14.02.07, 15:08
dziewczyny!!zawsez jak czytalam takie posty i " POMOCY"-to myslalam ze
dziewczyny panikuja i ze same moga sobie pomoc ale teraz ja sama jestem w
tzw"szoku" itrzesa mi sie rece i pisze" POMOCY"

dziewczyny przed 5 min. zrobilam test . test kupiony w labolatorium i wyszedl
pozywtywny !!!JESTEM W SZOKU GDYZ CALY CZAS SIE ZABEZPIECZALISMY prazerwa
-planowalismy w sierpniu lub we wrzesniu7 sie starac! ja od dawna marze o
dziecku( to nasze drugie) i dzis teraz okazalo sie ze test wyszedl pozytywany
ale mnie tak boli brzuch jakbym miala zaraz dostac okres! Boli mnie tak brzuch
ze szok!moze powinnam isc do lekarza!?ika

dzieki za to ze JESTESCIE!moglam sie wygadac
Obserwuj wątek
    • beniusia79 Re: pomocy! 14.02.07, 15:21
      prezerwatywa nie zabezpiecza na 100 % przed ciaza. moze zrob dla pewnosci drugi
      test? gdy bylam w ciazy tez bolalo mnie strasznie w dole brzucha, plecy z tylu
      i w piersiach mrowilo. planowaliscie zaczac pracowac nad dzidziusiem latem,
      chyba te pol roku nie robi wiec roznicy?
      • ika78 Re: pomocy! 14.02.07, 15:23
        JA JESTEM SZCZESLIWA!!!!
        • beniusia79 Re: pomocy! 14.02.07, 15:24
          ???
        • ika78 Re: pomocy! 14.02.07, 15:26
          Wybaczcie ze tak haotycznie tonapisalam ! juz teraz troszke emocje opadaja ..ale
          naprawde w srodku mi sie wszystko trzesie!najgorsze jest to zeboli mnie brzuch
          jak na okres ...boje sie ze moze cos nie tak? moze powinnam pojsc jeszcze dzis
          do ginekologa?jak sadzicie?

ps. dziekuje Ci za odpowiedz na moje soswink
          • ika78 do beniusi!!! 14.02.07, 15:27
            • ika78 Re: do beniusi!!! 14.02.07, 15:28
              jeszcze raz dziekuje Ci ze napisalas!

To ze napisalam pomocy to dlatego ze JESTEM W SZOKU !!sama nie wiem ...boje sie
              ze test sie pomylil,,lub cos innego...SAMA NIE WIEM ! MUSISZ MI TO WYBACZYC! smile
    • yskyerka Re: pomocy! 14.02.07, 15:27
      Możesz spokojnie wziąć nospę - do 6 tabletek dziennie albo do 3 tabletek
      nospy forte. Na razie lekarz nic nie zobaczy, poczekaj jeszcze z tydzień,
      a wtedy na usg powinien być już widoczny pęcherzyk.

W razie gdybyś zaczęła plamić (odpukać!), zrób badanie na poziom beta hcg
      i progesteronu i z wynikami goń do lekarza.
      • agnrek Re: pomocy! 14.02.07, 15:29
        Zgadzam się, lekarz nic nie zobaczy w tak wczesnej ciąży. Ja byłam dzisiaj i
        powiedziano mi, że najwcześniej w 6. tygodniu powinnam się pojawić, wcześniej
        nie ma po co.
    • pigula731 no to sie urodzi ...na jesieni 14.02.07, 16:26
      troche wczesniej...pozdrawiam
      • beniusia79 Re: :-) 14.02.07, 16:36
        smile
        ja wystraszylam sie, ze niezbyt cieszysz sie z tego faktu. jesli zle sie
        czujesz to idz do gina, jesli bedziesz plamic to sie nawet nie zastanawiaj i
        pedz do lekarza. moja kolezanka krwawila w 5 tyg i stwierdzili u niej wczesna
        ciaze zagrozona, dostala tabletki i teraz jest wszystko ok. dodam, ze mnie na
        poczatku czasem tak brzuch bolal, ze szok, ale po kilku dnaich przeszlo. zycze
        powodzenia.ktory to bylby tydzien???
    • aga999944 Re: pomocy! 14.02.07, 17:27
      Ika ciesz się że teścik wyszedł Ci pozytywny, tym bardziej że za kilka miesięcy
      planowaliście staranka. Niektórzy na tym forum, w tym Ja staramy sie bardzo
      długo i nie wychodzi. A u Ciebie ni stąd ni z owąd teścik pozytywny. U mnie
      dziś 36 dzień cyklu, a brzuch mnie boli potwornie i co troche chodze do
      kibelka. Niektóre forumowiczki piszą że na ciążę również boli brzuch, może i Ty
      jesteś takim przypadkiem, bo Ja to raczej dostanę @. Ja ok czterech dni mam
      wrażenie jakbym już dostała ten okres ale narazie cisza. Gratuluje Ci z całego
      serca i również chciałabym aby ten brzuchol bolał mnie nie na @ tylko na ciążę.
      Test kupiony, ale już miesiąc temu zrobiłam i wyszedł negatywny i teraz nie
      mam zamiaru robić bo jak wychodzi negatywny to bardzo bardzo boli.
      • ika78 dzieki za Waszw odpowiedzi!! 14.02.07, 19:07
        dziewczyny dziekuje za odpowiedzi! Boje sie tylko ze moze to jakis falszywy
        wynik!!!ZE jakis felerny test???caly czas czuje sie jak na okres....tak sie boej
        ze to jaks pomylka! MAZ SZCZESLIWY JAK NIE WIEM CO!!!!!
        • ika78 lece do gina !!!!! 15.02.07, 08:03
          chyba za wczesnie zaczelam sie cieszyc! KRWAWIE i mysle ze to okres wiec biegiem
          lece do gina! trzymajcie kciuki!ika
          • ika78 i koniec radosci!!! 15.02.07, 13:03
            • ika78 Re: i koniec radosci!!! 15.02.07, 13:05
              nie jestem w ciazy...albo test byl felerny albo ...wlasnie nie wiadomo CO??boli
              nie brzuch i plakac mi sie chce ..a wczoraj tak sie M uciaszyl...niby wpadka a
              tak nas ucieszyla! szkodasad

Mamsie zglosic do gina zaraz jak sie skonczy @-malpiszon.

pozdrawiam WAs ika
              • agnrek Re: i koniec radosci!!! 15.02.07, 13:33
                Wiesz, to chyba rzadko się zdarza, żeby test mylił się. Raczej spotyka się, że
                nie pokazuje dwóch kresek,a ciąża jest. Musiał byc jakiś felerny.
                Być może to jest poronienie, trzeba by zbadać poziom beta HCG, który wyjaśni
                wszystko.
                • ika78 dzieki za odp. 15.02.07, 14:00
                  Dziekuje Ci agnrek za napisanie choc paru slow!..lekarz sampowiedzial ze te
                  testy to wiecej szkody niz pozytku robia! I chyba po czesci ma racje..gdybym
                  testu nie zrobila to bym pomyslala ze mam normalnie okresz opoznieniem i po
                  sprawie a tak ...bede rozmyslac i chyba szalu dostane! jest mi przykro a chyba
                  najbardzoj mojemu M . Nie popadam w jakos histerie ale jakos tak czuje sie
                  oszukana! lekarz ogladal test i powiedzial ze kreski sa bardzo wyrazne i ze nie
                  dziwi sie mojej wczorajszej ocenie ...ze jestem w ciazy!.Widocznie tak mialo byc
                  ! starania takie powazne ruszaja we wrzesniu! .....marze o majowo czerwcowym
                  bobasku! pa smutna ika
                  • agnrek Re: dzieki za odp. 15.02.07, 14:09
                    Zgadzam się - ja poroniłam w 6. tygodniu i nigdy wcześniej do lekarza z ciażą
                    nie pójdę, bo nie ma po co. A poleciałam w 5. tygodniu.
                    Gdybym nie zrobiła testu, to nawet bym nie wiedziała, że to ciąża. Nasze mamy
                    tego nie miały i mniej się stresowały. A my już w kilka dni po owulacji widzimy
                    dwie kreski i myślimy, że to ciąża. Być może to będzie ciąża, niestety.
                    A ciąża jest dopiero, gdy lekarz podczas usg usłyszy bicie serca zarodka, a
                    może to wychwycić po 6. tygodniu dopiero.
                    Nawet rosnący poziom beta HCG też nie mówi nic o tym, czy wszystko ok. Nie ma
                    co się za dużo i za wcześnie badać.
                    Wiadomo, faknie dwie kreski zobaczyć, ale ze swojego doświadczenia wiem, że to
                    dopiero początek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka