30.03.09, 09:12
Witam ! jestem w 27tc i od poczatku biore kwas foliowy wyniki mam dobre czytalam i slyszalam o witaminach feminatal N i tez o tym ze kwas foliowy bierze sie do 13 tygodnia bodajze ? wiec mam zmienic ten kwas foliowy na Feminatal czy pozostac do konca przy kwasie ?
Obserwuj wątek
    • bluish80 Re: witaminy 30.03.09, 09:15
      mi lekarz kazał ostawić kwas jak przeszłam na Feminatal, bo F
      równeiz zawiera kwas foliowy.
      • madeira.online Re: witaminy 30.03.09, 09:20
        no wlasnie wiem ze zawiera i do tego nie tylko kwas a jeszcze inne witaminy w sumie wszystkie wiec sie zastanawiam czy ten kwas odstawic i kupic feminatal czy do konca brac kwas foliowy ? ale skoro bieze sie go do ktoregos tygodnia a ja juz jestem tak daleko eh nie wiem no
        • bluish80 Re: witaminy 30.03.09, 09:26
          a lekarz nie zaproponował Ci żadnych witamin?
    • niunia8982.2 Re: witaminy 30.03.09, 09:35
      zmien na feminatal N, bo w nim rowniez jest kaws foliowy a poza tym wiele innych
      witamin.

https://img34.glitterfy.com/87/glitterfy094028721D37.gif
    • beciaw77 Re: witaminy 30.03.09, 10:15
      brałam kwas foliowy przez całą ciąże do tego Feminatal - wtedy był
      tylko jeden rodzaj
      teraz póki co tylko kwas
      • madeira.online Re: witaminy 30.03.09, 10:37
        czyli zmieniac czy nie zmieniac ? bo juz sama nie wiem , lekarz nie zalecil mi zadnych witamin bo jak to okreslina moja ginekolog mam wyniki ksiazkowe
        • bluish80 Re: witaminy 30.03.09, 10:38
          no to jeśli nei zlecił, nie musisz zmieniać.
        • madeira.online Re: witaminy 30.03.09, 10:41
          eh wiem ze zawiera wiecej witamin i jest dobry ale mi chodzi czy to nie zaszkodzi dzidzi to raz a dwa czy jesli biore tylko ten kwas to czy tez nie jest tych witamin za malo dla dzidzi ?
      • magda77122 Re: witaminy 30.03.09, 10:37
        Feminatal N wystarczy!bardzo dobre witaminy i zawirają kwas foliowy!
        • izzzkaaa Re: witaminy 30.03.09, 10:43
          mi po 12tc kazała przejśc na feminetal wyniki też miałam ksiazkowe
          • madeira.online Re: witaminy 30.03.09, 10:44
            no wlasnie slyszalam ze kwas jest tylko do 13 tc a ja juz jestem w 27tc i boje sie ze nie daje wystarczajacej ilosci witamin dla dzidzi biore ten kwas mam jeszcze 4 tabletki do konca opakowania wiec nie wiem czy kupic feminatal
            • zabaaa1984 Re: witaminy 30.03.09, 11:26
              Mi też lekarz kazał odstawić kwas przy braniu feminatalu N. Później ok 16 tyg
              kazał przejść na ten Feminatal DHA. I mam pytanie czy któraś z Was go brała lub
              bierze?Ten N był uniwersalny i miał cały komplet witamin ten ma mniej(o ile
              dobrze pamiętam skład tamtego) ale ma dodatkowy ten DHA. Co o nim
              sądzicie?Pozdrawiam
              • madeira.online Re: witaminy 30.03.09, 11:31
                no to ja juz nie wiem czy zmieniac czy nie ?
                • anik0987 Re: witaminy 30.03.09, 12:07
                  Skoro lekarz nie zalecił ci brać witamin, to po co chcesz się nimi faszerować?
                  Wiosna już, będzie mnóstwo witamin w zróżnicowanej diecie. A dalsze branie kwasu
                  foliowego konsultowałaś z lekarzem? Ja naprawdę nie rozumiem, skąd ten szał na
                  sztuczne witaminy. Jeśli masz dobre wyniki (zresztą niedobory witamin i tak w
                  badaniu ogólnym krwi nie wychodzą), czujesz się dobrze, to po co brać chemię?
                  Sztuczne witaminy nie są jakoś rewelacyjnie przyswajane, a często ich łączenie
                  wyklucza przyswajanie niektórych witamin nawzajem.
                  • anik0987 Re: witaminy 30.03.09, 12:50
                    Co do kwasu foliowego - ja zażywam żelazo z kwasem foliowym (słabsze wyniki
                    krwi, taki preparat przepisał lekarz), a jestem w 22 tyg, więc raczej kwas
                    foliowy nie szkodzismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka