bellamary 30.04.05, 18:47 Czy jest ktoś kto może podzielić się uwagami nt montesoriańskiego przedszkola nr 106 w Łodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
askajaworska Re: przedszkole nr 106 w Łodzi 30.04.05, 22:55 wlasnie mialam zapisac moja Lusie ale .....popytalam w owych placowkach i... sami robimy kanapki a co zrobimy zjesc musimy brrr nie ma zabawek sami wymyslamy zajecia itd dzieci okolo3 i 6 lat 6-latek mooooooze da sobie rade ale 3 latek NIE! naszykuje kanapke z ogorkiem i draka bo szykowanie to nie to co jedzenie .jezeli masz normalne dziecko to nie psuj tego Odpowiedz Link Zgłoś
askajaworska Re: przedszkole nr 106 w Łodzi 30.04.05, 22:58 nie wiem gdzie mieszkasz . zapisalam julie na potokowa i na wichrowa to jest na stokach. zwyczajne przedszkola ale bez spanka i o to mi chodzilo Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: przedszkole nr 106 w Łodzi 01.05.05, 11:49 O systemie Montessori poczytaj tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=21635171&a=22143620 Są jeszcze inne wątki, zanjdziesz przez wyszukiwarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamem Re: przedszkole nr 106 w Łodzi 04.05.05, 12:27 Witam!!! Trochę zdiwiła mnie opinia mojej poprzedniczki...Ja zapisałam moją 3 letnią córeczkę właśnie do tego przedszkola. Zaczynamy od września. Ale moja decyzja była przemyślana i poparta wieloma pozytywnymi opiniami rodziców dzieci w różnym wieku. Parę razy sama odwiedziłam tą placówkę(i wiele innych) i naprawdę zrobiła na mnie dobre wrażenie. Przedszkole jest bardzo ładne, czyściutkie i kolorowe, kadra (co najważniejsze)polecana. Oczywiście wybierając to przedszkole trzeba zapoznać się z metodami montessori, bo to że dzieci same przyrządzają sobie posiłki wynika ze specyfiki tej metody.Dzieci od najmłodszych lat uczone są samodzielności.Ja osobiście uważam,że jest to bardzo cenne!!!Także proponuję trochę poczytać o tej metodzie,a potem podejmować decyzję. Uprzedzam, że bardzo ciężko jest się dostać do tego przedszkola, ze względu na dużą ilość chętnych.Ale życzę powodzenia i ja polecam... Odpowiedz Link Zgłoś