olek771 21.12.03, 12:35 Witajcie. Mam pytanie: czy zdarzają Wam się plamienia przed własciwą @? mam na myśli taką sytuację, w której najpierw jest kilka dni plamienia, a dopiero potem zaczyna się @. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malilka Re: Plamienie... 21.12.03, 13:19 No wiesz, to jest forum dla ciężarówek, więc o @ raczej nie myślimy Ale generalnie plamienia przed świadczą o za niskim poziomie progesteronu w drugiej fazie cyklu, poczytaj sobie forum "Zdrowie kobiety". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olek771 Re: Plamienie... 21.12.03, 14:41 Dzięki za odpowiedź. Wiem, że to forum dla ciężarnych i nie myslicie teraz o @. Chyba po prostu źle sformułowałam pytanie. Chodziło mi o to, czy miałyscie tego typu plamienia (nie przed każdą @, ale raz na kilka miesięcy), a mimo to udało Wam się zajść w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
justi4321 Re: Plamienie... 21.12.03, 15:00 hej!!!!!! nie przejmuj sie. ja mialam plamienia prawie co miesiac w środku cyklu. okazalo sie ze jest to przerost śluzówki co ułatwia zajście w ciążę. ja właśnie jestem w piątym tygodniu po tzw. pierwszej próbie. powodzenia!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olek771 Re: Plamienie... 21.12.03, 16:19 Dzięki Justi, pocieszyłaś mnie. mam za soba jedno poronienie ((, to juz 5 miesięcy, ale nie mogę dojśc do końca do siebie, robiłam mnóstwo badań, wszystko jest ok, ale strach pozostaje i każde "inne niz zwykle" zachowanie organizmu powoduje, że zaczynam się denerwować. Trzymajcie sie Ty i Twoje dziecko, wszystkiego najlepszego, nie tylko na nadchodzące Święta, ale na cały nadchodzący rok. Odpowiedz Link Zgłoś
olek771 Re: Plamienie... 21.12.03, 16:23 dzięki, pocieszyłaś mnie. Jestem 5 miesięcy po poronieniu, nie mogę dojść do siebie i każde "odmienne od zwykłego" zachowanie organizmu budzi mój niepokój (mimo, ze wszystkie mozliwe badania miałam robione i jest ok). Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twojego dziecka na Święta i w nadchodzącym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiacs Re: Plamienie... 22.12.03, 10:39 Mialam identzcznie przed samym zajsciem w ciaze przez pare miesiecy. Nawet juz planowalam sie konsultowac z lekazem bo choc nie planowalismy jeszcze dziecka to balam sie ze to moze byc cos powaznego. A tu przy pierwszym zapomnieniu sie (z reguly uwazalam jak nie wiem co) od razu ciaza Wiec chyba nie ma sie co martwic na zapas tylko trzeba probowac. Powodzenia i daj znac o sukcesach K. 15 tc Odpowiedz Link Zgłoś
delcia Re: Plamienie... 22.12.03, 13:03 Też tak miałam, też nie zawsze, należy zrobić badania hormonalne, czy nie masz niedoboru progesteronu. Ja miałam robione cytohormonalne (3 x wymazy z szyjki macicy), które są mniej dokładne niż te z krwi i wyszły mi dobrze, ale ponieważ miałam takie plamienia jak Ty i niestety 2 poronienia o niewiadomej przyczynie na karku dano mi duphaston w 2-giej fazie cyklu co podobno znacznie ułatwia zajście w ciążę i oczywiście zlikwidowało te plamienia. Potem w ciąży przez pierwsze 12-14tyg brałam duphaston na stałe, jutro zaczynam 39 tydzień z Kasią w brzuszku - nie martw się... Wszystkiego najlepszego w nadchodzące Święta Bożego Narodzenia! Ola Odpowiedz Link Zgłoś
olek771 Re: Plamienie... 22.12.03, 20:53 Dziękuję. Zyczę Ci też wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku (czy dobrze policzyłam, że z Kasią juz po drugiej stronie brzucha )))? Odpowiedz Link Zgłoś
delcia Re: Plamienie... 23.12.03, 10:22 Termin porodu wyznacza się na koniec 40 tygodnia, więc teoretycznie Kasia powinna urodzić się na początku stycznia, ale zobaczymy... Pozdrawiam i życzę, żeby Ci się udało urodzić ukochane dzieciątko. Ola Odpowiedz Link Zgłoś