Dodaj do ulubionych

Ktoś był w ciąży w ciepłych krajach??

15.04.07, 15:26
Jak tak to gdzie i w którym miesiącu?
Obserwuj wątek
    • kasia191273 Re: Ktoś był w ciąży w ciepłych krajach?? 15.04.07, 17:07
      w 5. miesiacu w Portugalii (Lizbona) samolotem

wszystko było OK- prawie codziennie robiliśmy sobie przerwę w zwiedzaniu od 13
      do 17, wtedy ucinaliśmy sobie drzemkę w klimatyzowanym hotelu, a poza tym masa
      zwiedzania, wszędzie na nogach - wróciłam w doskonałej kondycji i żadnych
      problemów nie było w związku z ciążą.
    • krropka Re: Ktoś był w ciąży w ciepłych krajach?? 15.04.07, 18:11
      mieszkam na Cyprze. jestem w 6-ym miesiacu.
      • martyna1985 krropko 15.04.07, 20:12
        ale Ty juz tam mieszkasz, wiec Twój organizm jest przyzwyczajony do takiego
        klimatusmile Pozdrawiam
        • groszek28 Re: krropko 16.04.07, 07:37
          3 miesiącu ciązy byłam w Grecji - na Peloponezie - w lipcu, więc upały były
          okrutne smile
          • mysz56 Re: krropko 16.04.07, 08:14
            5 mieśiąc-Afryka-odradzam tak gwałtowną zmianę klimatu
          • 1111d3 Re: krropko 16.04.07, 14:55
            ja 4 dni temu wrocilam z tunezji jestem w 4.5 miesiacu ciazy duzo spacerowalam
            basen codziennie i bylo dosc cieplo.wszystko oki lot samolotem chociaz w duzych
            nerwachsmile))
            • martyna1985 1111 16.04.07, 16:06
              my bylismy w Tunezji 2 lata temu i byla dziewczyna tak ok w 4 m-cu. Jak
              jechalismy autokarem na pustynie, to musielismy sie zatrzymywac, bo
              wymiotowala, ale tak poza tym widzialam,ze chyba dobrze znosila ta podrozsmile
              Tak na wszelki wypadek, postaramy sie nie zaciazyc do czasu wyjazdu.
              Dzis przyszla @ wiec narazie spokoj,
      • demonika24 Re: Ktoś był w ciąży w ciepłych krajach?? 20.04.07, 08:58
        Hej,
        Ja wybrałam sie z mężęm do Tunezji w 6-7 tygodniu ciąży. Nie moglismy juz
        wycofac pieniedzy a ginekolog powiedzial ze moge jechac tylko musze przestrzegac
        pewnych zasad. Nie wolno pic zadenj innej wody niz mineralna, nie jesc owocow
        nie przemytych przez siebie w mineralnej. i ogolnie jesli uznam ze cos wygladaq
        podejzanie to lepiej nie jescsmile No i oczywiscie nie przegrzewac sie na
        sloneczku.Akurat byl pazdziernik i bylo juz lzej ale i tak 30stopni. Wrocilismy
        szczesliwie i nic sie nie dzialosmile lekarz na wszelki wypadek kazal wziac nospe
        jesli bolal by mnie brzuch. Jesli tylko twoja ciaza jest prawidlowa to mysle ze
        po konsultacji z lekarzem mozesz jechac. A samolot to tez nie przeszkoda .Ja
        wsumie lecialam 6 razy w ciazy i nic mi sie nie stalo. Ostatni raz w 5 miesiacu.
        a lepiej leciec krocej niz jechac autokarem niewiadomo jak dlugosmileMilego urlopu!
        demonika24
    • edit38 Re: Ktoś był w ciąży w ciepłych krajach?? 16.04.07, 08:23
      Dla mnie to byłby koszmar. W czasie ciąży lepiej znoszę zimno a zawsze byłam
      strasznym zmarzluchem. Teraz jest temperatura całkiem przyjemna bo nie gorąco i
      nie zimno a ja ledwo dyszę, cały czas mi gorąco.
    • big__mama Re: Ktoś był w ciąży w ciepłych krajach?? 16.04.07, 08:51
      4 miesiąc Chorwacja, upały były dość duże ale ja się czułam rewelacyjnie.
      Normalnie się kąpałam, opalałam i żarłam na potegę.
      pozdrawiam
      bm
      • smok27 Re: Ktoś był w ciąży w ciepłych krajach?? 16.04.07, 15:31
        5-ty m-c Mauritius - bylo super.
        • karmasz Re: Ktoś był w ciąży w ciepłych krajach?? 16.04.07, 17:22
          Nie polecam krajow Afrykanskich/arabskich. Egipt,Tunezja. Tylko dlatego,ze jest
          tam inna flora bakteryjna i czesto zdazaja sie problemy pokarmowe. Nie chodzi o
          brak higieny. Chodzi o to,ze nie jestesmy przyzwyczajeni to ichniego pozywienia.
          Wiem ,ze czesc osob powie,ze byla i nic sie nie dzialo. Jednak moze sie zdazyc.
          W ciazy nie mozna brac lekow,nie mozna leczyc sie alkoholem. Wiec istnieje
          ryzyko zatrucia.A po co sie meczyc i denerwowac.
          • szpilka6886 Re: Ktoś był w ciąży w ciepłych krajach?? 16.04.07, 22:59
            ja bylam na chorwacji w te wakacje, byla z nami znajoma chyba to byl drugi
            miesiac niby spoko nic sie nie dzialo czula sie dobrze ale caly dzien lezala
            plackiem na plazy z odkrytym brzuchem i prazyla sie po 5 6 godzin na sloncu. po
            powrocie do polski poronila
            • gosiaaa Re: Ktoś był w ciąży w ciepłych krajach?? 17.04.07, 07:32
              W 2 miesiącu w Egipcie. Z tym ,że zaznaczam że nie miałam żadnych objawów
              ciąży, żadnych nudności, wymiotów, poprostu nic, w porównaniu ze stanem
              obecnym. Ogólnie wszystko było ok, nawet safari nie zaszkodziło. Trzeba uważac
              na to co sie je, wode najlepiej kupować i oczywiście unikać słońca. pozdr.
              • kasiapfk Re: Ktoś był w ciąży w ciepłych krajach?? 17.04.07, 07:46
                wyspy kanaryjskie - 20 tc -wszystko w porzadku, lot troche męczący, no i nie
                mogliśmy wjeźdżać na wulkany bo dla ciężarówek wysokość ponad 2000 m npm jest
                niewskazana.
    • silwet Re: Ktoś był w ciąży w ciepłych krajach?? 18.04.07, 20:35
      Teneryfa, byłam w 4,5 m-cu ciąży wszystko ok nie było aż tak gorąco ale długie
      wędrówki i spacery mnie wykańczały wieczorem. Ponadto apetyt dopisywał przez co
      nie mogłam chodzić we wszystkich ciuchach no i trochę po jedzonku się
      odznaczał. Najgorszy był przelot samolotem (ciasno między fotelami).
    • mim288 Re: Ktoś był w ciąży w ciepłych krajach?? 19.04.07, 17:18
      Turcja, 3 miesiąc, upały wielkie, ale było super, Cypr 6 miesiąc - poza
      sezonem, więc umiarkowanie ciepło - też było ekstra.
      • gonia28b Re: Ktoś był w ciąży w ciepłych krajach?? 19.04.07, 22:22
        W 4 m-cu Włochy
        upały mi nie przeszkadzały. opalałam się na plaży, pływałam w morzu
        Pierwszy tydzień spędziliśmy w hotelu plus wycieczki fakultatywne,
        jedna z nich do Rzymu: po 5 godzin w autokarze w jedną i drugą stronę,
        przez cały dzień zwiedzanie głównie pieszo
        W drugim tygodniu sami jeździliśmy już i zatrzymywaliśmy się na kempingach i
        rozbijaliśmy namiot smile zachaczając po drodze o Florencję, dojechaliśmy na
        zachodnie wybrzeże Italii smile

Jeżeli czujesz się dobrze, lekarz nie widzi żadnych przeciwskazań
        to gorąco polecam smile
        Acha, z tego co się orientuję, to na podróż samolotem może być Ci potrzebne
        zaświadczenie od lekarza smile

Pozdrawiam smile
        • cytruska1 Re: Ktoś był w ciąży w ciepłych krajach?? 20.04.07, 09:01
          Wybieram sie do Wloch na weekend majowy - bede w 5,5 m-cu. Dam potem znac jak
          bylo wink
          • rogatek_bambi Re: Ktoś był w ciąży w ciepłych krajach?? 20.04.07, 10:45
            ja planuje w sierpniu Turcje, teraz juz koncze 2 miesiac, mm nadzieje ze bedzie oki
            • rogatek_bambi Re: Ktoś był w ciąży w ciepłych krajach?? 20.04.07, 10:46
              aha i decyduje sie na podróz tylko samolotem, takdługa droga w autokarze
              zameczyłaby mnie i dzidzie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka