Dodaj do ulubionych

Wonderland Tarchomin

03.01.11, 18:39
Bardzo proszę o aktualne opinie o przedszkolu Wonderland. Znalazłam na forum kilka info ale są z przed klika latsad jakis czas temu od jednej babciu na placu zabaw uslyszałam ze kiedys było tam fajenie i milo a teraz ida na masowke i jest coraz gorzej... coraz wieksze grupy, a tym samym mało miejsca itp. Bede bardzo wdzieczna za informację. Ewentualnie proszę o info o innym godnym polecenia złobku/przedszkolu dla 2 latki.
Obserwuj wątek
    • klusia_b Re: Tarchomin przedszkole dla 2 latki 20.01.11, 21:35
      nie doczekalam sie info o Wonderlandzie a moze ktos moglby mi polecic inne miejsce dla 2-latki
      • dorot1a Re: Tarchomin przedszkole dla 2 latki 22.01.11, 22:54
        polecam Przedszkolaki, przedszkole nowe, dziala od wrzesnia, ale juz sporo dzieciakow jest. W grupie maluchow sa wlasnie dwulatki.
        • aisaknyrawas Re: Tarchomin przedszkole Akademia Maluchow 01.03.11, 12:05
          Pod wzgledem opieki pedagogicznej , psychologicznej, pomyslu na nauczanie dzieci I bezpieczenstwa szczerze polecam Akademie Maluchow na ul zbytki 4. Moich dwojka dzieci korzystala z dobrodziejstw AM I uwazam ze nie moglismy lepiej trafić. Dla mnie na początku najważniejsza była po prostu dobra opieka. Oddawalam trzyletnie dziecko i chciałam żeby o nie dbano, karmiono i żeby dobrze spedzalo czas. Dostałam dużo wiecej : b wysoki poziom uczenia: matematyki, czytania, logiki, angielskiego( cudowny sposób !!) , zajęcia umuzykalniajace, korektywa. Nauczyciele pod kierownictwem Dyrektora merytorycznego z prawdziwego zdarzenia! W niektórych tzw przedszkolach (bo proszę sprawdzić w kuratorium- placówek podlegających kuratorium zarejestrowanych jako przedszkole jest relatywnie niewiele; są takie gdzie Pani Zosia postanowiła zrobić bizness...) nie ma osoby która opracowuje program merytoryczny i konsekwentnie go realiziluje. Tu jest. O poziomie dla mnie świadczy to ze moje starsze dziecko sprawdza w szkole już zdobyte umiejetnosci. Bardzo się przydało to ze nawet nie wie kiedy nauczył się czytać i liCzyć zdecyowanie ponad poziom wiekowych. I angielski- tak ważny w tych czasach. Z perspektywy swojego doświadczenia uważam ze te czasy wymuszaja na nas rodzicach myślenie o swoim dziecku o pare lat do przodu. Szkola już niestety nie daje takiego cieplutkiego komfortu niepostrzezonego uczenia się. A przede wszystkim AM dużo zabawy i spokojnej bezpiecznej atmosfery dla dzieci. Maja podglad internetowy. Jak tylko coś wymaga komunikacji z rodzicami przebiega to bez zarzutu. Jest super kontakt z psychologiem przedszkolnym. Dużo by pisać - mam masę doswiadczen z tego przedszkola wiec dużo by pisać.... Najlepiej umówić się z panią dyrektor odpowiedzialna za merytoryczna cześć - nas uwiodla i dobrze!smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka