34tydzien 11.03.09, 21:07 czy znacie jakiś skuteczny pomysł na pozbycie się kataru? nos mam obszczypany, oddychać nie mogę.. jem czosnek, cytrusy, pije mleko etc.. ale to juz drugi dzień i mam dosyć! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kontra24 Re: katar 11.03.09, 21:25 Katar niestety musi sam przejść.... Ja właśnie przechodziłam upiorny katar i z tego co mogę polecić to ząbek czosnku przekroić na pół i te połówki włożyć do dziurek od nosa. Mnie pomagały też inhalacje z olejku olbas : do gorącej wody dodać kilka kropli i wdychać nosem. Do nosa możesz zakraplać krople homeopatyczne Euphorbium i Sterimar. Odpowiedz Link Zgłoś
dorisw1978 Re: katar 12.03.09, 11:09 Otrivin, jak się boisz to kup sobie ten dla dzieci, mnie homeopatyczne nie pomagały, w związku z czym katar przerodził się w ropne zapalenie zatok (wcale nie musi sam przejść, wręcz przeciwnie, w ciąży zatoki są szczególnie wrażliwe - rozpulchnione śluzówki - i bardzo łatwo o infekcję) i nie słuchaj, jak zaraz forumowe panikary mnie "zjadą" za tę radę, tylko leć po krople do nosa Odpowiedz Link Zgłoś
agusia-g Re: katar 13.03.09, 07:06 ja robiłam inhalacje z mięta poza tym pokrojona w plastry cebule wąchałam nie było to przyjemne ale katar szybko minął!!! O cebuli wyczytałam tutaj na stronce!!Pozdrawiam i szybkiego powrotu do zdrówka życzę Odpowiedz Link Zgłoś