Dodaj do ulubionych

na usg w 13 tygodniu dziecko większe

30.11.11, 22:06
Ciekawa jestem co to oznacza, że na usg w 13 i 6 dni tygodniu wyszlo mi, że dziecko ma 14tygodnia i 2 dni czyli o 3 -4 dni więcej. Czy oznacza to, że np zostało w tym czasie poczęte? to by wskazywało, że poczęte przed miesiączką. dziwne. Przed miesiączką sie nie starałam ale zaszalałam 1 dnia po okresie czyli w 6 dniu cyklu a potem w 15 dniu cyklu. zaszłam zaraz po miesiączce? cykle miałam średnio 24-24 dni.
czy to tylko takie duże dziecko?
a czy FHR - jego wysokośc wskazaje na płeć dziecka?
zapomniałam o te rzeczy zapytać lekarza.
Obserwuj wątek
    • e-milia1 nam w 12 tc. pokazalo, ze ciaza jest mlodsza 01.12.11, 07:50
      o kilika dni. wczesniej lekarka mowila, ze zgadza sie co do dnia (milam na poczatku co 2, 3 tygodnie robione usg). na ostatnich 2 badaniach wyszlo z kolei, ze ciaza jest o kilka dni starsza. ostatnie badania mialam robione w 21 tc, byly mierzone organy, konczyny i wg tego obliczono, ze dzidzia jest starsza. nie sugeruj sie wiec tak bardzo tymi wynikami. te kilka dni roznicy nie zronia smile
      • boni_76 [...] 06.12.11, 12:45
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • kasiak37 boni_76 06.12.11, 15:09
          zapoznaj sie prosze z watkiem na szpilce u gory forum.Skrot w mojej sygnaturce.
        • dzieciusie3 czasami tak jest... 06.12.11, 18:13
          Tzn.,że czasami lekarze podają dwie daty porodu pierwsza to ta od ostatniej miesiączki,a druga czasami jest według USG,ponieważ dziecko jest duże na dane tyg,ciąży.
          Własnie moja szwagierka teraz tak ma była w 29 tyg.i trafiła do szpitala i tam się okazało,że dziecko wielkością dorównuje 32 tygodniowi ciąży i ma teraz drugi termin porodu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka