Dodaj do ulubionych

Didasko- Warszawa---bardzo pilne

30.03.05, 21:09
Pilnie szukam Mam których dzieci chodzą do przedszkola Didasko w Warszawie
lub Mam które coś moga mi powiedzieć o tym przedszkolu( chodzi mi o
szczere,swoje zdanie- rozliczne programy i ogólnie informacje znam).
PILNE
Obserwuj wątek
    • milenium5 Re: Didasko- Warszawa---bardzo pilne 31.03.05, 09:08
      Nie mam co prawda dziecka w tym przedszkolu, ale chciałam je tam posłać.
      Rozmawiałam z mami dzieci, które tam chodzą były bardzo zadowolone.
      • melenka Re: Didasko- Warszawa---bardzo pilne 31.03.05, 23:38
        No tak, można posłać-tylko podpowiedzcie jak to zrobić? Listy rezerwowe są
        rozciągnięte do niemożności, o listach podstawowych nie wspomnę...
        • isispoczta Re: Didasko- Warszawa---bardzo pilne 04.04.05, 16:50
          Ile wynosza oplaty w tym przedszkolu?

isis
          • cubus1 Re: Didasko- Warszawa---bardzo pilne 04.04.05, 21:40
            Otoz utworzyli nowa grupe, beda dwie.I zalapalismy sie do tej grupy smile
            Stad moje pytanie.
            Tylko przedszkole to jest 30min.samochodem od nas, kawal drogi wiec czy
            naprawde warto????

A o koszty nawet jeszcze nie pytalam.Mysle ze w przedziale 1500-2000 tys.
            • natalia02 Re: Didasko- Warszawa---bardzo pilne 05.04.05, 00:19
              Kiedys bardzo chcialam tam zapisac dziecko ale znalam to przedszkole tylko z opowiadan i byla to pozytywna opinia. Ale postanowilam pojechac tam sama i jesem bardzo niemile zaskoczona. Plac zabaw maly brzydki prawie bez zieleni przy samej dosc ruchliwej ulicy... sala gimnastyczna malutka a ma pomiescic do kilkunastu dzieci- nie ma szans aby wygodnie im sie cwiczylo. Sale do zabaw malutkie w sali jedna toaleta do ktorej ma sie zalatwiac i myc rece 16 dzieci...nieciekawie. Bardzo ladny jest hol wejsciowy chyba do zachecenie rodzicow. Z tych powodow nie polecam.
              • graz.ka Re: Didasko- Warszawa---bardzo pilne 05.04.05, 00:31
                Była kiedyś dyskusja na forum Edukacja, być może juz nieaktualna - wklejam
                link, choc szkoły i przedszkola nie znam, nie jestem z Warszawy;
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33&w=4594475&a=5719401
            • isispoczta Re: Didasko- Warszawa---bardzo pilne 05.04.05, 17:24
              I jak zdecydowalas sie?
              Ja sie waham. Mam podobna sytuacje, czyli te pol godziny dojazdu.
              Plac zabaw fakt nieciekawy.

A z czesnym troche przesadzilas - oplaty to okolo 1000 miesiecznie

isis
              • cubus1 Re: Didasko- Warszawa---bardzo pilne 05.04.05, 21:28
                Narazie jestesmy na Tak ale do wrzesnia jeszcze sporo czasu.Wlasciwie to ja
                jestem na Tak a maz uwaza ze zwariowalam i on tego nie widzi.
                Mi to jest kompletnie nie po drodze i bede musiala cofac sie do pracy sad
                Oj sama nie wiem.
                Program naprawde przypadl mi do gustu,Pani dyrektor rowniez.Plac zabaw- tak jak
                piszecie ale dla mnie to nie ma znaczenia.

A czesne strzelalam smileTam gdzie nas interesowalo calosciowo wychodzilo wlasnie
                1,5-2tys.
                Pewnie ze wszystkim bedzie tez ok 1,5 tys bo wpierw mowia ze 1tys ale potem
                wychodzi ze nie za jedzenie,angielski,rytmike i inne duperelki.

Najbardziej interesuje mnie czy naprawde realizowany jest taki program i jaka
                jest atmosfera.
                Powiem szczerze ze wrazenie na mnie zrobilo jako jedyne przedszkole nastawione
                na dziecko a nie na rozwoj edukacyjny dziecka.
                A dla mnie jest wazne aby nie stlamscic dziecka,aby bylo soba.
                I aby fajnie sie bawilo jako 3 latek smile
                Czy w tym przedszkolu tak jest faktyczne ???
                Wg programu,wg Pani dyrektor tak wlasnie jest? A realnie?

• isispoczta Re: Didasko- Warszawa---bardzo pilne 06.04.05, 13:08
                  To prawda ze do wrzesnia kupa czasu, ale 1600 tez piechota nie chodzi i nie
                  chcialabym stracic tych pieniedzy. Przeraza mnie i okolica i sam budynek.

Wlasciwie jedynym argumentem jest to, ze to przedszkole nie jest przechowalnia
                  dal dzieci na czas pracy rodzicow, tylko ma jakiś pomysl na wychaowanie i
                  eukacje dziecka. Niestety wiekszosc przedszkoli sie nie wyslila i istnieje jako
                  przecowalnie, a tego nie chce bo moje dziecko nie musi chodzic do przedszkola.

Zdecydwoac mam sie do poniedzialku, wiec jeszcze mysle, natomiast nie znalazlam
                  ciekawszej opcji.
                  isis
                  • orlando Re: Didasko- Warszawa---bardzo pilne 07.04.05, 11:57
                    Słyszałem, że w ostatnich dniach wiele dzieci wykruszyło się, mówiąc brzydko, z
                    grupy najmłodszej. Nie dość, że stopniała grupa rezerwowa, to zwolniły się
                    miejsca w grupie zasadniczej. Skąd te wątpliwości? Moje dziecko jest na liście
                    rezerwowej ale sam już nie wiem, co o tym myśleć...
                    • cubus1 Apel do Mamus dzieci z przedszkola Didasko 07.04.05, 13:23
                      Ojejku,to prawda że bardzo zwolniły sie miejsca.Przecież moj maluch miał jakies
                      niebotyczne miejsce na liscie rezerwowej a teraz jest dla niego miejsce...
                      Dlaczego?

Gdybym mogla porozmawiac z kims kogo dziecko chodzi do tego przedszkola,kims
                      kto po prostu je zna.
                      Znam tylko ciekawy program,mila Pania sekretarke ktora lubi do nas dzwonic smile
                      i mila kompetentna Pania dyrektor.
                      Dla mnie to troszke za malo.
                      Gdy wybieralam dziecku przedszkole publiczne zrobilam super wywiad wsrod
                      baaardzo wielu osob - od mam skonczywszy na psychologu i logopedzie do ktorego
                      chodza dzieci z tego przedszkola.

Ja chyba jednak sie nie zdecyduje w tym roku na Didasko.
                      Mnie odstrasza tez odleglosc- od nas to duzy kawalek drogi w przeciwna strone
                      naszych prac.Kompletnie nie po drodze.

Mamusie dzieci z Didasko odezwijcie sie !!!!!!!!!
                      • isispoczta Re: Apel do Mamus dzieci z przedszkola Didasko 07.04.05, 13:36
                        Rozmawiałam z kilkoma mamami spotkanymi pod przedszkolem. Byly oczywiscie
                        zadowolone, choc swiadome mankamentów przedszkola.

Inna sprawa, jeszcze nie spotkalam matki, ktora powiedzialaby, ze przeddzkole,
                        do ktorego chodzi jej dziecko jest kiepskie. To tak jakby robic zle wlasnemu
                        dziecku.

Usta otwieraja sie dopiero jak sie dziecko skads zabierze, dlatego wolalabym
                        uslyszec opinie rodzicow, ktorzy zrezygnowali z danego przedszkola.

isis
                        • orlando Re: Apel do Mamus dzieci z przedszkola Didasko 07.04.05, 14:45
                          Cóż, moje odczucia są podobne-który rodzic przyzna się, że przedszkole mu nie
                          pasuje i nic z tym faktem nie robi?... Dlatego właściwie wszyscy zapytani będą
                          mniej lub bardziej entuzjastycznie chwalili przedszkole a ten stopień
                          entuzjazmu wcale nie musi być związany z oceną placówki, tylko-np.-bardziej
                          ekstra vel introwertycznym typem osobowości. Dlatego-choć na pewno przerysowana-
                          bardziej cenna byłaby relacja rodziców, którzy doświadczyli przedszkola od
                          środka i podjęli decyzję o zmianie. Oczywiście nie dotyczy to tylko
                          niniejszego, ale każdego z osobna. Z Didasko jest ten "kłopot", że ma króciutki
                          staż i wiele dzieci się jeszcze przez nie nie przewinęło. Ale może znajdzie się
                          rodzic prawdziwie zadowolony, który to zadowolenie podeprze konkretnymi
                          argumentami? Liczę na to z całych sił...
                          • cubus1 Re: Apel do Mamus dzieci z przedszkola Didasko 07.04.05, 19:31
                            Mysle ze nie do konca...

Ja np.nie mam z tym problemu.Potrafie narzekac na wozek za ktory zaplacilam
                            3tys i potrafie narzekac na Klub Malucha za ktory placilam tez nie mala sume smile

A czy cenne sa uwagi rodzicow ktorzy zmieniali przedszkole.Na pewno.Ale tez nie
                            do konca.
                            Spotkalam sie z jedna opinia, strasznie drastyczna na temat Klubiku na
                            Pieciolinii.Co sie okazalo to owy Klubik nie jest taki zly(ma swoje plusy i
                            minusy) ale jasno zostalismy poinformowani o wymaganiach wobec dziecka(chodzilo
                            o samodzielnosc,na jaka pomoc dziecko moze liczyc).
                            Mysle ze rodzice ktorzy zmienili przedszkole sa bardzo rozzaleni i trudno tu o
                            obiektywizm.Takie sa moje doswiadczenia.

Mnie najbardziej interesuje atmosfera,czy faktycznie tak wyglada dzien jak jest
                            to opisywane?

Mnie najbardziej odstrasza lokalizacja.
                            Bardzo duzo Mama ktore przerobily wlasnie dowozenie dziecka nie po drodze do
                            pracy- odradza mi cos takiego.
                            Jesli kazdy mi mowi ze lokalizacja wzgledem domu ma kluczowe znaczenie -to cos
                            w tym musi byc.
                            Mysle ze jesli to przedszkole mielibysmy w naszej dzielnicy to podjelabym to
                            ryzyko bo mnie az tak ani buden ani ogrodek nie odstraszyl.

• monikapm Re: Apel do Mamus dzieci z przedszkola Didasko 17.05.05, 11:45
                              Lokalizacja jest bardzo istotna. Moje dziecko nie chodzi do Didasco, ale
                              mieszkam pod Warszawą dziecko zapisalismy w Warszawie koło starego mieszkanka i
                              rodziców i prawie po drodze do pracy. tak czy inaczej ranomusimy się sprężac i
                              jak bym jeszcze miała jechać gdzieś w bok i wracać do pracy, w mieście, w
                              korkach porannych i popołudniowych przy odbiorze to troche bym za dużo czasu i
                              nerwów traciła. odradzam dalekie lokalizacje nie po drodze do pracy.
                    • isispoczta Re: Didasko- Warszawa---bardzo pilne 07.04.05, 13:28
                      My tez zwolnilismy jedno miejsce. Nie zdecydujemy sie na to przedszkole glownie
                      ze wzgledu na likalizacje i budynek, w jakim znajduje sie przedszkole.

Warunki sa odstreczajace. W srodku widac ze sie staraja, ale byla drukarnia to
                      nie jest miejce przyjazne dzieciom.

Bardzo podoba mi sie plam zajec i pomysl na wychowanie przedszkolne, ale za
                      duzo mialam watpliwosci i dlatego sie na nie nie zdecydujemy.

Inna rzecz, ze tez musiallabym dowolic dziecko pol godziny, ale ta kwestia nie
                      odegrala wiekszej roli.

Coz inne przedszkola powoli sie ucza i tez korzystaja z materialow Didasko.

isis
                      • brydzia35 Re: Didasko- Warszawa---bardzo pilne 18.05.05, 11:27
                        To juz mit ,ze inne przedszkola korzystaja z materialow Didasco.Owszem
                        kozrystaly ale ladnych kilka lat temu,od tego czasu pojawilo sie mnsotwo innych
                        programow rownie dobrych jak nie lepszychSmiem postawic teze ,ze program i
                        podreczniki Didasco sa jednymi z najgorzej 'rozprowadzajacych sie" obecnie.
                        • kali_gandaki Re: Didasko- Warszawa---bardzo pilne 18.05.05, 21:10
                          Mój synek ma w przedszkolu wśród książeczek jedną książeczkę Didasco.
                          Uważam, że jest bardzo fajna. Jak widać więc, inne przedszkola również
                          korzystają.
                          pozdrowienia,

k_g

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka