miska77 15.10.03, 19:44 Witam, dzisiaj odebralam wyniki badan i zaskoczyl mnie wynik glukozy: na czczo : 93 po 50g glukozy po 1h : 187 WJutro ide do gina. Wiem, ze norma jest do 140. Co mi powie gin ? Pozdrawiam, Ewa i 27 tyg. brzusio Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joan78 Re: wyniki badan 17.10.03, 17:52 Wynik na czczo to masz chyba dobry. Pewnie każą ci zrobić krzywą cukrzycową. Polega to na wypiciu glukozy ( 75) i badaniu cukru po godzinie i dwóch godzinach. Mój wynik był kiepski więc skierowali mnie do poradni cukrzycowej do Zabrza. Tam dali mi glukometr. Mam 4 razy dziennie mierzyć poziom cukru i utzrymywać w granicach : na czczo do 100; 1,5 godziny po posiłku do 120. Poza tym mam dietę: zero słodkości, soków owocowych. Ograniczenie spożycia węglowodanów złożonych typu chleb, makaron itp. Trochę to uciążliwe ale da się przeżyć. Acha i zapomniałam powiedzieć że stwierdzono u mnie cukrzycę ciążową. Najczęściej po porodzie mija ona samoistnie.. Na to liczę Pozdrowienia i nie martw cię na zapas. Wynik na czczo na pewno masz dobry ( ja miałam 119) Asia Odpowiedz Link Zgłoś
miska77 Re: wyniki badan 17.10.03, 22:46 dostalam skierowanie do poradni diabetologicznej i dowiedzialam sie, ze bede musiala kontrolowac cukier 4 razy dziennie i bede musiala utrzymywac diete. Od poczatku ciazy przytylam 7 kg. Pozdrawiam, Ewa i 27 tyg brzusio Odpowiedz Link Zgłoś