magda1104 12.09.08, 11:55 Dziewczyny, jakie i ile sztuk kupujecie? ja mam na razie 2 siateczkowe, podobno lepsze od fizelinowych (choć poprzednio takie właśnie miałam). Mozecie ewentualnie podać jakieś namiary tej "bielizny"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adada30 Re: Majtki poporodowe 12.09.08, 12:10 Ja miałam z apteki fizelinowe. Miałąm 2 opakowania. Dwa dni ich używałam. Potem wskoczyłam w swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
gospelxy Re: Majtki poporodowe 12.09.08, 12:22 Zdecydowanie polecam "siatkowe" nie flizelinowe.Te pierwsze oddychają i można je prać. Ja używałam tylko w szpitalu. Kupiłam 2 paczki (w paczce są 2 szt- większe i mniejsze). Możesz je dostać w aptece lub w niektórych sklepach z art. dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1104 Re: Majtki poporodowe 12.09.08, 12:33 Dzięki jak pisałam, 2 szt już mam ale to chyba mało bo w szpitalu raczej nie będę prać Kiedyś dziewczyny polecały Hartmanna, a inne ewentualnie? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.chonly Re: Majtki poporodowe 12.09.08, 12:42 Ja osobiscie bardzo polecam te ponizej: www.allegro.pl/item429884301_jednorazowe_majtki_poporodowe_5_szt_baby_ono_r_l.html Siateczkowych nie cierpialam i tylko sie w nich platalam Kupilam 2 paczuszki (x 5 sztuk), ale zuzylam tylko jedna. Potem nosilam swoje bawelniane Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: Majtki poporodowe 12.09.08, 15:07 Ja też używałam zwykłych jednorazowych.Wyszłam spod prysznica,założyłam nowe,stare wyrzuciłam do kosza i bez problemu.Nic nie musiałam prać w szpitalu,a i koszty niewielkie bo tyle samo zapłaciłam (7 szt)co za siateczkowe(2szt),które miałam zamiar używać w domu.Ale w związku że miałam cesarkę to się nie sprawdziły(siateczkowe)bo haczyły i ciągnęły za szwy,co nie było przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
studentka22 Re: Majtki poporodowe 12.09.08, 15:49 Ja kupiłam firmy Canpol babies.Pakowane po 5szt.i dostępne w niemal każdym markecie. Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: Majtki poporodowe 12.09.08, 21:34 miałam tyle majtek, ile potrzebowałam, czyli mąż dokupywał początkowo przed każdą wizytą w szpitalu (spędzilismy tam z synkiem 11 dni)... w praktyce po użyciu 2 sztuk majtek fizelinowych uznałam, że nie są mi potrzebne... krocze nie wietrzy się wystarczajaco, a chodzac można spokojnie podkład trzymać nogami (zwłaszcza, ze nie chodzi się duzo, tylko do sanitariatów, albo do dziecka...). Majtki oddałam dziewczynom. Siateczkowe majtki nie odpowiadały mi. A w praktyce wydaje mi się, że fajnie jest miec przygotowane po 3 sztuki jednych i drugich majtek i "w praniu" okaże się, co będzie Ci odpowiadać... Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Majtki poporodowe 12.09.08, 22:05 Ja miałam fizelinowe XL bo wiedziałam, że będę miała cc i chciałam, żeby były prawie luźne i zakrywały szew. Współlokatorce na sali w siateczkowych plątały się druty od szwu po cc, tyle tylko, że ona się nastawiała na sn a skończyło się inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Majtki poporodowe 14.09.08, 11:36 Ja miałam fizelinowe, ale był zakaz ich stosowania- bo nie pozwalają na wentylację i na wkładce bakterie mnożą się na potęgę. Chodziłam w zwykłych bawełnianych. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Majtki poporodowe 14.09.08, 12:08 Po pierwszym porodzie miałam zwykłe bawełniane i teraz też nie kupuje jednorazowych czy siateczkowych. Specjalnych wkładów też nie. Miałam podpaski bella maxi i spokojnie zdały egzamin. Dla mnie specjalne majty i wkłady poporodowe to zwykłe naciąganie. Odpowiedz Link Zgłoś
sing11 Re: Majtki poporodowe 14.09.08, 13:46 Haha, jakbym siebie słyszała. U mnie też sprawdziły się zwykłe bawełniane majtki i duże podpaski na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: Majtki poporodowe 14.09.08, 14:03 pacynka27 napisała: > Po pierwszym porodzie miałam zwykłe bawełniane i teraz też nie kupuje jednorazowych czy siateczkowych. Specjalnych wkładów też nie. Miałam podpaski bella maxi i spokojnie zdały egzamin. Dla mnie specjalne majty i wkłady poporodowe to zwykłe naciąganie. Mam takie samo zdanie i tez zamierzam używać zwykłych bawełnianych. Koszt takich majtek jest naprawde porównywalny z tymi "specjalistycznymi" - na bazarze po 2-3 zł/szt więc nie żal je wyrzucić jak się poplamią. A o ile większa wygoda noszenia! Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: Majtki poporodowe 14.09.08, 22:17 ależ podkłady poporodowe to dokładnie takie ogrooomnie podpaski... Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Majtki poporodowe 15.09.08, 12:29 korlewna napisała: > ależ podkłady poporodowe to dokładnie takie ogrooomnie podpaski... Tak, tylko w opakowaniu z napisem "wkłady poporodowe" kosztują 4 zł za 10 szt, a podpaski bella maxi niecałe 2 zł. No i tzw. podkłady są jednak większe. Dla mnie podpaski maxi wydawały się tak ogromne, że wiekszych sobie w swojej bieliźnie nie wyobrażam Odpowiedz Link Zgłoś