie w brzuchu, oszalec mozna. Mam nadzieje, ze juz niedlugo, bo strasznie
      mi sie dluza dnie..
      Pozdrawiam i zycze szybkich porodow!
    • miloja Re: Mamy pazdziernikowe 02.10.03, 09:16
      Hej!
      Ja mam termin na 11.10,ale już 8.10 mam się wstawić do szpitala.A to dlatego,że
      3 lata temu przeszłam 2 operacje i teraz nie wiedzą jak mam rodzić.Moga być
      jakieś komplikacje.
      Ogólnie czuję się dobrze,dziecko waży ok 3 kg,dziewczynka,ciąża 1.
      Ostatnio zauważyłam jakby mniej ruchów.Boję się,że przeoczę ich brak.
      Nie potrafię też odróznić czy dziecko się tak tam pręży czy to brzuch
      twardnieje.Żadnych skurczy przepowiadających też nie mam.Napiszcie jak to jest
      u Was?
      Pozdrawiam.
      • ehandz Re: Mamy pazdziernikowe 08.10.03, 09:20
        Witaj.
        Też mam termin na 11.10, wczoraj byłam u lekarza i... nic. W piątek znów na
        usg, to może się coś wyjaśni. A ja obawiałam się porodu przedwczesnego wink.
        Boje się żeby nie przeoczyć jakiegoś ważnego sygnału, bo do szpitala mamy
        kawałeczek. Poza tym czuję się całkeim dobrze, brzuch czasami twardnieje, ale
        nie boli, ani nie jest to zbyt regularnie, zresztą to juz tak od 6 miesiąca,
        więc zdążyłam się przyzwyczaićsmile A dzidziuś też przez ostatnie tygodnie
        ograniczył baraszkowanie .
        Pozdrawiam
    • scotlandyard4 Re: Mamy pazdziernikowe 02.10.03, 09:55
      Cześć dziewczyny!
      Ja mam termin na 18.10 i też nie mogę się już doczekać...
      To moja pierwsza ciąża i jetem bardzo podekscytowana. Cały czas zastanawiam się
      jak to naprawdę będzie z tym porodem. Boję się ale też jestem bardzo
      podekscytowana i nie mogę doczekać się kiedy zobaczę moją kochaną córeczkę i
      wreszcie ją przytulę...
      Jeżeli chodzi o samopoczucie to z dnia na dzień czuję się coraz
      bardziej "niekomfortowo" w swoim ciele. Ciągle coś tam pobolewa, szczypie itp.
      W poniedziałek idę do szpitala na ściągnięcie szwu, więc może się już coś
      zacznie(mówią, że tak czsem bywa).
      Życzę wszystkim udanego porodu, zdrowego dzidziusia i szybkiego powtrotu do
      formy!

Pozdrawiam
      Sylwia
      • lili24 Re: Mamy pazdziernikowe 02.10.03, 10:30
        ooo widze, ze wiekszosc z nas bedzie mialo coreczki smile)) heheheheehhe
        no to sie porobilo, same slicznotki rosna..
        jesli chodzi o zadane wczesniej pytanko o ruchy - to owszem w tym stadium
        mozna je czuc znacznie mniej, ale powinny byc wyczuwalne,
        np po jedzeniu dzidzius staje sie zazwyczaj aktywniejszy - mowie zazwyczaj bo
        tak jest u mnie a u kazdej kobietki uklada sie to roznie. Tak wiec jesli
        kolezanka nie czuje ruchow - niech sie zglosi na ktg.... tak dla spokojnosci smile

buziaki,

• ula1001 Re: Mamy pazdziernikowe 02.10.03, 19:52
          Hej, u mnie tez dziewczynka, 36 tydzien, termin na 31.10, wczoraj mialam usg,
          wazy niby 2990. Mam nadzieje, ze porod sie nie spozni, bo tez juz nie moge sie
          doczekac, chociaz tak sie boje porodu...
          Pozdrufki, Ula i Kaja
    • lolyta Re: Mamy pazdziernikowe 02.10.03, 23:35
      ja mam jeszcze trzy tygodnie, ale dla tych co sie doczekac nie moga:
      zaprzyjazniony masazysta ostatnio mi powiedzial, ze na wywolanie skurczow
      porodowych nalezy masowac miejsca tuz nad i pod kostkami u nog. Mnie sie na
      razie nie spieszy wiec nie sprawdzam jak dobrze to dziala, ale moze akurat
      ktorejs z Was pomoze, jak juz soki malinowe, oleje rycynowe i wszystko inne
      zawiedzie.
      • jaskierus Re: Mamy pazdziernikowe 03.10.03, 00:33
        Heheh, tylko sobie dosięgnij tych kosteksmile Ja nie dam rady niestetysmile
        • lolyta Re: Mamy pazdziernikowe 03.10.03, 05:43
          No masz, a ja dzisiaj bylam taka dzielna ze se nogi wydepilowalam sama, o!
          A do masowania kostek zagonic szczesliwego tatusia nalezy.
      • bea_bak1 Re: Mamy pazdziernikowe 03.10.03, 13:34
        Witam wszystkie październikowe Mamy!
        Ja mam termin na 20.10, też córeczka, która już pokazała jaki ma charakter: nie
        chce się obrócić, pupę ma nadal na dole. Mam nadzieję, że jak tak dalej będzie,
        nie będę rodzić ponad 3 kg naturalnie! Staram się być spokojna i wciąż pełna
        wiary, ale jej coraz mniej. Zresztą wszystko jedno - nich tylko z Dzidzią
        będzie ok.

Bea i Madzia
    • dorotka_p Re: Mamy pazdziernikowe 03.10.03, 11:55
      U mnie w brzuszku tez coreczka!smile Termin mam na 24.10 , brzuszek dosyc duzy.
      Mam problem z chodzeniem, okropnie boli mnie lewa noga, lewdo chodze do domu a
      o spacerach zapomnialam juz tydzien temu.
      To jest moje drugie dziecko i pocieszam sie, ze drugi porod jest szybszysmile
      Dorotka
      • ingrid123 Re: Mamy pazdziernikowe 03.10.03, 14:22
        Widzę że w październiku same dziewczynki sie będą rodziły...
        A wśród nich mój Jasiek! Termin mam na 6.10;czyli lada dzień;a wczorajsze
        badanie nie wykazały najmnijeszego rozwarcia ani innego objawu porodusad
        Czuje się świetnie dopiero od dziś wzięłam zwolnienie i będę czekać aż synio
        zechce zobaczyc jak wygląda swiąt na zewnątrz!
        Trzymajcie sie cieplutko i wykorzystujcie ostatnie chwile na sen i inne
        przyjemności...
        AGA
        • jaskierus Re: Mamy pazdziernikowe 03.10.03, 14:26
          No, chwileczke, jeszcze moj Kacperek! Chlop jak dab 5 dni temu wazyl 3700, uff.
          U mnie i rozwarcie juz jest i bole przepowiadajace, ale jakos nic sie nie
          rozwija niestety...Mam dzis niezlego dola, kazdy dzien taki sam, to czekanie
          mnie wykancza. Pozdrawiam przyszle mamusie!
      • lili24 Re: Mamy pazdziernikowe 03.10.03, 14:26
        dobra, dzisiaj normalnie zaparzam sobie caly sagan albo cale wiadro herby
        malinowej, wymasuje sobie kostki - jak dam rade smile i czekam.... jutro mam
        termin jutro sobota - wiec przyjma mnie w poniedzialek, no chyba ze sie
        zacznie. A zaczac sie nie chce a ja pekam w szwach. Wszystko boli. Ta moja
        coreczka jest dla mamuski zlosliwa smile i na domiar zlego ulozyla sie cudnie,
        bo miednicowo ! smile))
        ach, czeka ja szlaban tak mniej wiecej do 30-tki, zero chlopakow do skonczenia
        studiow, podyplomowki i doktoratu.

Hehhhee heh he zobaczymy kto sie bedzie smial ostatni smile
    • ingrid123 Re: Mamy pazdziernikowe 03.10.03, 15:13
      Dziewczyny!Przeglądając kalendarz zobaczyłam ze 10.10 jest pełnia
      a wtedy podobno tłok na porodówkach więc oby do 10!!!!!
      • lili24 Re: Mamy pazdziernikowe 03.10.03, 15:18
        o w morde jeza !!! to co mam zrobic ???
        szczypie brodawki -to mi tylko mocniej cieknie, pije herbatkie - i juz mam jej
        dosc - nic nie daje... jesli chodzi o przytulanki to jest ich mniej, bo
        gabaryty nie te co zawsze, ale tak na spokojnie tez jest i NIC nie daje...
        co jeszcze ma zrobic zrozpaczona mamuska zeby zobaczyc swoja mala kopiaca
        corke ?
        tym bardziej ze glowka malej wbija mi sie coraz bardziej w zebra!!!! boje sie
        ze moze sobie glowke uszkodzic.. sad ??
        • eliza582 Re: Mamy pazdziernikowe 03.10.03, 19:32
          To dzidzia sie nie przekręciła? W takim razie liczysz na cesarkę? Prawidłowo
          to już od około 32 tygodnia powinna ułożyć się głową do dołu, a Twoje żebra
          kopać nóżkami. Może się przejęzyczyłaś....pozdrawiam
          • lili24 Re: Mamy pazdziernikowe 03.10.03, 21:54
            nie niestety, corca ulozyla sie miednicowo.
            To wynika takze z wadliwej budowy mojej macicy, ale wszystko inne jest okej,
            tak mam planowana cesarke... i mam czekac na naturalne rozpoczecie porodu, no
            moze w poniedzialek mnie przyjma - to zalezy od lekarza..

buzka
    • matusia3 Re: Mamy pazdziernikowe 04.10.03, 10:04
      Hej październikówki!
      Ja mam termin na 26.10.Miałam już raz skurcze przepowiadające,myślałam,ze
      pojadę do szpitala,ale gdy się wybieraliśmy z mężem wszystko ustało.
      Mam rozwarcie na 1 cm,czasem twardnieje mi brzuch,ale to chyba normalne w tym
      tygodniu.Lekarz stwierdził,że jak donoszę do 11 paź to będzie sukces.No
      zobaczymy,czy jego przewidywania się sprawdzą? Często chodzicie w nocy do
      toalety? Ja ostatnio rzadko ,góra dwa razy.Pamiętam,że w pierwszej ciąży
      niedługo przed porodem biegałam częściej,więc może jeszcze trochę poczekam?

Dzisiaj pomimo wszystko postanowiliśmy,że mąż złoży łóżeczko,a niech już będzie
      złożone...

Jutro idziemy na chrzciny do mojej bratanicy,ciekawe jak wytrzymam z moim
      kręgosłupem?

Pa matusia+ 37 tyg dziewczynka
      • olegra Re: Mamy pazdziernikowe 07.10.03, 19:58
        hello, ja też mam termin na 26 października i wcześniej miałam skurcze
        przepowiadające, a traz jakby wszystki objawy mi zanikająsmile Szymonek kopie i
        wierci się- wszystko w normie. A ja już tylko czekam....
        Matusiu3- gdzie będziesz rodzić?
        pozdrawiam
        olegra+Szymek
    • tobatka Re: Mamy pazdziernikowe 04.10.03, 11:20
      No i ja mam termin na 8 października (ale z faktu, że mam długie cykle, to
      raczej wiartgodniejsze byłoby przesunięcie tego terminu o tydzień na 15-ego -
      tyle, ze szpital jednak pyta tylko o miesiączkę).
      Rozwarcie na 1,5 cm sobie jest od tygodnia bez zmian, lekarz mówi, że mogę
      urodzić zarówno w ciagu godzin, jak i dni (tak mówił też tydzień temu...
      hihihhi). Aż się mąż przejął i łóżeczko złożył.
      Wszystko gotowe... torba do szpitala też - kilka drobiazgów tylko jeszcze
      (takich, co to w codziennym użyciu - szlafrok, kosmetyki, kapciuchy...) Ale
      Maluszkowi sie nie spieszy (nie wiem, kto mieszka w brzuszku, choć w rodzinie
      jednak większość dziewczynek, a mąż ma pracę, co do któtrej udowodniono, że ma
      wpływ jednak w kierunku dziewczynki (promieniowanie urządzeń, jak komputery,
      centrale...)), choć brzusio twardnieje namiętnie, a Maleństwo z nim "walczy" -
      nie lubi, oj nie lubi tego twardnienia (ktg wykazało do 50%, więc w sumie
      jeszcze nie za wiele).
      Ale pochwale sie, że buty sama zakładam i skarpetki.. I nawet paznokcie u nóg
      obetne sama smile (choć z niejakim trudem i przerwą przy każdym.. hihihi. ale sama)

No więc czekamy.. smile Zwarci i gotowi smile

Pozdrawiam wszystkie i życzę szybkich i niestresujących porodów i spokojnych
      jak aniołki dzieciaczków smile
      • syla33 Re: Mamy pazdziernikowe 04.10.03, 21:14
        Hej,
        ja mam termin na 19.10, rozwarcie na 2 cm i jutro udajemy sie na ktg do
        szpitala (moj lekarz ma jutro dyzur) i zobaczymy co wyniknie. Chcialabym
        wytrzymac do czwartku, poniewaz nasz syn (5 lat)ma wlasnie w czwartek pasowanie
        w przedszlolu na wiewiorke (nazwa ich grupy).
        My juz dawno mamy wszystko przygotowane, torba spakowana i tylko czekamy.
        Ostatnio tez mialam skurcze przepowiadajace ale na szczescie ucichly.
        Pozdrawiam
        Sylwia
        • monjik Re: Mamy pazdziernikowe 05.10.03, 22:11
          Witajcie październikówki!
          I ja tez spodziewam się dziewuszki, co mnie bardzo cieszy. Termin na 24
          października, ale brzuch się opuścił z 1,5 tygodnia temu więc może urodzę juz
          niedługo. Rozwarcie mam na 2 cm, ale żadnych skurczy, czasami tylko brzuszek
          się stawia, ale naprawde rzadko. Moja dzidzia niestety jest malutka w 37
          tygodniu ważyła wg. USG 2450 g, choć o dziwo 3 dni później wg. USG robionego
          przez innego lekarza - ważyła juz 2750 g ??? Chyba te aparaty nie są zbyt
          miarodajne? A może tak szybko rośnie?
          Monika
          • ingrid123 Re: Mamy pazdziernikowe 06.10.03, 14:05
            hej dziewczyny!!!
            Dziś mam termin a dzieciaczek nie chce się urodzić!
            Chyba wyczuł;że na dworze zimno ...i jeszcze w cieple u mamy posiedzi...
            Nie mam żadnych bóli ani innych zapowiedzi, że poród się zacznie!
            troche to czekanie mnie męczy ale zawsze siĘ pocieszam że juz bliżej niż
            dalejsmile
            AGA i JAś
            • asiulek7 Re: Mamy pazdziernikowe 06.10.03, 19:50
              Hej,
              i ja nadal czekam..., a Maleńka wcale się nie spieszy.
              Termin - pojutrze.
              Pozdrawiam i trzymajcie się.
              A.
              • tobatka Re: Mamy pazdziernikowe 07.10.03, 09:37
                A "mój" termin mija jutro smile I tez jak na razie żadnych, nawet najmniejszych
                objawów zbliżającego sie porodu... Dobrze tym naszym maluszkom u nas, oj
                dobrze smile

W czwartek idę do swojego lekarza i chyba jednak mnie wyśle do szpitala.. Będę
                się targowac o kilka dni jeszcze, ale kłócić sie nie będę.. Choć wolałabym do
                końca 41 tyg. czekac w domku (zawsze milej), to jednak dla dobra Maluszka
                jestem w stanie nawet w szpitalu grzecznie wysiedzieć...

Trzymajcie się cieplutko i szybkich, spokojnych i jak najmniej stresujących dla
                Was i Waszych dzieciaczków porodów Wam (i sobie.. hhihi) życze

Tobatka i Maleństwo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka