Dodaj do ulubionych

Lekarz prywatny

05.03.09, 15:58
Dziewczyny,być może to głupie pytanie ale nie wiem jak to jest bo do
tej pory chodziłam na ubezpieczalnie. Chodzi mi o to, czy ginekolog
prywatny może wydać mi L4 i co ze kierowaniami na typowe
badania:krew, mocz. Czy daje skierowanie i za badania sie nie płaci
czy sie jednak płaci, no nie wiem już sama.
Obserwuj wątek
    • niunia8982.2 Re: Lekarz prywatny 05.03.09, 16:06
      Ja całą ciaze chodziłam prywatnie,za wizyte placiłam około 100zł i m.in.
      dostawałam skierowanie na badanie do labolatorium ,przy czym za pobranie krwi
      również sie płaci,a ile to zalezy od tego ile badan robisz i jakie.
      A jesli chodzi o L4 to nie mam pojęcia.
      Pozdrawiam

https://suwaczki.maluchy.pl/li-27964.png
      • anick5791 Re: Lekarz prywatny 05.03.09, 16:12
        L4 normalnie daje, ale za badania się płaci, więc skierowanie nie jest potrzebne
        (mój ma u siebie w gabinecie punkt pobierania krwi, więc nigdzie dodatkowo nie
        muszę jeździć).
        • yoshi25 Re: Lekarz prywatny 05.03.09, 16:30
          Hej. Chodze prywatnie od poczatku ciąży (teraz 30tc). Ze zwolnieniem nie ma
          problemu, lkarz wystawia mi co wizyte kolejne L4. Co do badań, niestety z
          prywatnego gabinetu nie skieruje Cię na bezpłatne badania. Więc albo płacisz,
          albo idziesz po skierowanie do swojego rodzinnego lekarza (moja p.doktor
          wypisuje mi je bez problemu)- i wtedy za podstawowe badania jak morfoligia,
          mocz, czy glukoze we krwi nie płacisz. Pozdrawiam.
          • marcowa_anula Re: Lekarz prywatny 05.03.09, 16:41
            Z reguły jest tak jak dziewczyny piszą-zwolnienie bez problemu, za badania niestety trzeba płacić. U mnie z kolei jest tak, że chodzę prywatnie do lekarza (ale jest to cała klinika, która z kolei ma umowe z miejscowym szpitalem więc wypisane przez niego skierowania są uznawane w tym szpitalu i nie trzeba nic płacić). Jeśli zdecydujesz się na prywatnego lekarza to może warto znaleźć też takiego z NFZ (niestety nie wszyscy godzą się na to...że niby ciążę prowadzisz gdzie indziej a po samo skierowanie przychodzisz do innego) który wystawiałby skierowania, rodzinny nie zawsze może (albo chce) wystawić skierowanie na niektóre badania (np cytomegalia czy toxo) więc lepiej jednak znaleźć ginekologa
    • amina.mina2 Re: Lekarz prywatny 05.03.09, 17:02
      Hej
      Chodzę prywatnie do ginki , 50 zł za wizytę, z L4 nie ma problemu, na początku 5
      miesiąca poprosiłam i przedłuża mi co wizytę. Za badania również nie płacę,
      ginka wypisuje mi skierowania i robię je w laboratorium, usg za darmo w szpitalu
      ( z tym , że moja lekarka pracuje w powiatowym szpitalu). Pozdrawiam
      • buba84 Re: Lekarz prywatny 05.03.09, 22:18
        ja tez całą ciąze chodze do prywatnego i z l4 nie ma problemu, ale z
        badaniami juz nie ma tak prosto, wszystkie odpłatniesad a to sporo
        kosztuje.Niestety internista nie chciał dac mi skierowania anwet na
        podstawowe badanie takie jak morf czy mocz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka