Dodaj do ulubionych

spanie na plecach.

08.10.08, 14:17
sluchajcie, jak to wlasciwie jest z tym spaniem / lezeniem na plechach? Z tego co wyczytalam na forum, to niewskazana jest taka pozycja. Oznacza to, ze calkowicie nie moge lezec na plechach? Tylko na boku? W nocy dosyc czesto juz sie budze (32tc) i za kazdym razem leze plackiem na plechach. Jak klade sie do lozka, to pod nogi uzywam dosyc duzej poduszki, tak, ze nogi sa podkurczone do gory, i spie na 2 wyusokich poduszkach. Staram sie rzeczywiscie omijac lezenie calkowicie na wznak, ale w nocy nie panuje nad tym w jakiej pzoycji spie.
Jak to wlasciwe jest ?
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: spanie na plecach. 08.10.08, 16:07
      Podobno najlepiej na lewym boku. Mnie na plecach jest po prostu niewygodnie (34tc), śpię czy w ogóle leżę na lewym boku, czasami na prawym
    • konikmorski1976 Re: spanie na plecach. 08.10.08, 16:08
      nie śpij. nastawiaj sobie budzik co 15 minut żebyś broń bo że na plecy się nie
      przekręciłą. i jak juz zadzwoni to zanim znów zaśniesz walnij się porządnie w
      głowę. zaśniesz i wszystko przejdzie.
      • tarja30 Re: spanie na plecach. 08.10.08, 16:09

ja spie jak mi wygodnie w tym tez na plecach
        • bunny_blue Re: spanie na plecach. 08.10.08, 16:48
          Hej,
          nie sadze zeby natura skonstruowala nas w taki sposob, zeby wygodna do spania pozycja byla niezdrowa wink.
          Duzo zalezy od ulozenia dziecka. Ja tez spie na plecach. Luzik.
          • usia-1984 Re: spanie na plecach. 08.10.08, 20:52
            Witajcie ja spałam do połowy ciaży na brzuchu bo tak uwielbiam takie
            spanie a jak się juz nie dało na brzuszku to od połowy ciązy na
            plecach mąż tylko mnie karciłsmile bo martwił się że się nie powinno i
            takie tam ale ja uwielbiałam tak spac a na boku 5 minutek i tyle i
            powiem że córcia urodziła się dokładnie w dniu terminu zdrowiutka i
            nic jej ani mnie się nie stało pomimo spania na brzuchu także nie
            martw się śpij jak ci wygodniej poprostu
    • darkym Re: spanie na plecach. 08.10.08, 21:09
      Juz nie raz ten temat był poruszany na forum i to jest tak : ogolnie wskazane
      jest spanie na lewym boku ,ale jesli lubisz spac na plecach i jest CI wygodnie w
      tej pozycji to nie ma zadnych przeciwskazan do takiego spania , chodzi o to ze
      jak sie spi na plecach uciska sie jakas zyle i mozna czuc duszności , mdłości
      itp , jeśli nie masz takich objawów to spokojnie możesz spać na plecach . Ja
      jestem w 38tc i śpie róznie jak mi pasuje , raz na boku , innym razem na plecach
      i wszystko jest w porządku smile wiec nie przejmuj sie tak i spij tak żeby sie
      wysypiać smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka