brewcia 07.05.09, 20:06 Byłam u lekarza-ciążąmiałam nieregularne miesiączki i według okresu jestem w 8tygodniu,według USG 4tydzień.Sama nie wiem komu- czemu wierzyć.Bo "fasolka" ma 10mm, a jak sprawdzałam to nie jest 4tydzień.Co robić?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mekkia Re: trudności z ustaleniem terminu-pomocy 07.05.09, 20:11 to raczej patrz na USG, bo okres okresem, ale przecież nie wiesz kiedy była owulacja - szczególnie przy nieregularnych cyklach Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: trudności z ustaleniem terminu-pomocy 07.05.09, 20:14 brewcia napisała: > Byłam u lekarza-ciążąmiałam nieregularne miesiączki i według > okresu jestem w 8tygodniu,według USG 4tydzień.Sama nie wiem komu- > czemu wierzyć.Bo "fasolka" ma 10mm, a jak sprawdzałam to nie jest > 4tydzień.Co robić?? Co to z usg ktore widzi ciaze w 4 tyg???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: trudności z ustaleniem terminu-pomocy 07.05.09, 21:32 Na usg widać ciążę dopiero w 6-7 tyg. (tygodnie liczy się od daty pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Podaję link do fajnego kalkulatora ciążowego, oblicz sobie www.dziecko.haczewski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
marlenaja Re: trudności z ustaleniem terminu-pomocy 07.05.09, 22:20 Cięzko jest ustalić faktyczną datę porodu i termin ciąży!!! Wiem ze swojego doświadczenia, że najlepiej gdy kobieta sama mniej więcej wie kiedy mogła zajśc w ciąże!!!Lekarze z miesiączki to wyliczają tak ,że póżniej kobieta niby przenosiła dwa tygodnie ciąże i w strachu leżała w szpitalu cały tydzień aż w końcu jej wywołali poród (byłam świadkiem i szkoda mi było tej dziewczyny)!!! zazwyczaj dodaje się do pierwszego dnia rozpoczęcia ostatniej miesiączki 7 dni i 9 miesięcy!!! I to staje się faktycznym terminem porodu oczywiście może odbiegać od rzeczywistego!!! Nie ma się czym martwić dzieciaczek może urodzic się nawet w innym roku kalendarzowym niż napisał lekarz ważne by urodził się we własnym terminie i zdrowiutki!!!Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś