Dodaj do ulubionych

infekcja? problem?

03.10.08, 21:44
16 tc. Dwa dni temu czułam w okolicy podbrzusza łaskotanie - od razu skojarzyłam to z ruchami dziecka, na które od niedawna czekam. Ale teraz mam obawy, że to co innegosad kilka razy zdarzyło mi się potem kłucie, które kiedys odczuwałam jak miałam infekcje dróg moczowych. Wtedy też było to połączone z przeziębieniem i osłabieniem organizmu (teraz walczę jeszcze z katarem, bolało mnie gardło). te dolegliwości kojarzące mi się typowo z pęcherzem zdarzyły mi się tylko kilka razy póki co, ale boje się, że może to pilnie trzeba skonsultować z lekarzem? wizytę mam w piatek, czyli za tydzień - nie za późno?
poza tym 3 tygodnie temu lekarz stwierdził łożysko przodujące. Nie wiem, czy to ma bezpośredni związek, ale powiedział, ze w razie jakichś objawów infekcji pochwy typu swędzenie powinnam się do niego zgłosić. Takich objawów nie mam, ale co z tym pęcherzem co łaskotał i udawał ruchy dzidziusia?
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: infekcja? problem? 03.10.08, 22:06
      W 16 tc nie można całkowicie mówić o ł.p.,bo tak nie jest.
      Łożysko powstaje w 16-18 tc z kosmówki krzewiastej,łączącej z
      doczesną podstawną macicy.
      A dlaczego?
      Dlatego,ze łożysko w tak wczesnej ciąży migruje.
      Tzn.w czasie ciaży łożysko ulega migracji,w wyniku
      nieproporcjonalnego wzrostu dolnego odcinka macicy względem
      pozostałej części macicy.Powoduje to,że łożysko nisko leżące w I i
      II trym.ciąży "przesuwa si e"w okresie późniejszym ku górze.
      Z tą infekcją idź wcześniej do lekarza,bo to różnie bywa.
      Niedoleczona inf.dróg moczowych może doprowadzić do problemów z
      utrzymaniem ciąży.
      A brałaś coś na tę infekcję?
      Moze zrób sobie og.bad.moczu.
      • szyszunia11 Re: infekcja? problem? 03.10.08, 22:12
        Dzięki za radę, własnie, może zrobię badanie moczu na wszelki wypadek...
        co do łożyska - to było jeszcze usg genetyczne kiedy lekarz to stwierdził (koniec 13-go tygodnia) czyli b. wcześnie, może lekarz użył skrótu myślowego? w każdym razie stwierdził (i tak zapisał na wyniku badania) że łożysko w kolizji z ujściem wewnętrznym. Mamy też w związku z tym zakaz seksu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka