olifkaj 10.10.08, 19:25 Czy któraś z Was miała na początku ciąży wolny wzrost HCG beta? Czy to zawsze jest wyrok??HCG beta we wtorek 98,0 a w czwartek 137, 21.Napiszcie bardzo Was proszę!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anick5791 Re: wolny wzrost HCG beta!!!Pomóżcie!!!!! 10.10.08, 20:22 Słuchaj, ten przyrost nie jest najfajniejszy, ale dopóki w ogóle przyrasta, to się nie zamartwiaj. Nerwy w niczym nie pomogą, a mogą zaszkodzić. Zrób kolejną kontrolę (może z przerwą 72 godziny, a nie 48) i zobacz, ile wtedy przyrośnie. Pozdrawiam i trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
olifkaj Re: wolny wzrost HCG beta!!!Pomóżcie!!!!! 12.10.08, 09:12 Dzięki wielkie!Zrobiłam jeszcze raz test w poniedziałek i było 210 rośnie ale ciągle bardzo wolno..jutro znowu mam powtorzyc HCG beta..boję się co będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
monida30 Re: wolny wzrost HCG beta!!!Pomóżcie!!!!! 11.10.08, 10:38 Ja mam ten sam problem. Sama się zamartwiam, nie wiem co dalej będzie, moje HCG w 39 dc 29.09 wyniosło 3690 w 41 dc 02.10 wyniosło 6872 - nie najgorzej w 48 dc 08.10 wyniosło 9143 - jak dla mnie tragicznie. B. mały wzrost. To jest norma dla 4-5 tc , u mnie powinien być 7tc. Boję się że to już koniec. Byłam przeziębiona i obawiam się że są tego skutki. Teraz czekam na USG, będę mieć w piątek, ale nie wiem czy wytrzymam tak długo czekać i nie wiem czy jest sens jeszcze robić HCG, bo to dla mnie ogromny stres, a po USG już będzie wiadomo na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
sara.tancretti Re: wolny wzrost HCG beta!!!Pomóżcie!!!!! 11.10.08, 23:48 Odpisałam już raz, ale powtórzę, u mnie słaby przyrost bety zakończył się łyżeczkowaniem w 8 tc, od 5tc lekarz szanse określił jako niewielkie. Oprócz słabego przyrostu bety, progesteron mi spadał, co na USG było widoczne zmniejszaniem się ciałka żółtego. Na koniec 7 tc na USG było widać odklejający się pęcherzyk. Po 2 dniach krwawienie (lekarz powtarzał, że przy tak młodej ciąży samo się wyczyści), po kolejnych 3 dniach z powodu bardzo złego samopoczucia pojechałam do szpitala - zabieg łyżeczkowania (myślałam, że uniknę). Słaby przyrost oznacza albo że ciąża się nie rozwija, albo co gorsza ze jest to ciąża pozamaciczna. Trzymaj się, wiem, że nadzieja umiera ostatnia. Odpowiedz Link Zgłoś
brazbol Re: wolny wzrost HCG beta!!!Pomóżcie!!!!! 12.10.08, 12:18 nie liczyłam ile procentowo Wam przyrasta beta, ale ja byłam na początku też załamana, bo beta przyratsała mi ok. 50% co 2 dzień, a powinna chyba min. 66%. teraz mam 5 miesięcznego synka) podobno jak wolno przyrasta beta to na 90% będzie chłopiec, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Niski HCG beta-Wklejone przez moderatora 12.10.08, 21:12 niski HCG beta olifkaj 12.10.08, 18:38 Odpowiedz witajcie zapytam jeszcze raz czy któraś z Was miaławolny przyrost beta HCG i prawidłową ciązę?we wtorek 98, czwartek 137 w poniedziałek 210. Rośnie ale bardzo wolno. Usg dopiero w piątek ;-( Bardzo proszę o jakieś info!!!Dzięki wielkie!! Re: niski HCG beta ko_ma1 12.10.08, 18:55 Odpowiedz wiesz no nie chce Cie straszyc, ale to zwykle nie rokuje zbyt dobrze... A ilu dniowa jest ta ciaza? Trzymam kciuki zeby u Ciebie bylo wszystko dobrze! Ja mialam zwolniony wzrost na samym poczatku (ale pomiar w dwoch roznych miejscach...). Badania co 2 dni, najpierw 40 potem 57 (i tu panika) potem 116, 260, 600. U mnie zaskoczylo, ale najadlam sie strachu, wiec rozumiem jak sie czujesz... Re: niski HCG beta olifkaj 12.10.08, 21:05 Odpowiedz Dzięki wielkie!!bedzie juz z 5 tygodni...mam jeszcze nadzieje...zobaczymy jutro po wynikach...to dziwne ale dobrze się czuję....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś