ma.xi 10.08.08, 13:20 Czy któraś z was miała cc przy małopłytkowości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mapma Re: Małopłytkowość a cc? 10.08.08, 20:00 ja miałam cc przy małopłytkowości (u mnie małopłytkowość była związana z zespołem hellp, który został za późno zdiagnozowany) w chwili cc miałam poniżej 30 tys płytek - jeśli jesteś pod kontrolą lekarza to wszystko bedzie ok. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bhpka Re: Małopłytkowość a cc? 10.08.08, 20:20 u mnie przy liczbie płytek 70-80tys lekarz zalecał poród siłami natury - mniejsze prawdopodobieństwo dużej utraty krwi.Urodziłam 31.07 i wszystko odbyło się bez komplikacji.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: Małopłytkowość a cc? 11.08.08, 19:54 mialam.wszystko bylo w porzadku.tylko musialam miec znieczulenie ogolne.po cc plyki rosly a rany goily sie bardzi dobrze.nie bedziesz mogla miec prawdopodobnie zo. Odpowiedz Link Zgłoś
moniam_1 Re: Małopłytkowość a cc? 12.08.08, 11:00 Miałam i ledwo mnie odratowali.Płytki były na poziomie 50 tys!Jesli nie musisz mieć cc to się nie decyduj! Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Małopłytkowość a cc? 12.08.08, 11:16 Moja koleżanka rodziła bliźnięta przez cc przy małopytkowości (a były ułożone idealnie do sn co ją przerażało) - ze względu na wyniki badań, ale nie wiem jakie one były. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że odstawili jej lek na podtrzymanie ciązy, zwlekali z zawiezieniem na salę operacyjną, dostała silnych skórczy i na biegu musieli robić cc klasyczne. Ale to nie ma związku z małopłytkowością. Po wszystkim ona i dzieci (jak na wcześniaki) czuli się ok. Odpowiedz Link Zgłoś
agular Re: Małopłytkowość a cc? 12.08.08, 14:44 ja miałam 97 tyś , na dobę przed porodem dostałam zastrzyk na zwiększenie ilości płytek, miałam pełną narkoże do cc z tego powodu, poród zakończony szczęśliwie, musiałam tylko później jeszcze skontrolować u dziecka ilość płytek. NIe martw się wszystko będzie ok! Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: Małopłytkowość a cc? 12.08.08, 20:21 mialam jeszcze slabsze wyniki ok 50 tys jesli sie nie myle.oba cc przebiegaly bez komplikacji wiec i ty badz dobrej mysli. Odpowiedz Link Zgłoś