sznoberka 11.12.03, 22:16 Wyczytałam ostatnio w gazecie, ze na zgagę, a raczej przeciw niej )))))) dobry jest rumianek. Tylko jako, ze w ciąży na wszytsko trzeba uważać to pytam Was czy wiecie cos o przeciwskazaniach, czy mogę pić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kj74 Re: rumianek można?????? 11.12.03, 22:31 Akurat ostatnio w szkole rodzenia był poruszony ten temat i położna powiedziała, że jak najbardziej można. Odpowiedz Link Zgłoś
sznoberka Re: rumianek można?????? 11.12.03, 22:40 o to super, zaraz wypiję i zobaczymy jak działa na zgagę. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
ikpk Re: rumianek można?????? 12.12.03, 00:19 Nikogo co prawda sie w tej sprawie nie radzilam, ale zawsze lubilam rumianek i w ciazy pije go co 2, 3 dni. Pozdrawiam, Iwka (01/03/2004) Odpowiedz Link Zgłoś
agga_ma Re: rumianek można?????? 13.12.03, 15:36 Tak mozna Ja pije rumianek na przemian z mieta i w miare pomaga, a i swietnie dziala na zoladek "glut" z siemienie lnianego, nie jest zbyt smaczy a i wygladem nie kusi ale ja do gotowanego kisielku dodaje pare malin mrozonych i wtedy ma nawet niezly smak i naprawde super lagodzi obolaly zoladek, wypijam caly kubek przed snem. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
edyta Re: rumianek można?????? 22.12.03, 11:13 Ja na zgage piłam jednak alugastrin a z rumiankiem trzeba uważac, ale z dużymi ilościami, bo działa przeczyszczająco, na niektórych nawet bardzo. A wszelkie "przeczyszczacze" moga powodowac skurcze. To tak na wszelki wypadek, zebys nie przedobrzyła. troche na pewno można, pa Odpowiedz Link Zgłoś
sznoberka Re: rumianek można?????? 22.12.03, 12:23 Uspokoiłyście mnie dziewczyny, rumianek pijam teraz codziennie, bardzo mi posmakował, niestety jego dzialanie przeciwzgagowe jest żadne )) Przeczyszczeń nie mam więc opijam się strasznie. A na zgagę lekarz przepisał mi tabletki Gealcid, są do stosowania przy zgagdze u ciężarnych a więc dzięki temu jakoś żyję i jem, a o dzidziusia tez jestem spokojna. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
astroid Re: rumianek można?????? 22.12.03, 17:29 witam)) mi rumianek życie uratował w walce z pecherzem moczowym ,a dokładniej z jego zapaleniem, piłam go tez bardzo dużo!! Odpowiedz Link Zgłoś