rapas 27.11.08, 19:50 Witam jakie kremy w czasie ciąży są dobre by uniknąć roztępów.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fabiankaa Re: krem na roztępy 27.11.08, 20:10 RozStępy. Wystarczy uzyc wyszukiwarki - są setki watków o tych smarowidlach. A wniosek jeden - jak masz sklonnosc do rozstepów to nawet super specyfik za 200 zł nie pomoze. A jak skłonnosci nie ma - zwykla oliwka wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
epa77 Re: krem na roztępy 27.11.08, 22:20 ja używałam Musteli na zmianę z Perfecta mama, ze wzgledu na cenę tego pierwszego. Spróbowałam też Fissanu, ale mnie uczulił.Poza tym jest obrzydliwie tłusty. Po ciąży nie mam rozstępów. Nie wiem jak jest z tymi tendencjami. Moja siostra nie używala niczego i ma duże rozstępy. spodziewalam się więc, ze smarowanie u mnie nic nie poomoże, ale mimo b.drobnej figury i sporego brzucha uniknęłam. Dodam, że mam drobne rozstępy na biodrach, które pojawiły się dużo wcześniej, nawet nie zauważylam kiedy, więc jakby tendencję mogłam mieć.. Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: krem na roztępy 27.11.08, 23:44 mimo smarowania dwa razy dziennie mam rozstępy giganty Odpowiedz Link Zgłoś
uleczka.pl Re: krem na roztępy 28.11.08, 08:03 Zawsze lepiej jest się jednak czymś smarować , napewno nawet jak się ma skłonności do rozstępów to choć to troche pomaga ( przynajmniej nie będziesz sobie pluć w brode że się nie smarowałaś )Dobry jest krem Vichy , ale wczoraj byłam w aptece i pani poleciła mi chyba dość nowy krem ,, PHARMACERIS M" , naprawde fajna konsystencja , fajny zapach ,specjalny dla kobiet w ciąży no i nie dorgi , ja zapłąciłam 33 zł., Vich to ok 70-80 zł., a Mustella ok 120-130 zł. . Nie wiem będę próbowała No i napewno nie zaszkodzi też oliwka dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
elle2006 Re: krem na roztępy 28.11.08, 08:16 Wydaje mi się, że dużo zależy od genów. Smarowałam się kremem Dove w takim opakowaniu biało granatowym z wyglądu podobny do nivea. Był to jedeny krem którego zapach akceptowałam. Próbowałam kilku ciążowych ale albo konsystencja mi nie pasowała albo miałam odruch wymiotny od zapachu. Efekt ani jednego rozstępu. Odpowiedz Link Zgłoś
male_gonzo Re: krem na roztępy 28.11.08, 09:07 W pierwszej ciąży używałam Mustelli, ale efekt był średni. Teraz używam olejku firmy Welleda i jest super. Ma przyjemny ziołowy zapach i działanie lekko rozgrzewające. Pozdrawiam. J Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: krem na roztępy 28.11.08, 09:27 Na początku uzywałam Perfecty, zmieniłam na o wiele lepszy Gerbera. Pod koniec ciąży smarowałam już brzuch tylko balsamem nivea. Nie mam żadnych rozstępów, ale według mnie to nie zasługa kremów. Odpowiedz Link Zgłoś
2teqi2 Re: krem na roztępy 28.11.08, 12:33 Witam, ja w pierwszej ciąży używałam kremu Penatena, którego już w tej chwili nie ma na rynku, jest natomiast oliwka przeciw rozstępom tejże firmy, którą się smaruję, do tego krem Gerbera. Od 4 miesiąca zafunduję sobie Mustelę. Po pierwszej ciąży nie mam rozstępów (dodam, że jestem szczupła a w ciąży przytyłam 20 kg), natomiast strasznie się obawiam ponieważ moja mama ma na brzuchu jeden wielki rozstęp. Także wcierajmy w siebie te kremiska i miejmy nadzieję, że pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
agn22 Re: krem na roztępy 28.11.08, 12:43 Ja używam Fissan 2x dziennie, ale niestety rozstępy są (38tc), na biodrach i dole brzucha. Wydaje mi się jednak, że to faktycznie kwestia predyspozycji. Wszystkie moje koleżanki zachwalały Fissan i nie mają rozstępów, więc ja się pocieszam, że gdybym go nie używała to miałabym o wiele gorszą skórę. Najważniejsze to żeby krem dobrze nawilżał i natłuszczał skórę i oczywiście regularność w stosowaniu. pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
zmyrena Re: krem na roztępy 28.11.08, 13:00 Ja się smaruję od początku Mustelą - w sklepach internetowych można kupić za około 90 zł, jest wydajna, ładnie pachnie. I jak na razie skuteczna - zero rozstępów, 28 tc. Ważne, aby gwałtownie nie tyć - wtedy ryzyko rozstępów większe. A z genami różnie - mama miała, ja nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
mkosteczka0 Re: krem na roztępy 28.11.08, 13:07 JA smaruje sie Soraya-krem antycellulitowy i na rozstepny-polecany kobietom w ciązy. Zaplacilam za spora tube 16 zl. Uzywam tez zelu pod prysznic z peelingiem. Polecam Na brzuchu nie mam ani jednego rozstepka a tendencje mam-na piersiach i biodrach pojawily sie pare lat temu jak przytylam. ALe nieduze Poza tym dwa razy dziennie lekko drape skore brzucha. na poczatku jak brzuch zaczal rosnac to go masowalam szorstka gabka-teraz po 30 tygodniu wole nie zeby uniknac skurczow. Odpowiedz Link Zgłoś
korrra Re: krem na roztępy 28.11.08, 13:28 Od początku stosuję Perfecta MAma z Dax Cosmetics, rozstępów nie mam, ale z doświadczenia moich koleżanek wiem, że nawet jak używały super kosmetyków to rozstępy i tak pojawiły się u niektórych. Ja mało przytyłam, więc może daltego u mnie ich nie ma, choć zaczynam 39 tc, i jeszcze wszystko może się zdarzyć ..... Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: krem na roztępy 28.11.08, 15:53 żółty garnier ujędrniający przez całą ciąże - zero rozstępów Odpowiedz Link Zgłoś
marcowa_anula Re: krem na roztępy 28.11.08, 17:07 Ja stosuję zwykłą oliwkę dla dzieci na zmianę z ziajką/fissanem. Fissan rzeczywiście ma ciężką konstystencję, ale dzięki temu smarowanie i masowanie trwa dłużej (żeby jak najwięcej się wchłonęło), inaczej z lenistwa wklepałabym byle szybko, a lepiej zawsze trochę dłużej "pomaltretować" ciałko Narazie bez rozstępów, ale podejrzewam, że jak będzie miało coś wyjść to i tak wyjdzie bez względu na to ile będę wcierać i za jakie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1 Re: krem na roztępy 28.11.08, 17:13 Mogę powiedzieć jakiego nie kupować - Fissan. Jak dla mnie jest beznadziejny. Potwornie gęsty i tłusty jak maść, źle się rozsmarowuje i bardzo kiepsko się wchłania. Odpowiedz Link Zgłoś
happy9.pl Re: krem na roztępy 28.11.08, 17:30 Dla mnie genialny był krem Gerbera przeciw rozstępom. Używałam od 4 miesiąca ciąży do 3 miesiąca po urodzeniu (tak jak zalecają) i nie mam ani jednego : www.happy9.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: krem na roztępy 30.11.08, 17:16 To będzie krem przeciw rozstępom Ja mam marki Gerber polecam nie mam ani jednego rozstępu w 9 mcu ciąży, jednak dla mnie nr 1 to żel pod prysznic Linere z oliwką z mango. I podobno większość osób stosuje oliwkę po prysznicu aby zapobiec rozstępom. Odpowiedz Link Zgłoś
perelkaaaaa Re: krem na roztępy 06.12.08, 20:48 Skłonność do rozstępów to przede wszystkim kwestia genów. Mam 36 lat, jestem w 38 tyg ciąży i nie mam żadnego rozstępu. Od początku smarowałam się tylko olejkami dla ciężarnych, dwa razy dziennie. Tanimi produktami oraz olejkiem ze słodkich migdałów kupionym w sklepie zielarskim - super uelastycznia skórę. Mi pomogło i to mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
koteczek849 Re: krem na roztępy 06.12.08, 22:20 Ja przy pierwszej ciąży używałam kremu z firmy Gerber dla ciężarnych jest to krem o działaniu ujędrniającym i przeciw rozstępom. Smarowałam się raz dziennie i faktycznie nia mam żadnych rozstępów. Przy tej ciąży kupiłam krem innej firmy i pojawił mi się jeden rozstęp na brzuchu, całe szczęście mały i na dole brzucha. Zaraz pobiegłam do apteki i kupiłam krem z gerbera, teraz jestem w 25tyg i nie pojawił mi się żaden nowy rozstęp! Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaleksandra Re: krem na roztępy 09.12.08, 10:55 Rzeczywiście Gerber jest dobre, ale ciężko go dostać, ja zamawiałam w aptece. U mnie przez całą ciążę nie byłó rozstępów,pojawiły się dziwnym trafem półtora roku po porodzie, jak zaczęłam chudnąć! Teraz zafunduję sobie coś lepszego (ale nie Mustela - Mustela ma jednak kiepskie recenzje). Odpowiedz Link Zgłoś
rhita Re: krem na roztępy 09.12.08, 16:37 Ziaja Najlepiej dwa razy dziennie z delikatnym masażem. Rozstępy (niewielkie) mam tylko tam, gdzie się nie smarowałam, bo nie sądziłam, że tam też będą (na plecach). Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: krem na roztępy 09.12.08, 19:03 Elancyl firmy Galenic na zmianę z FoliActi Farmaceris M oraz oliwką Hipp po kąpieli na mokrą skórę. Wcześniej Mustela 9m-cy ale nie byłam zadowolona. Elancyl wg mnie najlepszy. W poprzedniej ciąży użyałam Vichy ale nie byłam zadowolona i teraz go już nie kupowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
merci77 Re: krem na roztępy 09.12.08, 19:15 skonczylam stosowac Gerberka i Perfecty,teraz kupilam 2 tuby za 145 zl musteli-zobaczymy co zdziala,smaruje sie tez dodatkowo oliwka bambino,troche mi zapach nie pasuje,ale coz.. Odpowiedz Link Zgłoś
agag.2 Re: krem na roztępy 10.12.08, 17:31 ja stosuje Palmers nie wiem czy można kupic w sklepie znajoma mi z Anglii przywiozła , niedrogi ale dobry , nic nie mam a rodze za 5 dni Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: krem na roztępy 10.12.08, 20:09 witam. ja używałam oliwki i rozstępów nie mam (tzn na brzuchu udach i pupie bo na piersiach niestety są ) za to moja siostra a i moja mama ma. Nie wiem czy to zasłga oliwki czy moze raczej regularnego masowania - bo szczerze obstawiam to drugie Odpowiedz Link Zgłoś
mekkia Re: krem na roztępy 11.12.08, 10:21 polecam olejek na rozstępy Eucyryny. Poleciła mi go koleżanka, która rodziła w Niemczech - jest zachwycona. Wczoraj właśnie sobie kupiłam i już powoli zaczynam testować. Ogromny plus - nie ma zapachu i szybko się wchłania Odpowiedz Link Zgłoś
mama_janka007 Re: krem na roztępy 15.12.08, 00:35 Vichy. smarowalam tylko brzuch na ktorym nie widac nawet cienia- oprocz linea nigra oczywiscie. o piersiach nie pomyslalam. mimo, ze nie powiekszyly sie az tak bardzo, od spodu pokryte teraz sa rozstepami brzuch smarowlam od 1 dnia w ktorym dowiedzialam sie o ciazy. najwidoczniej pomoglo. wyglada naprawde SWIETNIE w porownaniu do piersi. przy tym wszystkim mialam w ciazy zaawansowana gestoze, wiec spuchlam niemilosiernie a moj brzuch byl wieeeeeelkim balonem bo wiecej we mnie wody bylo niz krwi z czystym sumieniem polecam Vichy, nawet jezeli troche drozsze, mam porownanie na samej sobie. no i opakowanie starcza spokojnie na 3 tyg. jezeli uzywane racjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ggi Re: krem na roztępy 15.12.08, 13:36 do 22 tc używałam Mustelli, mogę spokojnie polecić. Później ze względów finansowych zakupiłam Fissan, jest bardziej tłusty, ale mi to nie przeszkadza. Póki co, nie mam rozstępów - 34 tc. Co będzie to nie wiem, ale wydaje mi się, że nie bez powodu moja skóra jest elastyczna i zdaje się, że jeszcze trochę wytrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: krem na roztępy 15.12.08, 14:22 pewnie jest to kwestia genów - moja mama po dwóch ciążach nie ma ani jednego rozstępu (ale też się smarowała - tym co było wtedy dostępne albo ściągnięte od wuja z Anglii). mnie póki co też nic się nie zrobiło (wszystko w ciąży poszło mi w brzuch, jestem tydzień po porodzie - po brzuchu nie ma praktycznie śladu, za to cycki jak balony). ja się smarowałam od 3 miesiąca - najpierw Fissan (pół opakowania - tłusty i paskudny zapach), potem Mustela (jedno opakowanie - całkiem niezły, ale uraz zapachowy zostanie mi do końca życia), a potem do końca ciąży krem przeciw rozstępom Dax Perfecta Mama i krem do biustu z tej samej serii. nie wiem tylko, czy jakbym się nie smarowała, to efekt nie byłby identyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
maggie32-1 Re: krem na roztępy 16.12.08, 20:39 ja uzywam olejku Claris...super ale trzeba sie polac zimna woda po wtarciu...WARTO ..kupcie sobie szczotke najlepiej z jakiegos naturalnego tworzywa i przy prysznicu zrucbie pare okrazen na okolo brzucha , (3 razy w tygodniu pillig ciala). po wyjsciu z przysznica posmarujcie sie olejkiem na brzuchy, pubie wokol pasa i tam gdzieczuje ze mozecie dostac rozstepy. wmasujcie porzadnie.poczujecie cieplo bo on rogrzewa. zostawcie na chwile a potem zimny prysznic. ja zaczynam od stop w gore do ppiersi.nie za dlugo okolo 1min. wierzczie od razu poczujecie jak dziala. rzeden srodek nie zadzaila bez masażu. Inny krem to DECLEOR - perfect sculp i pilling do ciala tej samej fiermy. jestem w 27tyg ciazy i nie mam rozstepow na brzuchu. na pupie mam ale zawsze mialam chociaz ciagle sa slbo widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś