tristi 04.01.04, 11:16 Może któraś z Was wie jaki powinien być wynik w nomie BPD (wymiar dwuciemieniowy), bo jest to dla mnie trochę niejasne i zaczęłam się denerwować. U mojego 15 tygodniowego dzidziusia to było 30, nie wiem czy to dobrze czy źle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alia78 Re: Pomiar BPD 04.01.04, 11:23 witam. własnie sprawdziłam na specjalnym kółku i wg niego wymiar w 15 tyg. to 31 czyli u Ciebie bardzo dobrze.....tylko pamiętaj, żeby nie przejmować się bardzo wynikami USG, ponieważ im późniejszy tydzień ciąży tym mniej precyzyjne wyniki. Mi w ostatnim USG wyszły różnice w pomiarach nawet 7 tyg. byłam bardzo zdenerwowana....a dziecko jest piekne i zdrowe i wszystko ma wymiarowe (wynika z tego że moja pani doktor nie bardzo się przyłożyła). Poza tym każde usg jest inne, ma inny program i dokładność tych pomiarów zależy właśnie od tego, jak rózwnież od tego jak dokładnie zmierzy lekarz Ale to uwagi na przyszłość, żebyś się zbędnie nie denerwowała, a póki co wynik jest podręcznikowy!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koslovska Re: Pomiar BPD 04.01.04, 12:42 jesli masz jakieś wątpliwości polecam fajniutką linkę www.medic.hg.pl/Wiek-ciazowy.htm Oczywiście z pewną doża zdrowego rozsądku Marta i 31 tygodniowe słoneczko Odpowiedz Link Zgłoś