Dodaj do ulubionych

okres w czasie ciąży

27.12.08, 17:40
Czy to możliwe że na początku ciąży występuje krwawienie jak okres, które trwa tyle samo co normalna miesiączka? Czytałam że to możliwe. W dni płodne uprawiałam seks z mężem, co prawda był to stosunek przerywany, ale nie wiem czy nie jestem w ciąży, ponieważ mam twardy brzuch, mdli mnie i bardzo często chodzę do łazienki. Jak sądzicie? I czy w czasie takiego okresu test ciążowy wykaże czy to ciąża czy też nie?
Obserwuj wątek
    • edyta24-live Re: okres w czasie ciąży 27.12.08, 18:12
      Ech... krew człowieka zalewa jak czyta takie rzeczy. O krwawieniu implantacyjnym
      było maglowane ze sto razy, a na temat stosunku przerywanego nie będę się
      wypowiadać...
      • alicja.sunshine Re: okres w czasie ciąży 27.12.08, 18:29
        ja myślałam że częste wizyty w wc to raczej pod koniec ciąży a nie na poczatku...
        • francka1979 Re: okres w czasie ciąży 27.12.08, 18:46
          Jestem w ciaży gdzieś około 4-5 tydzień. Miałam okres, ale że tak
          powiem "lichy". Od razu coś mi nie pasowało i jak zrobiłam test to
          od razu wyszło, że jestem w ciaży. Tak więc okres zdecydowanie można
          mieć!
        • mika_p Re: okres w czasie ciąży 27.12.08, 20:35
          alicja.sunshine napisała:
          > ja myślałam że częste wizyty w wc to raczej pod koniec ciąży a nie na poczatku.

Na początku ciąży też -reakcja na hormony wczesnej ciąży. Potem się uspokaja w
          II trymestrze, a potem w III się biega, bo dziecko duże i pęcherz ma mało miejsca.
          A potem jest to piękne uczucie po porodzie, kiedy siedziesz sobie godzinę i
          wcale nie musisz wstawać do łazienki, bo wreszcie twój pęcherz ma znów mnóstwo
          miejsca wink
        • geos Re: okres w czasie ciąży 28.12.08, 19:04
          Ja akurat na samym początku biegałam jak najeta do kibelka. I jak sie
          dowiedziałam jest to częsty objaw ciąży
          • balsamina-niecierpek Re: okres w czasie ciąży 10.01.09, 23:26
            No więc właśnie, też tak miałam. Teraz jestem w stanie przespać całą
            noc bez latania do łazienki, ale to dopiero niedawny sukces big_grin
            Za to po obudzeniu, a zwłaszcza po przyjęciu postawy z grubsza
            pionowej - sprint! Jak mawiał pewien himalaista wyrwany potrzebą z
            ciepłego śpiwora, "proszę wstać, mocz idzie!".
    • w_miare_normalna Re: okres w czasie ciąży 27.12.08, 19:08
      Ja miałam miesiączkę 9 września,a wyszło,że zaszłam pod koniec sierpnia,więc
      widocznie to możliwe,ale miałam tą miesiączkę skąpą i trwałą tylko 2 dni,więc
      lekarze nie byli pewni czy to czasem nie było krwawienie spowodowane nadżerką.
    • thorgalla Re: okres w czasie ciąży 27.12.08, 21:26
      O matko,jakie te baby są tępe.
      W CIĄŻY NIE WYSTĘPUJE MIESIĄCZKA !!!!
      Może wystąpić krwawienie,plamienie.

Wbrew pozorom to nie to samo.W czasie miesiączki następuje
      złuszczenie śluzówki macicy i przygotowanie jej do ewentualnej ciąży
      w nowym cyklu.
      • edyta24-live Re: okres w czasie ciąży 27.12.08, 23:31
        Wreszcie ktoś napisał to, co ciśnie się na usta... Mnie kiedyś przekonywała
        dziewczyna, że można mieć okres normalnie do 3 miesiąca, miałam ochotę ją palnąć
        w tą głupią głowę. Wypadałoby przeczytać co się dzieje ze śluzówką macicy
        podczas miesiączki, i co zarodek się tam rękami trzyma, żeby nie wypłynąć ????
        • malgosiek2 Re: okres w czasie ciąży 27.12.08, 23:44
          Niestety przerażający jest fakt iż ponad połowa kobiet NIE ZNA
          swojej fizjologii wcale,nie wspominając o anatomiiuncertain
          Aż dziw bierze,że tak jest w XXI wieku.
          • pikka6 Re: okres w czasie ciąży 28.12.08, 13:28
            Normalnie jakbyście wszystkie rozumy pozjadały...ech...Przecież wiadomo że nie
            chodzi im o miesiączkę tylko właśnie o to krwawienie które rzeczywiście może
            wystepowac do 3 miesiąca ciąży.U mnie pojawiło się dwukrotnie. Już któryś raz z
            rzędu staje w obronie, znając fizjologie i anatomie kobiety!(kończe właśnie AM)
            nie rozumiem tylko po co te uwagi skoro nie macie nic do powiedzenia na temat...
            • szachula30 Re: okres w czasie ciąży 28.12.08, 14:55
              > Normalnie jakbyście wszystkie rozumy pozjadały...ech...Przecież wiadomo że nie
              > chodzi im o miesiączkę tylko właśnie o to krwawienie które rzeczywiście może
              > wystepowac do 3 miesiąca ciąży.

A ja uważam, że trzeba sformułowanie: "okres w ciąży" poprawiać i zwracać
              uwagę do skutku. Bo wiele kobiet naprawdę myśli, że można mieć OKRES w ciąży.
              Stosowanie zamiennie słowa okres i krwawienie w tym wypadku jest błędne. Autorka
              wątku może rozumieć różnicę, ale wiele kobiet które tylko przeczytają ten wątek
              - niekoniecznie. Tak więc propagujmy, że w CIĄŻY NIE MA OKRESU.
              • ewelincia_80 Re: okres w czasie ciąży 28.12.08, 17:27
                to jeszcze napiszcze dziewczyny czy test ciążowy podczas takiego krwawienia będzie wiarygodny?
                • fabiankaa Re: okres w czasie ciąży 28.12.08, 19:53
                  Testy sikane nie sa do konca wiarygodne. Ale o ile do testu wlejesz
                  mocz, nie zmieszany z krwia - to powinien byc wiarygodny.
                  Zdecydowanie bardziej wiarygodna jest beta.
                  • ewelincia_80 Re: okres w czasie ciąży 28.12.08, 22:03
                    Test beta robiłam 6 dni przed spodziewana miesiączka a w domu robiłam test PRE TEST 25.12 a krwawienie niewielkie miałamod 24.12 i faktycznie mógł być zmieszany z krwią...
                    • fabiankaa Re: okres w czasie ciąży 28.12.08, 22:16
                      beta 6 dni przed miesiaczka to zdecydowanie za szybko. Albo powtorz
                      test po ustaniu krwawienia albo zrob bete.
                      • seytan_a_22 Re: okres w czasie ciąży 29.12.08, 02:14
                        Podobaja mi sie te fora, jedne nie wiedza, ze jak sie jest w ciazy to nie ma
                        miesiaczki. drugie nie maja pojecia, ze facet nie musi wytrysnac w srodku, by
                        byly dzieci, inne z kolei to wiedza, ale nie wiedza, ze jesli robi sie dwa razy
                        pod rzad to z pierwszego razu moglo co nieco zostac i tez sie zajdzie w ciaze.
                        Spalyscie w wiekszosci na lekcjach biologii?

ja tam nie mialam krwawien w ciazy, ale znajoma przez 6miesiecy miala i gdyby
                        nie powiekszajacy sie brzuch w zyciu by nie wpadla na pomysl, ze jest w ciazysmile
                        ja osobiscie robilam test i wyszedl trzy razy negatywny w roznych dniach po
                        spodziewanej miesiaczce, od tamtej pory nie wierze testom, a jakbym miala
                        krwawienie i robila test to tym bardziej bym mu nie wierzylasmile jestem z tych co
                        to musza zobaczyc na USG by uwierzycsmile nawet jak potem test wyszedl pozytywny to
                        czekalam na USG, bo nie wierzylamsmilenajlepiej badanie krwi i z glowysmile
    • ewelincia_80 Re: okres w czasie ciąży 29.12.08, 10:18
      Ja też mam mieszane myśli jeśli chodzi o domowe testy. Wcześniej miesiączkę miałam 28.11, później co drugi dzień regularnie kochałam się z mężem... 17 grudnia zrobiłam pierwszy test na którym było widać bladą drugą kreskę dlatego następnego dnia zrobiłam Beta gdzie wyszedł negatywnie. 22 i 23.12 miałam pierwsze poranne lekkie krawawienia a 24.12 troszke większe i trwało trzy dni. Nie wiem co o tym sądzić bo miesiączki zawsze miałam bardzo regularnie (28 dni), obfite i trawały 6 dnisad
      • ewelincia_80 Re: okres w czasie ciąży 30.12.08, 10:21
        Nawiązując do mojej wypowiedzi (z 29.12.08, 10:18) czy któraś z was miała podobną sytuacje 9( i z jakim wynikiemsmile)?!
        • fabiankaa Re: okres w czasie ciąży 30.12.08, 14:04
          Powtorze - twoja pierwsza beta byla robiona za wczesnie i nie
          oznacza dokladnie nic. Skoro mialas nietypowe krwawienie - zrob
          test, bedziesz miala odpowiedz !!!
        • jolcik17 Re: okres w czasie ciąży 10.01.09, 22:19
          powiem tyle mozna moec okres w ciazy slabszy ale moze byc.i nie sprzeczajcie
          sie ze mna bo we wtorek dostalam okres we czwartem i mam jeszcze dzis (zawsze
          mam 7 dni).we czwartek bylam w szpitalu bo mialam lekkie skrzepy i okazalo sie
          ze jestem w ciazy i ze jest w szystko dobrze w poniedzialek ide na skan.dowiem
          sie ktory to tydzien i lekarka powiedziala ze widocznie cykl nieregularny bym
          zaszlam w ciaze blisko okresy
    • milkas20 [...] 31.12.08, 00:56
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka