madziarka7 07.11.03, 16:51 Czesc mamuski, moj maluszek przyjdzie na swiat w kwietniu. Mam termin na 16.04.04, a Wasze malenstwa kiedy beda wypatrywane? Dajcie znac, jak sie czujecie, ile "uroslyscie" i czy czujecie juz ruchy? Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edi.k Re: Kwietniowe mamusie dajcie znac:) 07.11.03, 17:20 Witaj Madziu, Zapraszam Cię na forum "W oczekiwaniu" do wątku KWIECIEŃ 2004, tam się wszystkie regularnie spotykamy i opisujemy nasze przeżycia. Ja mam temin na 15 kwietnia, brzuszek jest coraz bardziej widoczny, a maluch już coraz mocniej daje o sobie znać... Od ponad tygodnia już wiem, że to na 99% chłopiec. To będzie mój trzeci synek. Pozdrawiam Cię Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
anai4 Re: Kwietniowe mamusie dajcie znac:) 07.11.03, 17:24 Cześć, ja mam termin na 15. 04. 2004r. Ruchy czuję już od ok. tygodnia, najpierw jako takie pękające bąbelki, teraz już coraz wyrażniejsze. Tydzień ciąży 17. Brzuszek wyrażnie wystaje, ale w luźnych ubraniach nie widać tego. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo mam teraz problemy z małopłytkowością krwi. Pozdrowienia! ps. napisz coś więcej o swojej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
malagao Re: Kwietniowe mamusie dajcie znac:) 07.11.03, 17:28 Cześć, mam termin 1-7 kwiecień ) Ale kto to wie kiedy się bobasowi zechce wyjść na światło dzienne. Mój dzielny Dryblas fika już od 27 października i to od początku tak mocno, że aż mnie czasem prostuje )) Pewnie będę miała drugiego piłkarza w domu ) Najgorsze, że tyję jak na drożdżach, przytyłam już 6 kg, a to dopiero 20 tydzień. Pozdrawiam serdecznie, życzę powodzenia i wytrwałości, bo do końca jeszcze szmat czasu. Malaga Odpowiedz Link Zgłoś
mana10 Re: Kwietniowe mamusie dajcie znac:) 07.11.03, 17:44 Witam wszystkie mamy kwietniowe. mam termin na 24 kwietnia- to moje czwarte dziecko(nota bene w bardzo zaawansowanym wieku), w domu mam czterech mężczyzn (z mężem), więc cichutko i bardzo skromnie marzę o C.(nawet boję sie pisać). Ruchów jeszcze nie czuję-czekam niecierpliwie i zazdrość mnie bierze na myśl,że Wasze kruszynki już dają znaki swego bycia, a w ogóle czuję sie okropnie- przepłaczę całą ciążę- labilność emocjonalna wykończy mnie i moich bliskich. Mój lekarz twierdzi,że to przejdzie - to działanie progesteronu(byc może duphaston). Przytyłam 4 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
asik_w Re: Kwietniowe mamusie dajcie znac:) 07.11.03, 18:50 Czesc)) ja tez mam termin na 16 kwietnia)dzisiaj ide na wizyte, beda miala prawdopodobnie robione usg, wiec moze mi cos wiecej powiedza))ja chce corcie)brzuszek powoli ladnie sie zaokragla, nie dopinam jzu swoich najluzniejszych spodni)ale ruchow nie czujemoze w tym tygodniu juz zacznie fikac serdecznie pozdrawiam asik) Odpowiedz Link Zgłoś
edi.k Do Many 10 07.11.03, 20:58 Witaj Mano Postanowiłam do Ciebie napisać, bo widzę, że mamy wiele wspólnego. Ja tak jak pisałam wyżej, oczekuję na swoje trzecie dziecko i prawdopodobnie będzie to trzeci synek. Nie wiem czy zauważyłaś, ale mało jest tu mam, które oczekują na swoje trzecie, czwarte ... dziecko. Do niedawna również czułam się okropnie. Nie było dnia bez łez.Od 7 tygodnia biorę Duphaston i właśnie w nim widziałam głównego sprawcę moich czarnych myśli. Od kilku tygodni czuję się zdecydowanie lepiej. Życzę żebyś i Ty poczuła się lepiej i na pewno tak będzie... Pozdrawiam serdecznie Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
mana10 Re: do Edyty 08.11.03, 09:43 Dziekuje za ciepłe słowa, myslę ,że jakos przez to przejdziemy.Ja czekam na ruchy, bo moja Kruszynka coś leniwa. Pozdrawiam ciebie Edyto i wszystkie inne Panie Odpowiedz Link Zgłoś
aniao3 Re: Kwietniowe mamusie dajcie znac:) 08.11.03, 08:54 Czesc dziewczyny! a ja mam termin na 11 kwietnia - rowno niedziela Wielkanocna. Mam nadzieje ze malenstwo jednak sie zlituje i zobaczymy go wczesniej! To bedzie nasze pierwsze )) i tez po cichu licze na dziewczynke, ale co bedzie to sie dopiero okaze. A przy okazji - teraz gdy technika tak poszla do przodu ze mozna nie tylko znac plec ale nawet zobaczyc dziecko na 3D USG spotkalam sie z opiniami znajomych, ze lepiej jednak plci nie znac bo wtedy ten porod jest zupelnie inny. Co wy na to? macie jakies doswiadczenie w tym wzgledzie? Odpowiedz Link Zgłoś
edi.k Re: Kwietniowe mamusie dajcie znac:) 08.11.03, 11:08 Ja zdecydowanie wolę znać płeć swojego dziecka przed urodzeniem. Wtedy wiem na kogo czekam. Przygotowywuję się na jego przyjście. A przecież wygląd dziecka i tak pozostaje tajemnicą i na pewno będzie niespodzianką przy Waszym pierwszym spotkaniu. Nawet teraz w dobie USG 3D... Odpowiedz Link Zgłoś
makdak Re: Kwietniowe mamusie dajcie znac:) 08.11.03, 11:31 Cześć dziewczyny, mój maluch ma się ukazać światu 13 kwietnia i na pewno będzie to mój majszcęśliwszy dzień w życiu. Codziennie z męzem "nasłuchujemy" jakiegoś znaku, a tu nic, nie chce popukać (( trochę się niecierpliwię! płeć! Już nie moge sie doczekać kiedy ją poznam. a jeżeli chodzi o wielkość brzucha to wszystkich muszę przekonywać ze jestem w 19 tyg. ciąży ale już pomału wyskakuje!!! z czego zadowolony jest najbardziej dumny przyszły tatuś. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarka7 Re: Kwietniowe mamusie dajcie znac:) 08.11.03, 12:31 Czesc Kobitki, bardzo, bardzo Wam gratuluje Widze, ze dla kazdej z nas w tych dniach najwazniejszym wydazeniem sa ruchy dzidzi, albo juz je czujemy albo staramy sie wyczuc - jednym slowem pelna gotowosc Wczoraj rozpoczelismy 18 tydz. i poki co dzidzia jeszcze nie daje odczuc mamusi swoich kopniaczkow - dobre dziecko Bylam we czwartek u gina. i powiedzial, ze do konca listopada powinnam juz doswiadczyc "babelkow", czy "motylkow"... czekam! Brzusio juz sie zaokragla (+3,5 kg), nie moge dopiac spodni... w tym celu uzywam gumki recepturki (lub 2 dla pewnosci - dobry patent Ciuszki ciazowe, jeszcze sa za duze, poczekam z zakupami 2, 3 tyg. a w tym czasie poszukam dobrych sklepow. A tak przy okazji, czy macie jakies sprawdzone sklepy w w-wie? Bylam w sklepach na Solidarnosci - obok Placu Bankowego i na Grochowskiej - obok Ronda Wiatraczna, mozna znalezc cos ciekawego. Pozdrawiam Was i Wasze Maluszki Madzia i Maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
agaa5 Re: Kwietniowe mamusie dajcie znac:) 08.11.03, 14:37 Witajcie U mnie dopiero 17 tydz i termin na 20 kwietnia (co usg to termin wcześniejszy?). Przytyłam nie dużo ok 4 kg ale o nieciążowych rzeczach mogę zapomnieć. Też nasłuchuję i czekam na ... bąbelki ale widać, że jeszcze za wcześnie.Czuję się w miarę dobrze, a właściwie super w porównaniu do pierwszego trymestru :>). Buziaaaki Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mana10 Re: a propos płci 08.11.03, 19:32 Przepraszam, cos mi sie pomyliło . Wychodzę z sokraktejskiej metody -lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć. Kiedy byłam z trzecim synusiem w ciąży , chciałam znać wcześniej płeć- oczywiście chciałam mieć córcię.Usg pomogło mi przyzwyczaić sie do tej myśli, choc nie ukrywam,że po badaniu byłam bardzo rozczarowana,ale idąc do porodu już wiedziałam i mogłam od początku cieszyc się ,że jest ( a był śliczny i zdrowy). Teraz tez będę chciała ,mój lekarz twierdzi że jeszcze zbyt wczesnie może po nastepnej wizycie?A ja czasem sobie myslę że skoro ta ciąża była dla mnie niespodzianką, to i dzieciatko bedzie niespodzianką- sliczny malutki chłopczyk.Piszę "niespodzianka", bo wszyscy ( bez żadnych zreszta przesłanek) oczekują dziewusi, bo chyba bardziej tego pragną niż jest to możliwe.Jak będzie nie wiem, byle tylko zdrowo... a reszte i tak już nie podlega zmianie Odpowiedz Link Zgłoś
madziarka7 Re: a propos płci 09.11.03, 13:27 Czesc Gratuluje tak dobrego podejscia do sprawy Najwazniejsze aby dzidzius byl zdrowy, a reszta - tak jak sama piszesz jest niezmienialna -jezeli czegos nie mozna zmienic, trzeba to zaakceptowac. Ja tez wole wiedziec niz nie wiedziec - latwiej mi bedzie gadac z maluszkiem itd. My jestesmy w 18 tyg. i na 21 tydz. jestem zapisana na usg - mam nadzieje, ze uda sie conieco podgladnac Kidy idziesz na usg? Zycze zdrowka i radosci z niespodzianek Madzia i maly maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
mana10 Re: a propos płci 09.11.03, 18:02 Magdziu, Usg mam 02 grudnia- do tej pory miałam co dwa tygodnie( ciąża była zagrożona) teraz ze względu na pewne ustabilizowanie się - krwiak sie wchłonął - mój lek. daje mi nieco odpocząć od siebie.Czekam niecierpliwie. Pozdrawiam ciebie wszystkie forumoczki i ich perełki Odpowiedz Link Zgłoś
madziarka7 Re: a propos płci 12.11.03, 12:54 Czesc, ciesze sie ze stan sie ustabilizowal, masz chwile wytchnienia Wyobraz sobie, ze i ja mam usg zaplanowane na 02.12. Ide do dr Roszkowskiego na Finlandzka, polecany, choc opinie rozne... Termin tez mamy zblizony, ja mam na 16.04.04, porod planuje na Karowej, ale nie jestem pewna, bo opinie tez bardzo, bardzo rozne. A gdzie Ty planujesz i gdzie rodzily sie Twoje starsze dzieci?. Dajcie wogole dziewczyny znac gdzie i jak to planujecie? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
klemensik2 Re: Kwietniowe mamusie dajcie znac:) 12.11.03, 08:57 Do aniao3. Według USG tez mam termin na 11 kwietnia, a według OM na 6 kwietnia. Jak się czujesz? Ja czekam na kopniaczki ale jeszcze nic nie czuję. Brzuch dopiero zaczyna się pojawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
karola49 Re: Kwietniowe mamusie dajcie znac:) 12.11.03, 20:20 Witaj Madziu. Mam naimie Karolina i tez bede kwietniowa mamusia. Mam termin na 04.04.04. COdo ciazy,to przechodze ja nawet dobrze.Nie mialam wymiotow,ani mdlosci. ogolnie dobrze ja przechodze. teraz tylko zaczynaja mnie bolec krzyrze. przez te miesiace przytylam 6kg.(narazie) Od niedawna zaczelam czuc delikatne ,,kopniecia ,, maluszka. Bardzo chcieli bysmy z mezem miec dziewczynke Odpowiedz Link Zgłoś
madziarka7 Re: Kwietniowe mamusie dajcie znac:) 13.11.03, 17:15 Czesc Karola, gratuluje brzusia Moze uda Ci sie urodzic przed Wielkanoca Ja mam termin na 16.04 zaraz po swietach i wlasnie cos mnie tknelo, ze urodze w Wielkanoc Ciekawe jak to bedzie??? Ja tez czuje sie jak do tej pory bardzo dobrze, w zasadzie bez dolegliwosci, na liczniku + 3,5 kg i spory brzuszek Dzidzia jeszcze nie kopie na tyle mocno, abym to poczula, wiec cierpliwie czekam... A w zasadzie stwierdzam o ile mozna to nazwac "dolegliwosciami": jestem nieco rozkojarzona i mam strasznego lenia! Sama sobie sie dziwie jakie glupoty gadam - remixy roznych slowAle mam nadzieje, ze tak mi nie zostanie Zastanawialas sie juz nad tym gdzie bedziesz rodzila? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś