agniesz-ka1 26.06.09, 13:17 Jestem w 3 miesiącu ciąży i mam taki"klopotliwy problem",otóż chodzę do toalety co chwilę,co na dłuższą metę jest męczące.Czy to jest w ciąży normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18_lipcowa1 Re: Kłopotliwy problem 26.06.09, 13:19 Nie jest to zaden klopotliwy problem tylko zwyczajna dolegliwosc ciazowa, rosnaca macica powoduje ucisk na pecherz, ktory zwyczajnie mniej miesci. Serio zwyczajne sikanie to dla ciebie 'klopotliwy problem'? Lo matko! Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Kłopotliwy problem 26.06.09, 13:26 to jest norma, nie żaden problem Poczekaj jeszcze, zobaczysz, co będzie pod koniec - ja już żartuję, że z cewnikiem powinnam chodzić, hehe. Problem to może być nietrzymanie moczu, i też się zdarza, a nie zwykłe sikanie Odpowiedz Link Zgłoś
agniesz-ka1 Re: Kłopotliwy problem 26.06.09, 13:34 Wiem,że macie racje ale nie mogę się dosłownie nigdzie ruszyć,bo gdziekolwiek bym nie wyszła to od razu szukam toalety Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Kłopotliwy problem 26.06.09, 13:37 znam to, znam. Jak wychodzę do miasta coś załatwić, idę szlakiem kibelkowym - mam opracowane gdzie i jaka toaleta jest najbliżej, ba! nawet sobie ranking ułożyłam, gdzie czysto, wygodnie, dostępnie. Sklepy, knajpy, urzędy... Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Kłopotliwy problem 26.06.09, 13:39 Przykro mi ale musisz się nauczyć wybierać tylko tam, gdzie mają toalety. Ja w drodze do rodziców (30-45 minut drogi) musiałam stawać minimum raz a czasem i dwa - by skorzystać z toalety. Nie chodziłam do parku, na zakupy na rynek, bo zwyczajnie po 10-15 minutach musiałam "teraz i natychmiast" udać się do toalety. Odpowiedz Link Zgłoś
agniesz-ka1 Re: Kłopotliwy problem 26.06.09, 13:41 Dlatego chodze tylko po takich sklepach gdzie są toaletyMam nadzieje że to nie trwa do końca ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Kłopotliwy problem 26.06.09, 13:53 agniesz-ka1 napisała: > Dlatego chodze tylko po takich sklepach gdzie są toaletyMam > nadzieje że to nie trwa do końca ciąży? Hehe Niestety, trwa Im później, tym ucisk silniejszy. na początku ciąży (w pierwszych tygodniach) to głównie hormony a potem coraz mocniejszy ucisk, pęcherz mieści coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
meggi502 Re: Kłopotliwy problem 26.06.09, 13:55 No niestety trwa przez całą ciążę, a w dodatku pod koniec ciąży jest jeszcze ciekawiej przyzwyczaisz się i później nie będziesz zdawała sobie nawet sprawy, że korzystasz z toalety poraz trzydziesty jednego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
agniesz-ka1 Re: Kłopotliwy problem 26.06.09, 14:02 Z tego co czytam to czekają mnie same przyjemności-super Odpowiedz Link Zgłoś
joanieczka Re: Kłopotliwy problem 26.06.09, 14:47 No a jak Ci młode pod koniec zacznie się rozpychać i naciskać na pęcherz...to dopiero jest przeżycie Ledwie się wysikasz a po pięciu minutach masz znowu wrażenie, że musisz odwiedzić kibelek. A jeszcze najlepsze jest to, że w ostatnich tygodniach, przy małym kichnięciu może polecieć Ci "kropelka". Już dwa razy tak miałam. Całe szczęście w domu...także wkładki obowiązkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
agniesz-ka1 Re: Kłopotliwy problem 26.06.09, 17:39 Aha..bardzo dziękuje.Najlepiej zaopatrzyć się w pampersy i w droge Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
balsamina-niecierpek Ten typ tak ma :) 26.06.09, 22:24 No niestety... w pierwszym trymestrze śmiałam się, że samo słowo "ubikacja" działa na mnie moczopędnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaryba77 Re: Kłopotliwy problem 26.06.09, 22:33 W I trymestrze to raczej hormony, niż uciskający pęcherz. W II trymestrze jest trochę lepiej, ale za to w III jak dzieciątko zacznie brykać to dopiero będzie wesoło Nie martw się, to zupełnie normalne Odpowiedz Link Zgłoś
agniesz-ka1 Re: Kłopotliwy problem 27.06.09, 22:38 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.Aż strach pomyśleć ile jeszcze "przyjemności"przede mną Odpowiedz Link Zgłoś
xuxus Re: Kłopotliwy problem 29.06.09, 05:22 Właśnie się zastanawiam czy takie parcia naglące potem po urodzeniu dziecka nie wrócą i staną się poważnym problemem? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorka76 Re: Kłopotliwy problem 29.06.09, 07:58 Mam nadzieję, że wraz z porodem to minie, bo teraz jest naprawdę męczące. Niby wysikanie się to nic trudnego, ale jak się idzie do kina na dłuższy film, do teatru, czy na spacer do lasu, to już może być problem. Nie zawsze na łonie natury można swobodnie wystawić tyłek - ludzie i kleszcze, mało ciekawe towarzystwo. U mnie dopiero 21 tc, w dziewiątym miesiącu chyba naprawdę pampersy założę Odpowiedz Link Zgłoś
agniesz-ka1 Re: Kłopotliwy problem 29.06.09, 12:51 Może nie będzie aż tak zle?i pampersy nie będą potrzebne.Chociaż na dzień dzisiejszy to praktycznie przenisłam się do łazienkia to dopiero 3 miesiąc ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
xuxus Re: Kłopotliwy problem 01.07.09, 00:30 Dziewczyny taki problem -wiadomo uciązliwy i kłopotliwy ale same wiecie że czekając na dziecko mozna znieść wszystko ale wyobraźcie sobie jak może być po np.okresie manopauzy kiedy to problemy z cewką moczową czy samym pęcherzem sie nasilają-ja już się boję Odpowiedz Link Zgłoś