kamisa7 08.09.08, 14:56 Czy pierwsza ciąża po leczeniu nieplodności, zakończona cc, druga z leczenia niepłodności to może być wskazanie do cc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropka57 Re: Wskazania do cc 08.09.08, 19:35 wskazaniem do cc może być np. wielkośc (tzn. małość) miednicy i wilekośc dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
kropka57 Re: Wskazania do cc 08.09.08, 19:36 albo choroby matki, nawet wysokie ciśnienie krwi Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: Wskazania do cc 08.09.08, 19:40 Moze byc wskazaniem do cc, zalezy od Twojego lekarza. U mnie wskazaniem do cc jest obciazony wywiad, pierwsza ciaza zakonczona cc i fakt, ze nie mam zywych dzieci.Teoretycznie sa warunki do psn-polozenie plodu, czuje sie swietnie, ciaza bez wiekszych komplikacji, niemniej lekarz uwaza, ze na wszelkiw ypadek lepiej zrobic ciecie niz ryzykowac psn. Odpowiedz Link Zgłoś
kamisa7 Re: Wskazania do cc 09.09.08, 10:14 Tak mi przykro Dragico, tyle wycierpieliscie, zapłakałam nad Waszymi dziećmi...Będę sie modlić za szczęśliwe przyjście na świat Twojego maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: Wskazania do cc 08.09.08, 20:44 mam dwa porody po leczeniu nieplodnosci zakonczona cc ale nie to decydowalo o porodzie operacyjnym.leczenie nieplodnosci w szpitalu panstwowym nie jest wskazaniem do cc.moze w prywatnej klinice zrobia ci cc na zyczenie ale i tam maja byc zaostrzone zasady wykonywania cc. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Wskazania do cc 08.09.08, 22:09 Jeśli leczysz się w Novum skonsultuj się jeszcze z prof. Jakimiukiem, on jest przychylny cc i nie powinien robić problemu. I w końcu ma decyzdujące zdanie w szpitalu mswia. Odpowiedz Link Zgłoś
kamisa7 Re: Wskazania do cc 09.09.08, 10:07 Dzieki, dobrze wiedziec, jutro ide na inna konsultacje, jesli sie nie uda, pójde do niego. Odpowiedz Link Zgłoś