Dodaj do ulubionych

przedszkole Trampoline

09.11.11, 11:05
Witam,

chciałabym prosić o aktualne informacje nt.przedszkola polsko-francuskiego Trampoline.
Odwiedziłam je ostatnio i odniosłam dość dobre pierwsze wrażenie. Mało liczne grupy, spokojne, niemęczące oczy wnętrza. Jak wygląda kwestia Pań? Co z francuskim?
Obserwuj wątek
    • sowadoris Re: przedszkole Trampoline 05.09.14, 16:20
      Witam, widzę, że ktoś dawno szukał informacji o tym przedszkolu. Moja koleżanka ma dziecko w Trampoline, a ja już im zazdroszczę. Widziałam to przedszkole dwa dni temu. Są w nowym miejscu, chyba to jest ulica Poselska i to co zobaczyłam zaparło dech w moich piersiach - tam jest po prostu pięknie! Jasne, duże sale, bardzo gustowny wystrój, piękny ogródek. Koleżanka mówi, ze mają super nauczycieli - i polskich i francuskich. Moje dziecko ma dopiero rok, ale myślę, czy nie zaklepać już miejsca, bo jest też grupa dwulatków.
      • katarasnica Re: przedszkole Trampoline 16.08.15, 21:56
        Mocno odradzam to przedszkole, niezaleznie od walorow estetycznych placowki. Moje dziecko uczeszczalo tam przez pare lat i niestety zmuszona bylam przekonac sie jak adekwatne jest sformulowanie to never judge a book by its cover. Ladne meble, smaczne i estetycznie podane jedzenie, kompulsywna czystosc pomieszczen jest tam tylko opakowaniem miejsca, w ktorym tresuje sie i nie kocha dzieci. Brakuje tylko habitow i linijek do bicia po rekach. Najlepszym przykladem jest opowiesc dziecka o tym, ze korzystanie z ubikacji nie odbywa sie w przedszkolu w razie potrzeby, tylko na komende (wszystkie dzieci razem). Nie jest to miejsce, gdzie respektuje sie zdanie rodzicow w jakikolwiek sposob - chyba ze jest to opinia pochwalna, a rozmowy z wlascicielka sa w praktyce jej monologiem. Interakcje dzieci w grupie nie sa nadzorowane, de facto dzieci nie sa otoczone opieka, w znaczeniu troski o ich dobrostan. Problemy z dziecmi przemocowymi nie sa rozwiazywane, wrecz przeciwnie, dzieci agresywne sa faworyzowane, jesli sa znajomymi krolika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka