Dodaj do ulubionych

marcowe mamy!!!

29.11.03, 19:30
Witam wszystkie marcowe mamy. Mam termin na 20 marca, jestem wielka jak
wieloryb, przytyłam prawie 14 kg a co będzie dalej...( mam ogromny brzuszek)a
to wszystko z powodu zaleceń lekarskich. Ze wzgledu na obniżenie sie łozyska
i krótka szyjke macicy musze więcej lezec niz chodzić.Chetnie poczytam o
waszych przejściach w ciązy i podzielę sie moimi doświadczeniami na dzień
dzisiejszy.Ostatnio dowiedzielismy sie ze to bedzie dziewczynka. Czekam na
wasze opisy pozdrawiam
Kasia i Hania
Obserwuj wątek
    • ainer1 Re: marcowe mamy!!! 29.11.03, 21:12
      Cześć,

zapraszam na forum "w oczekiwaniu" watek "MARZEC 2004" - ponad 700 postów
      własnie o ciązy amm z datą marcową:>

Renia (15.03.2004)
    • agahad Re: marcowe mamy!!! 30.11.03, 14:34
      Witaj! Ja mam termin na 15 marca. Niestety nie znam płci dzidziusia, gdyż tak
      jest ułożony, iż nic nie widać. Cóż, może teraz się uda - następną wizytę i
      USG mam 6 grudnia. Ostatnio (tj. 3 tygodnie temu) ważyłam o 10kg więcej, a
      teraz kto wie! Pozdrawiam! Aga.
    • lampego3 Re: marcowe mamy!!! 30.11.03, 14:47
      Witam, ja też mam termin na 15 marca. Ja już wiem że urodzi się chłopczyk. Nie
      musze dodawać, że tata chodzi dumny jak paw. Ja przytyłam 9 kg, a brzuch - mnie
      wydaje się ogromny- wszyscy znajomi mówią że bardzo ładny i nieduży (ciekawe
      czy przez grzeczność). Pozdrawiam wszystkie marcówki. Beata
    • barbarka13 Re: marcowe mamy!!! 30.11.03, 17:13
      Ja mam termin na 28 marca.Mnie tez wydaje sie ze brzuch jest duzy a inni mowia
      ze wcale nie.To moja 3 ciaza(2 poronilam).Teraz staram sie juz nia cieszyc choc
      byly sytuacje ze troche panikowalam.Wiem juz ze to synek.Cos od wczoraj slabiej
      kopie....Maz tez sie cieszy i cala rodzina trzyma kciuki.Teraz sprawa ktora nie
      daje mi spokoju to szpital w ktorym rodzic(pochodze z Gdyni)Boje sie bo tyle
      sie tego slyszy,ze naprawde koniec zartow.Pozdrawiam wszystkie mamy Barbarka I
      Lukaszek
    • margarettka Re: marcowe mamy!!! 30.11.03, 17:25
      Witam!
      Ja mam termin na 2.marca, czuje sie bardzo dobrze, brzuszek mam jak na moje oko
      niezbyt duzy, ale okraglutkismile Przytylam 9 kg.
      Pozdrawiam
      Gosia i 28 tyg Ignacy
      • ju8 Re: marcowe mamy!!! 30.11.03, 18:01
        Witaj!
        Ja mam termin na 21.03 i przytyłam tez ok. 14 kg. Z tym, że ja najwięcej
        przytyłam na samym poczatku ( papieroski sie rzuciło). Płci nie znam, ale malec
        jest bardzo kopiący! Zapraszam także na www.dziecko-info.com. tam też super
        wątek dla marcówek
        Pozdraiwm
        Ju + Brzdąc
      • olii11 Re: marcowe mamy!!! 01.12.03, 11:38
        Ja mam termin na 26 marca, jestem z Łodzi. Przytyłam ok 6 kilo, czuję się
        świetnie oprócz bólów w po lewej stronie nad pośladkami. W dodatku mam zbyt
        niskie łożysko. A wy?
    • anieszka76 Re: marcowe mamy!!! 30.11.03, 20:27
      Witam serdecznie... ja mam termin na 21 marca...
      wiemy już że to chłopczyk.... mały rozrabiaka.... i do tego wybredny (lubi
      spać tylko na prawym bokusmile)
      Przytyłam też około 10 kilo.... i brzuszek już duży... ale jestem z niego
      dumna... w końcu nie muszę dbać o linie tongue_out...
      Do tego z mężem właśnie dowiedzieliśmy się o tym, że będziemy mieć własne
      mieszkanie... i całkowicie pochłonął mnie remont i urządzanie pokoju dla
      Bartusia...
      Pozdrawiamy Mamusie i ich brzusie
    • kaja2003 Re: marcowe mamy!!! 01.12.03, 12:22
      czesc dziewczyny , bo teraz juz widze , ze mam do czynienia z Kasia - moja
      imienniczka i Hania.
      ja jeszcze nie wiem czy jest nas dwie czy dwoje.Jak mi robili usg , to
      oczywiscie pokazalo tylek i tyle.
      Jestem dzis pierwszy dzien w 6 miesiacu. termin mamna 31 marca, ale ovzywiscie
      roznie to bywa, wiec licze sie z kawalem na prima aprilis.
      Nie przejmuj sie tymi kilogramami, bo na pocieszenie Ci powiem , ze juz mam 15
      kg wiecej.
      Taki sam mnie los spotkal jak Ciebie - lezenie w łóżku.
      wilczy apetyt w poczatkowym czasie , radosc, i odstawienie papierosków - dalo
      calą masę tłuszczu.
      Dzis to przynajmniej widac , ze jestem w ciaży ! , a potem...... ;-(
      a tam , zeby tylko bylo zdrowe.
      Powiem ci , ze mam manie ogladania wozkow.Najchetniej bym juz kupila, ale cala
      rodzina bardzo krzyczy .Głupie przesądy!!!!
      A Ty tez masz juz takie ciagotki?
      Z jakiego jestes miasta? Ja z Krakowa.
      Pozdrawiam Was
      Kasia i KTOS.
      • kosmeli Re: marcowe mamy!!! 01.12.03, 12:59
        Witaj Kasiu!
        Pochodze z Dolnego SLaska a dokładniej z Jeleniej Góry.Ja również kupiłabym juz
        wszystko , latam po sklepach i rozczulam sie nad każdym kaftanikiem i
        śpioszkami.Ale tak jak u ciebie rodzina na mnie krzyczy ze jeszcze za
        wczesnie.Na razie "siedze" w internecie i czytam wszystko na temat łóżeczek i
        wózków.Hania co raz mocnej kopie sczególnie upodobała sobie wieczory i wtedy
        kiedy leże na plecach.W nocy czasami pobolew mnie brzuch ale to podobno
        wiązadła macicy.Czasami biore no-spe ale srednio pomaga. Jak chcesz podam ci
        mojego emaila palo@go2.pl jak masz ochote napisz do mnie.
        Pozdrawiam Cie serdecznie
        Kasia i Hania
    • agaa100 Re: marcowe mamy!!! 01.12.03, 14:41
      Witajcie dziewczyny !!!
      Mam na imię Agnieszka,mieszkam w krakowie, jestem w 24.tygodniu ciąży (to moje
      drugie dziecko). Termin mam na 25 marca ... Pamiętam, że będąc w ciązy z
      córeczką buntowałam się przeciw rodzinie, która - tak jak u Was - twierdziła,
      żebym nic nie kupowała, bo ... Ale ja byłam innego zdania. Chciałam być
      przygotowana na przyjście maleństwa, nie zostawiać wszystkiego na ostatnią
      chwilę... Pomyślcie, że wszystkie (przecież tak ważne) zakupy wykonuje wasz
      małżonek SAM !!!! Kobieta po porodzie nie ma siły i ochoty na łażenie po
      sklepach ... Same zobaczycie !!! Teraz też postanowiłam (jak już będę sobie
      spokojnie siedzieć na L-4) dokupić to i owo. Nie boję się przesądów.
      smile))
      Czy Wy też jesteście tak ciągle zmęczone ??? Ja, nocny marek, chodzę spać o
      21.00 !!!! Horrrror
      pozdrawiam was serdecznie
      pa pa pa
      Aga
      • kaja2003 Re: marcowe mamy!!! 01.12.03, 17:45
        ...........dzis znowu bylam w komisie i oglądałam wózki.Nic mi sie nie nadało,
        ale pani powiedziala , ze własnie dzis rano odebrali fajny wózek typu gondolka -
        taki jak chcialam..... z tego jednak wniosek, ze trzeba juz pomalu sie
        rozglądac. JAK sie chce wypatrzec cos fajnego i byc w miare do tego przekonanym
        to juz najwyzszy czas. zaraz beda swieta, potem juz bedziemy jak balony.....
        Pozatym widze , ze na poczatku na wszystko sie napalalam.Wykupilabym wszystko,
        a teraz bardziej racjonalnie podchodze do tego wszystkiego.

Mamusie jaki wózek? Marzy mi sie gondolka. A dopiero potem jakas
        spacerówka, która można złożyć "w kostke"wink
        Chcialabym tak 3 funkcyjny: co nakłada sie ten fotelik z auta, gondola i
        spacerówka , ale one sa cholernie drogie.
        Pozdrawiam Kasia i KROPEK co kopie jak KROPA.
        • kosmeli Re: marcowe mamy!!! 02.12.03, 10:47
          Droga Kaju!
          wczoraj oglądałam wózek firmy bebecar, model Raider AT+. Jest rewelacyjny.
          fantastyczny. Ja zainteresowałam sie wersja uniwersalna ( gondola i spacerówka)
          Pompowane koła , łatwo sie go składa i ma piekna kolorystyke. Zreszta wejdz na
          strone www.godex.com.pl zobaczysz wszystkie dostepne modele tej firmy. My juz
          dokonalismy wyboru beżowo-granatowy, a co najwazniejsze możesz na sam stelaż
          zamontowac fotelik samochodowy. Ja zamówienia dokonałam przez internet i
          zaoszczedziliśmy pare złoty. A na zakupy wyprawki wybieram sie w połowie
          stycznia, odkryłam firme D&D producenta ciuszków dla naszych maleństw, fabryka
          jest w Bolesławcu i tam jade po całą wyprawke. Maja świetną kolorystykę i
          materiały. A co do łóżeczek to radzę firme VOX 3 funkcyjne: wyciągane
          szczebeli, szuflady i 3 poziomy obniżania. Miłego oglądania i wybierania
          Kasia i Hania
          • gawliki Re: marcowe mamy!!! 05.12.03, 18:47
            kosmeli napisała:

> Droga Kaju!
            > wczoraj oglądałam wózek firmy bebecar, model Raider AT+. Jest rewelacyjny.
            > fantastyczny. Ja zainteresowałam sie wersja uniwersalna ( gondola i
            spacerówka)
            >
            > Pompowane koła , łatwo sie go składa i ma piekna kolorystyke. Zreszta wejdz
            na
            > strone www.godex.com.pl zobaczysz wszystkie dostepne modele tej firmy. My juz
            > dokonalismy wyboru beżowo-granatowy, a co najwazniejsze możesz na sam stelaż
            > zamontowac fotelik samochodowy. Ja zamówienia dokonałam przez internet i
            > zaoszczedziliśmy pare złoty. A na zakupy wyprawki wybieram sie w połowie
            > stycznia, odkryłam firme D&D producenta ciuszków dla naszych maleństw,
            fabryka
            > jest w Bolesławcu i tam jade po całą wyprawke. Maja świetną kolorystykę i
            > materiały. A co do łóżeczek to radzę firme VOX 3 funkcyjne: wyciągane
            > szczebeli, szuflady i 3 poziomy obniżania. Miłego oglądania i wybierania
            > Kasia i Hania

HEJ.CZY MOGLABYS PODAC DOKLADNY ADRES W BOLESLAWCU?DZIEKI
            • kosmeli Re: marcowe mamy!!! 06.12.03, 11:58
              Niestey nie znam dokładnego adresu. Postaram sie dowiedziec.Wiem tylko jak
              dojechac a to zbyt skomplikowane aby napisac.
              Pozdrawiam
              Kasia
    • ainer1 Re: marcowe mamy!!! 01.12.03, 18:18
      Witam!

idę jutro na pierwsze zajęcia do szkoły przy fundacji "Rodzic po Ludzku", na
      Nowolipie 13/15.
      Moze ktos sie tam rowniez wybiera? Albo juz ja skonczylsmile
      Slyszalam duzo dobrego o dzialaniach post porodowych - grupach wsparcia,
      zajeciach dla maluszkow itp.

Renik + 25 tyg kopiący (ciągle) chłopczyk
      PS: jestem ciekawa kosztów gdzie indziej, tu: 16 x 2 h = 480 zł
    • kj74 Re: marcowe mamy!!! 01.12.03, 21:28
      Cześć kochane!
      Mam na imię Kasia i noszę w sobie małą dziewuszkę podobno. Mamy kilka typów
      imion, ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy.Jutro zacznie nam się ostatni dzień
      26T. Termion mam na 11.03. Jestem z Rybnika.
      Czuję się ok, chociaż mam złą morfologię i za wysoki cukier (dziś powtarzałam
      krzywą cukrową). Mam na plusie jakieś 5-6 kg.
      Po sklepach szaleję, ale póki co mam tylko ubranka. W styczniu zacznę
      poważniejsze zakupy.

Kaja2003- fajne wózki ma deltim. 3-funkcyjne, tzn. gondola, spacerówka a
      foteli. Wszystko mocuje się na aluminiowym stelażu. Cena całości to niecałe
      1000PLN, a przykładając do jakości to naprawdę niewiele. My zdecydowaliśmy się
      na niego, czekamy tylko na nowe kolory obicia (w nowym roku).

Buziaki
      Kasia i mała wiercipięta
    • becik10 Re: marcowe mamy!!! 01.12.03, 22:33
      witam jestem w 22 tyg a w srode zaczynam 23 tydzien to moja trzecia ciaza
      pierwsza poronilam drugą przelezalam cala w lozku przez plamienia potem przez
      skurcze macicy a potem przez zbyt szybkie skracanie sie szyjki i rozwarcie 2
      centymetrowe w 29 tygodniu ale na szczescie wszystko skonczylo sie dobrze mam
      juz dwuletnia corke Laure a teraz mam przeczucie ze bedzie cholpak. w tej ciazy
      czuje sie lepiej byle tak do konca. mam problem z lozyskiem przodujacym ale
      podobno to moze sie jeszcze podniesc mam taka nadzieje.przytylam juz 8 kg a z
      Laura w sumie przytylam 22kg ale na pocieszenie zrzucilam je bardzo szybko bo
      juz po 3 miesiacach zero nadwagi. usg mam 8 grudnia i czekam na nie z
      niecierpliwoscia moj numer gg to 3529025 jak ktos bedzie chcial pogadac to
      czekam pozdrawiam wszystkich serdecznie beata
    • julia281 Re: marcowe mamy!!! 02.12.03, 10:56
      Witam serdecznie wszystkiem mamy!

Jestem obecnie w 26 tygodniu ciąży (wyliczenie z usg)według OM w 27 tyg Termin
      mam na 13 marca.Bedę rodzić na Żelaznej w Warszawie. Nie wiem jeszcze nic o
      płci mojego maluszka, ale chętnie bym się dowiedziała- wtedy mogłabym się do
      niego zwracać po imieniu. Maluszek lubi sie kręcic szczególnie wieczorem-jest
      to naprawdę bardzo pryjemne jak czujesz swoje maleństwo i jego radość. Może
      polecicie mi jakiś dobry komis w Warszawie by kupić niedrogo łożeczkoitp.
      Odpowiedż proszę przesyłać na moje priva: jniedz@gazeta.pl

Pozdrowienia dal wszystkich MAM
      JUlia
      • kaja2003 kraków 02.12.03, 11:05
        Wwarszawie nic nie moge poradzic, bo to kawał drogi ode mnie.
        Spróbój cos znaleść w internecie.
        Dzis mam znowu lenia, nic mi sie nie chce posprzatac, gotować.
        Myśle tylko o maleństwie i gadzetach dla niego.
        Pozdrawiam.
        kasia i małe.
      • agatka7777 Re: marcowe mamy!!! 02.12.03, 14:29
        Witam, Mam termin na 14 marca, aktualnie jestem w trakcie 26 tygodnia, z
        ostatniego USG wynika, że będę miała córeczkę. Wszystkie badania mam w normie,
        jedynie niedobór magnezu muszę uzupełniać tabletkami. Rozglądam się już za
        mebelkami dla dzidziusia, jest taki duży wybór, że ciężko się zdecydować.
        Aga i Ola
    • ania711 Re: marcowe mamy!!! 04.12.03, 17:15
      Witam wszystkie marcowe mamy!
      Dawno mnie nie było na forum, więc mam zaległości smile.
      Termin mam na 14 marca (usg) a drugi na 13 marca (om) więc różnica niewielka.
      Wiem już że to będzie dziewczynka i bardzo się z tego ciesze. Imienia niestety
      jeszcze nie mam. Co do wagi to nabiło mi na plus 4 kilo od początku, niewiele
      ale to dlatego że już na starcie miałam sporą nadwyżkę smile)). Fizycznie czuję
      się świetnie, gorzej troszke psychiczne, zmiany nastrojów, czasami
      wszechogarniający smutek sad. No i mam lenia, nic mi się nie chce robić,
      czytałabym ksiązki całymi dniami. Pozdrawiam serdecznie i napiszcie jak tam u
      Was z samopoczuciem.
      • ainer1 Re: marcowe mamy!!! 04.12.03, 20:33
        Marcówki!

czy chodzicie juz do szkoly rodzenia?
        jestem po 2 zajeciach - tym razem byla joga - fantastyczne uczucie troszke sie
        poruszac, pooddychac i rozluznic miesnie.
        A moze wybieracie sie na basen? planuje "warszawiake w Warszawie,

pozdrawiam,
        Renia i 15.03.2004 syneczek smile
      • ewulka3 Re: marcowe mamy!!! 08.12.03, 13:41
        Mam termin na 30.marca. Przytyłam 8 kg, ważę 58 kg i czuję się trochę jak
        takim mały słonik...
        Mam nieproporcjonalnie duży biust i strasznie chce mi się spać !
    • gawliki Re: marcowe mamy!!! 05.12.03, 18:52
      WITAM!JA TEZ JESTEM MARCOWA!TERMIN MAM NA 22GO MARCA,WLASNIE ZACZYNAM 25TY TYDZ!
      JESTESMY BARDZO SZCZESLIWI,CHOC NASZE MALENSTWO NIE CHCE POKAZAC KIM JEST!CZUJE
      SIE BOMBOWO-PRZYTYLAM OK.6KG,TAKZE JESTEM BARDZO ZADOWOLONA.A BRZUSZEK WIDAC MI
      OD TYGODNIA,CHOC NIE JEST DUZY,ALE PIEKNY!TYLKO PEPEK MI SIE NIE PODOBA!
      ALE MOJ LEKARZ 5 DNI TEM POCHWALIL MNIE,ZE WSZYSTKO BARDZO DOBRZE-MAM SWIETNE
      WYNIKI-MAM NADZIEJE,ZE BEDZIE TAK CALY CZAS!POZDRAWIAM
      • ju8 Re: marcowe mamy!!! 08.12.03, 19:00
        A mi smutno, bo do szkoły rodzenia nie wolno mi chodzić!
        Mam pytanie do krakowskich marcóweczek: gdzie będziecie rodzić?
        Ju i Brzdąc
    • comevorrei Re: marcowe mamy!!! 09.12.03, 04:52
      witam wszystkie mamy. mam termin na 21 marca. bardzo wam zazdroszcze brzuskuw.
      no bo ja jeszcze nie dostalam. i swobodnie mieszcze sie w starych ciuchah. i
      prawie nie tyje. nie wiem czy to jest normalne. na poczatku shudlam 5 kilo. i
      pozniej przytylam 1,5. wiec dalej waze mniej niz przed ciaza. lekarz mowi ze
      wszystko jest w porzadku, ale ja i tak sie martwie. kogo bedziemy miec nie
      wiem, dlatego ze dzidzius odwrocil sie pupcia i pokazal nam gdzie nas ma smile)))
      ale w srode ide na kolejne usg i mam nadzieje ze sie odwroci. bylam na
      porodowce. jest tak fajnie. lozko jest super.kolezanka mowila ze nie da sie
      porownac z polska( mieszkamy w usa). ona rodzila w polsce wiec ma do czego
      porownywac. ale ja i tak chyba chciala bym w polsce. do szkoly ide w styczniu.
      powodzenia. wiktoria i lokator.
      • kaja2003 Re: marcowe mamy!!! 09.12.03, 09:19
        Tu strusie jajo z nadwage teraz 15 kg. ;-(
        teramin , który wywróżylo usg - 31 marca.
        Niewiem od czego to zalezy, ale moja kolezanka , która ma maleństwo starsze o 2
        tyg. , tez ma duzy brzuch.Powiem i postaram sie w to uwieżyć , ze nadwaga
        bede sie martwic potem.
        Najwazniejsze jest to , ze od miesiaca kopie jak zawodowy piłkarz.Jest to mile
        uczucie , ale czasem .....
        Dziewczyny czy Wy juz rozglądacie sie juz za jakimis ciuszkami , łóżeczkami i
        przede wszystkim WÓZKAMI.Ja juz rozpoczelam szal wybierania.
        Wymyslilam , ze gondolke kupie uzywan a a potem sacerówke porzadna, bo
        wystarczy na dłużej.
        Całuje, bo ide do kolezanki obejżeć wózek po jej malutkiej.

Kasia i Maluch

• becik10 Re: marcowe mamy!!! 14.01.04, 11:45
      halo gdzie te marcowe mamusie ? czy nie macie juz sily? jak tam wasze
      dzidziusie? ja od jutra zaczynam 30 tydzien i zostaje mi tylko jeszcze
      dziesiec smile ja przytylam jakies 13,5 kg a jak to u was wyglada ? pozdrawiam
      beata ,laura i dzidzia 29 tydz
      • margarettka Re: marcowe mamy!!! 14.01.04, 13:35
        hej,
        ja mam termin na 2.marca, czuje sie niezle, ale juz nie moge sie doczekac konca
        ciazy. Przytylam 12,5 kg i zrobi sie juz coraz mniej wygodnie. Synek dosc mocno
        daje mi sie we znaki, czesto kopie albo cos wypycha smile Ja tymczasem kompletuje
        wyprawke i marze o dzidku smile
        Pozdrawiam
        Gosia i 34 tyg Ignaś
      • jokosta Re: marcowe mamy!!! 16.01.04, 12:35
        Kończę 31 tydzień, jeszcze troche przede mną, ale ja już nie mogę się doczekać
        kiedy zobaczę tego urwisa.
        Czasami mam wrażenie jakby chciał juz teraz się wydostać i to przez powłoki
        brzuszne. Tak tam się wierci i rozpycha.
        Co do tycia, to mam o 16 kg więcej...

Pozdrawiam,

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka