Dodaj do ulubionych

PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka?

23.08.05, 12:01
Witam!
Proszę wszystkie mamy o informacje na temat przedszkola Pinokio na Gocławiu.
Czy faktycznie można zapisać tam dziecko 2-letnie.Czy musi mówić, załatwiać
sie na nocnik? Jaki jest koszt za 1 miesiąc.
A może są inne lepsze przdszkola na Gocławiu dla dwulatków.
Serdecznie pozdrawiam,
Beata.
Obserwuj wątek
    • gonzalesik Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 24.08.05, 14:14
      A gdzie się dokładnie mieści to przedszkole?
      • beata_jagiela Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 25.08.05, 14:34
        Przedszkole to miesci sie przy Ostrobramskiej 94 rog
        Łukiskiej.Jak narzie słyszałam same dobre opinie o tym przedszkolu smile
        Pozdrawiam,
        Beata.
    • agach77 Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 24.08.05, 19:27
      beata_jagiela czy mozesz podac adres tego przedszkola?? mieszkam na Gocławiu i
      nie wiem gdzie go szukac....

pozdrawiam Aga
      • izapema Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 24.08.05, 21:20
        Witam Was.
        Moj synek chodzi do tego przedszkola od kwietnia tego roku i nie mial jeszcze
        wtedy 2 lat, skonczyl w sierpniu i teraz od 1 wrzesnia kontynuujemy
        uczeszczanie do tego przedszkola. Miesci sie przy Ostrobramskiej 94 rog
        Lukiskiej. Dzieci moga miec jeszcze pieluche, nie mowic, opieka jest pelna nad
        takimi szkrabami, specjalna grupa maluszkow. Koszt m-czny 800 zlotych plus 350
        wpisowe, w tym jest wszystko, angielski, rytmika, teatrzyki, itp.
        Polecam choc nie jest najtaniej i budynek troche stary, ale dbaja o czystosc.
        Z tego co wiem, to bylo juz sporo dzieci zapisanych na ten rok, ale dowiedzcie
        sie
        Pozdrawiam
        Iza
        • beata_jagiela Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 25.08.05, 14:33
          Dziękuję za wiadomość smile)))) Dzwoniłam juz do tego przedszkola i chyba mój
          synek od wrzesnia bedzie chodził do najmłodszej grupy. Szczerze mówiąc miałam
          obawy bo Franio nie mówi i załatwia sie w pampersa,ale widzę że nie ma z tym
          problemu...To dobrze.Na poczatku chciałam wziąść nianie,ale w przdszkolu nauczy
          sie przynajmniej czegoś np. załtwiania sie na nocnik i bedzie się bawić z
          dziećmi. A duzo chorował Pani synek w przedszkolu?
          Pozdrawiam,
          Beata.
        • beata_jagiela Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 26.08.05, 07:40
          Mam jeszcze pytanie, a mianowicie co jest dziecku potrzbne do tego przedszkola?
          Chodzi mi o wyprawkę - co musze kupić mojemu synkowi?
      • beata_jagiela Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 25.08.05, 14:36
        Miesci sie przy Ostrobramskiej 94 rog
        Lukiskiej. mają swoja stronę internetowa www.pinokio.info Podobno w soboty sa
        dni otwarte dla maluchów od 10.00-12.00 Ale dokładnie nie wiem bo sama jeszcze
        tam nie byłam.
        Pozdrawiam,
        Beata.
    • luizaa2 Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 25.08.05, 14:21
      Czyżby podrożało ? W tamtym roku było 700 zł
    • mamaoliibartusia1 Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 25.08.05, 15:00
      hej!
      Byliśmy z mężem i dziećmi w tym przedszkolu jeszcze w marcu, bo chcieliśmy
      porozmawiać o zapisaniu dzieci i wogóle obejrzeć to przedszkole. Nasze odczucia
      były takie, że więcej o tym przedszkolu nie było rozmowy. Pani nie chciała nas
      oprowadzić, była niezbyt przyjemna i przyjęła nas w przedpokoju. Poza tym jak
      weszliśmy to trochę nieładnie pachniało stęchlizną i jakoś tak nas odrzuciło.
      Od września moje dzieci idą do państwowego przedzkola na Ochocie. Waruki
      nieporównywalne, pani Dyrektor nas oprowadziła, porozmawiała, zagadała
      dzieciaczki, mogły się pobawić i wogóle...
      Ale jak to będzie potem, to się okaże w praktyce
      pozdrawiam
      • izapema Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 25.08.05, 18:05
        Czesc,
        Rozumiem Twoje odczucia, bo rzeczywiscie pani, z ktora akurat rozmawialiscie
        jest dosc ,,zimna,,, to wlasciclelka, ale na szczescie bedzie zajmowac sie
        tylko administracja, natomiast druga mloda pani jest przesympatyczna i pani,
        ktora zajmuje sie kuchnia to prawdziwa babcia dla maluchow. Poza tym od
        wrzesnia bedzie nowa pani dla najmlodszych ´´uczniow´´, takze w tej kwestii
        jestem spokojniejsza. Jesli chodzi o zapach w budynku to fakt, bo jest to stary
        dom, ale bylam kilka dni temu, wiec jest ladnie wysprzatane, nowe rzeczy
        kupione i wazna informacja to fakt, ze moze znow wroca do swojej poprzedniej
        siedziby na Fieldorfa. Ja tez za rok wysle malucha do panstwowego przedszkola,
        ale na ten rok wole przedszkole niz nianie. Dzieci sa w grupie , ucza sie
        nowych rzeczy i mam pewnosc, ze krzywda sie nie dzieje. Cena za m-c wzrosla, w
        tamtym roku bylo 700, teraz 100 zl wiecej, ze niby jest wiecej pracy przy
        maluszkach.I tak jest to taniej niz opiekunka i jest pelne wyzywienie, tazke
        zobaczymy jak nam pojdzie w tym roku.
        Pozdrawiam
        Iza
    • luizaa2 Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 25.08.05, 19:40
      Ciekawe kiedy podjęli decyzję o tej podwyżce, bo ja zapisywałam dziecko ze
      świadomością, że będę płaciła 700. Poza tym znajoma dowiadywała się o cenę trzy
      tygodnie temu i też podawali 700. Zdenerwowałam się strasznie.
      • izapema Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 25.08.05, 22:29
        O nowej cenie dowiedzialam sie w poniedzialek i tez mnie to baaardzo
        zaskoczylo, bo nie oszukujmy sie, to sporo pieniedzy, jak na te warunki, ale
        tez zrozumialam, ze tylko najmlodsze dzieci tyle placa, ze starsze jak do tej
        pory, ale najmlodsze czyli do jakiego wieku ? nie wiem, hm...
    • luizaa2 Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 25.08.05, 22:47
      Izuniu, może wiesz jeszcze od czego uzależniony jest ewentualny powrót na
      Fieldorfa i czy do maluchów wraca pani Asia czy ma być to ktoś nowy?
      Pozdrawiam
      Ania
      • beata_jagiela Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 26.08.05, 07:30
        A w którym miejscu na Fieldorfa? W bloku?
    • luizaa2 Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 26.08.05, 09:41
      Tak, wcześniej tam było to przedszkole. Chodzi o wieżowiec na skrzyżowaniu
      Fieldorfa z Bora Komorowskiego.
      • beata_jagiela Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 26.08.05, 09:58
        W bloku hmmm....a w takim razie,gdzie bawią się dzieci? Na ogólnodostepnym
        placu zabaw? Jaki tam jest metraż, bo rozumiem ze przedszkole bedzie w
        mieszkaniu... Troche dziwne ponieważ nie jest najtańsze to przedzszkole i nie
        ma odpowiednich warunków. Juz sama nie wiem. Bardzo bym chciała zapisać mojego
        synka do tego przedszkola,ale nie w bloku...Niestety na Gocławiu z tego co wiem
        nie ma innych przedszkoli prywatnych...a może sie mylę?
        • luizaa2 Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 26.08.05, 10:07
          Nigdy tam nie byłam, ale jest to ponoć mieszkanie 100 m i dzieci rzeczywiście
          wychodziły na placyk gólnodostępny. Słyszałam, że jest jeszcze prywatne
          przedszkole koło kościoła św. Patryka, ale też w bloku i nic więcej o nim nie
          wiem. Na dzień dzisiejszy przedszkole jest na Ostrobramskiej i może tam zostanie.
          • beata_jagiela Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 26.08.05, 10:13
            Dziękuję za wiadomość smile Szczerze mówiąc wolałabym, żeby nie przenosili na
            Filedorfa, chociaz miałabym bliżej. Ale ten placyk ogólnodostepny mnie
            przeraża!!! Mój Franus umie otworzyć każda furtkę, kazde drzwi i nie chce sobie
            wyobrazić co by było,gdyby "wtopił sie w tłum" i nagle zniknął. Przedszkola
            prywatne powinny zagwarantować maksimum bezpieczeństwa dla naszych pociech. W
            końcu za to miedzy innymi placimy! No,ale cóz zobaczymy...A o tym przedszkolu
            koło kościoła nie słyszałam... A Pani jest zadowolona z Pinokia?
    • luizaa2 Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 26.08.05, 10:22
      Hymnów pochwalnych wznosić nie będę, ale jest OK. Generalnie zgadzam się z tym
      co napisała Iza. Najważniejsze,że dziecko jest zadowolone, nie chce wychodzić z
      przedszkola, rozwija się świetnie. Niestety muszę już spadać.
      • beata_jagiela Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 26.08.05, 10:35
        Masz racje, najwazniesze ze dziecko jest zadowolone!!!!
        Dziękuje smile
        • mamamasi1 Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 26.08.05, 20:09
          przy Wale Miedzyszyńskim ok 2 km od Gocławia jest nowe przedszkole Leśne. Byłam
          tak kilka razy. Wygląda bardzo pozytywnie. Warunki lokalowe nieporównywalne.
          Niestety bez samochodu słaby dojazd...........
          Szkoda.
          • beata_jagiela Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 26.08.05, 21:03
            Tak? Jest to prywatne przedszkole? Przyjmują dwulatków? Ma Pani adres strony
            internetowej bądź nr.telefonu? Może przejade się zobaczyć to przedszkole. Ale
            Pani wrazenia sa pozytywne? Autobusy tam nie jeżdzą?
            • mamamasi1 Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 26.08.05, 21:47
              www.przedszkole-lesne.pl
              Co do 2 latków nie wiem, bo mamy już 3.5 l smile
              • izapema Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 28.08.05, 17:46
                Czesc dziewczyny,
                Dawno sie nie laczylam na necie, bo male urwanie glowy przed rozpoczeciem "roku
                szkolnego", takie mam nerwy, ssie mnie w zaladku, wprawdzie moj synek juz
                poznal co to przedszkole, ale to i tak po wakacjach jakby zaczynac od nowa,
                jutro idziemy do Pinokia, bo bedzie dyzurowac nowa pani Marta od maluszkow,
                wiec chcemy sie przedstawic i poznac, itp...
                Co do przenoszenia na Fieldorfa to tak naprawde oficjalnie nie wiadomo, mowia
                tez cos ewentualnej filii wlasnie na Fieldorfa. Wiem, ze tam nie ma ogrodka
                tylko duzy zadaszony taras, ze nawet jak pada to dzieci sa na powietrzu, o
                chodzeniu na place publiczne to wiem, ze raczej nie, ale mysle, ze sa
                odpowiedzialna instytucja i dzieciom zapewniaja bezpieczenstwo a o to tu chodzi
                i o zadowolenioe maluszkow, takze zobaczymy jak nam pojdzie od czwartku,
                uff....a Wy jak sie czujeccie mamy przedszkolakow ?
                pozdrawiam i do nastepnego
                Iza
                • izapema Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 28.08.05, 17:48
                  A co do wyprawki to tak naprawde niewiele,
                  pizamka
                  kapcie
                  ubranko na zmiane
                  chusteczki higieniczne
                  pieluchy
                  mokre chusteczki do wycierania pupki
                  grzebie
                  sliniak plastikowy
                  teczka na prace plastyczne

pozdrawiam
                  Iza
                • beata_jagiela Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 28.08.05, 21:57
                  Witam!
                  Mój synek tez idzie od 1 wrzesnia do Pinokia i szczerze mówiąc boję się
                  strasznie. Najbardziej chyba boję sie chorób i płaczu...Chciałabym na poczatku
                  zaprowadzać go tylko na pare godzin,ale niestety jest to niemożliwe ponieważ
                  pracuję sad Boje sie jego reakcji,czy dobrze się nim zajmą? Będę sie strać,żeby
                  odbierać go jak najwczesniej, ale to zawsze 8-9 godz.
                  A jak Pani synek znosi rozstania z mamusią? Płacze?
                  Do której można przyjść do przedszkola,żeby zobaczyć jak to wszystko wygląda?
                  Niestety jeszcze tam nie byłam...
                  Aha mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie czy wpisowe płaci się razem z
                  pierwszym czesnym czy później?
                  Serdecznie pozdrawiam i dziekuje za wszystkie informacje smile))
                  • izapema Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 29.08.05, 20:11
                    Witaj Beato,
                    Czyli nasze maluchy beda razem uczeszczac do przedszkola, to milo. A ile lat ma
                    Twoj maluch ? moj skonczyl dwa w sierpniu i tak jak wczesniej pisalam chodzi do
                    Pinokia od kwietnia. Placz bywa przy porannym pozegnaniu, ale panie go czyms
                    zajmuja i ja wychodze, a jak stoje za drzwiami to juz slysze smiech i zabawe.
                    To, ze zajma sie nim dobrze to pewnosc, jest dobra opieka, bardziej my mamusie
                    panikujemy niz to warto. No my sie decydujemy na to, ze przez pierwsze dni
                    synek bedzie zostawal do obiadu, oni tak sugeruja, ze to za duzo jak na
                    poczatek i w naszym przypadku to maz bedzie z malym, ma akurat wolne, a ja
                    wracam do pracy od 1 wrzesnia. Po niedzieli juz normalnie do konca dnia czyli
                    po odpoczynku i podwieczorku. My zabieramy synka ok. 16.00 ale inni zabieraja
                    do 17.00 i to juz najpozniej kiedy mozna sie zglaszac po dzieci.
                    Bedzie dobrze, glowa do gory, choc ja od kilku dni miejsca sobie nie moge
                    znalezc....
                    pozdrawiam
                    Iza
                    P.S. oplaty wnosi sie do 3-go kazdego miesiaca, wszystko od razu
                    • beata_jagiela Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 30.08.05, 08:48
                      Część Izuniu!
                      Dziekuję Ci za wszystkie wioadomości smile
                      Mój 3 września skaczy dwa latka,ale wyglada na starszego smile Wczoraj byłam w
                      Pinokio i już zapisałam Franusia. W naszej grupie bedzie czterech chłopców i
                      jedna dziewczynka. Pani pilęgniarka (starsza Pani) i druga młodsza (bardzo
                      szczuplutka) zrobiły na mnie dobre wrażenie...Faktycznie budynek jest nie
                      zaciekawy,ale najważniejsze jest to,żeby dziecko było dobrze traktowane i
                      zadowolone. Mój synek zwiedził wszystkie konty i chyba spodobało mu się.
                      Ja tez denerwuje się, ale mam nadzieję,że bedzie dobrze... Planuję w czwartek -
                      piatek wziąść w pracy opieke nad dzieckiem i tez zostanie tylko do obiadu, ale
                      niestety od poniedziałku bedzie musiał zostać 8 godzin sad
                      W takim razie pewnie któregos dnia spotkamy się smile
                      Serdecznie pozdrawiam,
                      Beata.
                      • izapema Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 30.08.05, 15:09
                        Czesc Beatko,
                        To powodzenia. Napewno sie spotkamy przy jakis szczegolnych okazjach, wiem, ze
                        w pazdzierniku bedzie mianowanie na przedszkolaka. Tymczasem moj maz bedzie z
                        maluchem na poczatku, ja niestety musze byc w pracy, tez planujemy byc z
                        synkiem do piatku, zobaczymy jak nam pojdzie. Dzis sie przeszlismy na spacerek
                        do Pinokia, troche sie pobawil na placu zabaw, ale chyba cos wyczuwa, bo jednak
                        ciagle sie krecil wokol mnie, uff, ale emocje !!!
                        Wiesz, jak chyba pamietam Twojego synka, bo kiedys chyba babcia, ktora sie
                        opiekuje Twoim maluchem pytala mnie na jednym z placow zabaw na Goclawiu o
                        przedszkole i podalam jej wszystkie dane. Moj synek skonczyl 2 sierpnia dwa
                        latka.
                        A dzis widzialam, ze jeszcze jacys rodzice zapisywali dwuletnia coreczke, wiec
                        bedzie troche tych maluszkow, takze damy sobie rade.
                        Podaj mi Twoj prywatny mail, to bedziemy w kontakcie.
                        Pozdrawiam
                        Iza
                        • beata_jagiela Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 31.08.05, 07:12
                          Cześć Izuniu,
                          Faktycznie moja mama z Tobą rozmawiała i potem powtórzyła mi Waszą rozmowę. To
                          dzięki Tobie zapisałam Franusia do Pinokia smile
                          To dobrze, będą dwie dziewczynki u "nas" w grupie. Jak zapisywałm Franka do
                          przedszkola, przyszła 2,5 letnia dziewczynka z rodzicami. Franek ją pocałował
                          hihihi...
                          Mam nadzieję,że wszystko bedzie dobrze i dla naszych chłopaczków chodzenie do
                          przedszkola to bedzie sama przyjemność.
                          Mój prywatny mail: beata_jagiela@o2.pl
                          Pozdrawiam,
                          Beata.

Pozdrawiam,
                          Beata.
                          • asiulek7 Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 31.08.05, 10:53
                            Witajcie, dziś mam mieć odpowiedź czy będzie miejsce dla mojej córeczki w
                            Pinokiu?
                            A wiecie jak rozliczają koszty nieobecności dziecka w przedszkolu?
                            • beata_jagiela Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 31.08.05, 14:43
                              Witaj!
                              Szczerze mówiąc ja nie wiem, bo akurat o to sie nie zapytałam przy zapisywaniu
                              mojego synka do przedszkola.Ale od jutra zaczynamy smile tak więc napewno dowiem
                              się.
                              Pozdrawiam,
                              Beata.
                              • asiulek7 Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 31.08.05, 16:25
                                mamy miejsce... jutro idziemy na rekonesans!
                                • beata_jagiela Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 31.08.05, 22:31
                                  TO DO JUTRA WSZYSTKIE MAMY PRZEDSZKOLAKÓW Z PINOKIA smile
                                  RAZEM BEDZIE ŁATWIEJ...
                                  POZDRAWIAM SERDECZNIE,
                                  BEATA
    • luizaa2 Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 31.08.05, 17:25
      Niestety płaci się tak jakby dziecko chodziło.
      • beata_jagiela Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 31.08.05, 22:33
        Szkoda, bo we wszystkich (chyba) przedszkolach zwracana jest dniówka.
        Ale cóż...nic na to nie poradzimy.
        Pozdrawiam.
        • asiulek7 Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 01.09.05, 11:04
          Dostałam ofertę również z innego przedszkola. I teraz mam dylemat.
          • beata_jagiela Re: PRZEDSZKOLE PINOKIO NA GOCŁAWIU dla 2latka? 05.09.05, 14:21
            Cześć wszystkie mamy smile
            Ale denerwuje się, mój dwuletni synek dzisiaj został w przedszkolu na 8
            godzin!!!! Siedzę w pracy i o niczym innym nie myslę tylko o tym jak on tam
            sobie daje rade...Mam nadzieję,że szybko przyzwyczai się i nie będzie płakać.
            Pozdrawiam,
            Beata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka