sandra445 20.10.08, 19:46 jestem w 26tc chcialabym sie dowiedziec dlaczego mimo to ze przyjmuje rozkurczowo nospe moj brzusio jest ciagle dziwnie twardy?? A dotego jest strasznie nisko.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miacasa Re: dziwny brzuszek :-( 20.10.08, 21:23 Może no-spa jest zbyt słabym lekiem, powinnaś udać się na izbę przyjęć i wykonać KTG, możliwe, że czynność skurczowa macicy jest zbyt silna i grozi Ci poród przedwczesny. Piszę może, bo to oczywiście musi sprawdzić lekarz i gdyby tak było to on zaleci Ci odpowiednie leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
viewiorka Re: dziwny brzuszek :-( 20.10.08, 22:12 Albo masz (jak chyba połowa ciężarnych) skurcze przepowiadające, na które żadna no-spa nie pomoże a groźne one nie są. Najlepiej żeby obejrzał Cię lekarz. Jeśli z szyjką wszystko ok (tzn. nie skraca się ani nie rozwiera) to nie ma sensu brać żadnych leków. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: dziwny brzuszek :-( 21.10.08, 07:22 ja całą ciąże mam nisko brzusio i wcześnie zdażało się, ze brzuch mi twardniał, kilka razy dziennie. moja gin kazała mi brać profilaktycznie no-spe rano i wieczorem, i tak biore od 5 miesiąca chyba. powiedziała, że rozkurczowa no-spa powinna też pomóc, żeby "brzusio" się podniósł. troszkę się może brzusio podniósł, ale niewiele, nie miałam zgagi ani problemów z oddychaniem. teraz zgaga się pojawia, ale to koniec 8 m-ca i mała się poprostu "nie mieści" i wciska ręce w pęcherz a nogi w żołądek - tak ja to czuje niskim brzuszkiem się nie martw - może taka twoja uroda a twardnienie brzucha - jeśli jest sporadyczne to raczej nic się nie dzieje złego, więc się nie martw na zapas, ale oczywiscie powiedz lekarzowi ile razy dziennie i w jakich okolicznościach. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra445 Re: dziwny brzuszek :-( 21.10.08, 10:31 A czy ktoras z was tak miala. Meczy mnie jeszcze jeden problem na wardze sromowej tej wiekszej wyszlo takie zylaste zgrubienie a gdy biore kapiel przechodzi na mniejsza.Trochu to dziwnie wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: dziwny brzuszek :-( 21.10.08, 12:20 ja tak miałam w 7 m-cu. pojawiło się po weekendzie spędzonym na zwiedzaniu wrocławia. nachodziłam się wtedy bardzi i momentami czułam duży ucisk na krocze (generalnie dolne partie). bardzo się wystraszyłam.. ale potem starałam się dużo odpoczywać - leżeć, mniej chodzić i mniej siedzieć. i jakiś 2 tygodniach zeszło. szukając o tym na forum znalazłam watki o żylakach, które się "tam" pojawiają w ciąży, ale dużo zależy od ucisku właśnie tam.. ja dużo chodziłam bo pracowałam do 33tc. Odpowiedz Link Zgłoś
konikmorski1976 Re: dziwny brzuszek :-( 22.10.08, 08:40 po zwiedzaniu wrocłąwia zawsze tak jest. lepiej jechac do gdanska. ja w gdansku nie miałam twardego brzucha a we wrocławiu od razu mi stwardniał.brzusio brzusieniek mój malusienki z wełenki taki mięciutki. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: dziwny brzuszek :-( 22.10.08, 10:47 hi hi bardzo śmieszne w tym zdaniu akcent był na cały dzień zwiedzania a nie na wrocław. ale gratuluje poczucia humoru.. mam nadzieje, że żadne żylaki ci go nigdy nie zakłócą Odpowiedz Link Zgłoś