Dodaj do ulubionych

Wakacje 2014.

17.03.14, 13:34
Jak to jest z przerwą wakacyjną w przedszkolach? Kiedy się zaczyna i do kiedy trwa?
Obserwuj wątek
    • melancho_lia Re: Wakacje 2014. 17.03.14, 13:58
      W Warszawie od 1 lipca do 31 sierpnia. Wtedy działają przedszkola dyżurne.
    • klarasz Re: Wakacje 2014. 17.03.14, 15:16
      Tak jak już ktoś napisał 1.07-31.08. Jeśli chcesz żeby dziecko część tego czasu spędziło w pkolu to trzeba to zgłosić w swojej placówce - sami mówią że zbierają info i to dosyć wcześnie tzn wiosną. Dziecko z tego co wiem może zostać przyjęte na zajęcia na najwyżej 2 tygodnie. Przedszkola dyżurują rotacyjnie - co roku inne, po kilka w danej dzielnicy. Jeśli twoje pkole miało dyżur w ostatnie wakacje to raczej w najbliższe nie będzie miało. W pkolkach i na stronach miasta będzie lista dyżurów pkoli na dany rok
      • ann.k Re: Wakacje 2014. 17.03.14, 17:43
        klarasz napisała:

> Dziecko z tego co wiem może zostać przyjęte na zajęcia na najwyżej 2 tygodnie.

Z tego co wiem to przedszkola mają po prostu dyżury dwutygodniowe. Ale czy to oznacza, że dziecko może zostać przyjete tylko do jednej placówki?
        • malmoni20 Re: Wakacje 2014. 17.03.14, 18:51
          w Warszawie (Ursus), są dyżury miesięczne, można dziecko zapisać na cały miesiąc, przedszkole mojego dziecka niestety akurat nie ma dyżuru, będzie chodziło do innego, mam nadzieję, że dzieci z jego przedszkola w jednej grupie będą
        • melancho_lia Re: Wakacje 2014. 17.03.14, 19:14
          W Warszawie do tej pory były dyżury dwutygodniowe. Mozna zapisać na całe wakacje- wtedy dziecko będzie chodziło do 4 różnych przedszkoli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka