dorotam271 03.06.09, 13:26 mMam pytanie do Mam które maja dzieci innej płci czy wasze ciąze bardzo sie rózniły bo Ja jestem w 7 tyg drugiej ciązy i czuje sie identycznie jak w pierwszej/A chciała bym córeczke/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madeira.online Re: Odmienna płec!! 03.06.09, 13:33 ja jak byłam w 1 ciąży którą poroniłam w 20 tyg jadłam śledzie itd no i był chłopiec .A teraz jestem w 36tc i mam córeczkę a tez na początku ciąży jadłam śledzie itd ja w to zbytnio chyba nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia81 Re: Odmienna płec!! 03.06.09, 13:41 Ja też jestem obecnie w drugiej ciąży (14 tydzień) i tak jak Ty czuję się identycznie jak w pierwszej (zero mdłości, zero zmęczenia i specyficzne zachcianki żywieniowe)...jeszcze nie znam płci...ale np. moja przyjaciółka która ma dwójkę dzieci- chłopca i dziewczynkę miała bardzo różne ciążę - z dziewczynką znosiła super bez mdłości a z chłopcem wręcz odwrotnie i miała zupełnie różne zachcianki... sama jestem ciekawa czy to ma jakiś wpływ na płeć...jeśli u mnie się sprawdzi to będę miała drugą dziewczynkę... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdad5 Re: Odmienna płec!! 03.06.09, 13:59 To bzdura z tymi smakami. Wszystkie 3 ciaze mialam identyczne - 2 pierwsze z chlopakami, teraz z dziewczynka jest dokladnie tak samo. A wiec ze to na 100% dziewczynka bo mam wyniki amniopunkcji. Tak wiec raczej nie sugerowalabym sie ciaza. Co do plci - to zawsze jeste wieksze prawdopodobienstwo, ze drugie dziecko bedzie tej samej plci co pierwsze poniewaz plec jest determinowana przez genetyczne sklonnosci mezczyzny do plodzenia okreslonej plci. Dlatego wiekszosc dzieci ma rodzenstwo tej samej a nie odmiennej plci. Oczywiscie w idealnych przypadkach jest to 50%/50% ale wiekszosc mezczyzn ma inklinacje do danej plci. Nie bardzo mi sie chcialo w to wierzyc ale potem popatrzylam na rodzenstwa dzieci z przedszkola mojego synka i moich znajomych i faktycznie cos w tym jest - wiekszosc dzieci jest "monoplciowa" albo 2 dziewczynki albo 2 chlopcow. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia81 Re: Odmienna płec!! 03.06.09, 14:05 Hej Magda rzeczywiście jest coś w tej teorii "monopłciowości"...jak tak sobie popatrzę na dzieci w rodzinie albo u znajomych to 80% procent to dzieci tej samej płci"...bardzo mało znam rodzeństw mieszanych...chociaż równie dobrze może to być czysty przypadek pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ganetka4 Re: Odmienna płec!! 03.06.09, 14:02 Witam, jestem w 28 tygodniu drugiej ciąży ( wg. usg ma być córeczka) i czuję się zupełnie inaczej, niż w pierwszej ciąży, kiedy to pod serduchem nosiłam synka. Wtedy miałam na początku tylko mdłości, zachcianki, przede wszystkim na słodkości i in. W obecnej ciąży były i mdłości i wymioty i do niedawna jeszcze totalny brak apetytu..., Ogólnie drugą ciąża jest bardziej dla mnie "uciążliwa". Zobaczymy czy usg mówi prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Odmienna płec!! 03.06.09, 14:05 W kazdej ciazy czulam sie inaczej- dzieci tej samej plci. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Odmienna płec!! 03.06.09, 14:25 nooooooo ja mam tej samej plci drugie a ta ciaza jest w ogole niepodobna do pierwszej Odpowiedz Link Zgłoś
anas1988 Re: Odmienna płec!! 03.06.09, 15:08 Jestem w ciąży z drugim synkiem, a jest całkiem inna od pierwszej. Układ brzucha, samopoczucie, zachcianki, tylko mdłości ani z tą ani z tamtą nie miałam... Do dnia usg byłam przekonana, że to dziewczynka, a tu się okazało, że synek Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka09 Re: Odmienna płec!! 03.06.09, 15:58 to moja 2 ciąża a jest całkiem inna od 1,inaczej się czuje,jem co innego brzuszek ma inny kształt itd a będzie tez dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
3.mamuska Re: Odmienna płec!! 03.06.09, 17:05 Jestem w trzeciej ciąży 32 tydz. i każda była inna. Mam dwóch chłopców, czekam na trzeciego Odpowiedz Link Zgłoś