pysia1231 20.08.09, 19:56 Jestem w 30 tygodniu ciąży i od jakiegoś czasu coraz częściej pobolewa mnie raz w prawym raz w lewym boku, kłuje, ciągnie itd. Nie wiem czy to noramlne, np. rozciągająca się macica czy moga to być skurcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gemmi18 Re: kłucie w boku 20.08.09, 21:08 Mnie też męczyły w ostatnim trymestrze takie bóle, czy raczej właśnie kłucia, mówiłam o tym lekarzowi i powiedział, że to normalne. Dziecko rusza się coraz bardziej no i tak jak piszesz macica się rozciąga Dla pewności powiedz na wizycie swojemu ginowi, uspokoi Cię Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
amelia00 Re: kłucie w boku 21.08.09, 10:10 U mnie to samo, jestem obecnie w 32 tc i od jakiegoś czasu pojawiły się kłucia w podbrzuszu (1-2 rzy dziennie, nieraz wcale) Też wspomniałam o tym mojemu ginekologowi, zbadał mnie, powiedział że wszystko OK, więc te kłucia są pewnie związane z ruchami dziecka etc. Odpowiedz Link Zgłoś
luka80 Re: kłucie w boku 21.08.09, 11:01 Też to miałam półtora miesiąca temu, potem przeszło, a kilka dni temu znowu złapało, tak że chodzić nie mogłam. Też mam to z prawego boku, miej więcej na wysokości pępka. Odpowiedz Link Zgłoś