Dodaj do ulubionych

jaba reakcja dzicka po powrocie z przedszkola i na

01.09.05, 13:41
jak wasze dzieci zareagowały jak przyszliscie po nie po pierwszym dniu w
przedszkolu.patrycja w styczniu konczy 4 lata i jak mnie zobaczyła to
strasznie pakała ,ze teskniła i nudziła sie itd!!!
płakac mi sie chce.....czy to noralne??
Obserwuj wątek
    • lizbetka Re: jaba reakcja dzicka po powrocie z przedszkola 01.09.05, 15:34
      Moja Asia / 3, 3 l / płakała . I to bardzo . I mówi że jutro nie pojdzie .
      Myslę że to normalne , zwłaszcza ze małą przez 3 lata się ze mną nie rozstawała .
      Ale równocześnie martwię się i przeżywam . Po cichu liczyłam na start bez
      rozpaczliwego płaczu . Na razie będe odbierać po obiedzie i zobaczymy . Lizbetka
      • margosia.kr Re: jaba reakcja dzicka po powrocie z przedszkola 01.09.05, 15:39
        Mój synek na nasz widok miał łezki w oczach, ale podobno cały dzień fajnie się
        bawił. Po chwili zaczął opowiadać jak nakręcony. O nowych koleżankach, o
        kolegach, zabawkach, leżakowaniu i o tym, jak pani krzyczała, bo dzieci były
        niegrzeczne smile
        Zapowiada, że jutro pójdzie. Zobaczymy, czy równie chętnie jak dzisiaj smile
        Pozdrawiam - Małgosia
    • kasia_ol1 Re: jaba reakcja dzicka po powrocie z przedszkola 01.09.05, 15:51
      a mój synek (3 lata i 1 mies.) z radością wybiegł z przedszkola i oświadczył, że
      on codziennie będzie chodził sam do przedszkola ("tu, tu, tu pobiegnę i będę w
      przedszkolu").
      bałam się bardziej reakcji Pań po dniu pełnym wrażeń wink ale tylu pochwał i
      zachwytów nt. mojego dziecka jeszcze nigdy nie słyszałam smile tym bardziej mi miło.
      poszliśmy jeszcze na godzinkę na plac zabaw, bo młodszy braciszek bardzo się
      stęsknił za przedszkolakiem, a na podwieczorek zaserwowałam lody.
      jednym słowem jest fantastycznie - dzisiaj wink
    • marudzik Re: jaba reakcja dzicka po powrocie z przedszkola 01.09.05, 16:41
      Moja 3,8l. Małgosia ucieszyła się na mój widok i rzuciła na szyję. W szatni
      powiedziała, że w przedszkolu jest fajnie i jutro też przyjdzie. Powiedziała
      też że jeden chłopczyk "płakał o mamę" i pani z nim wyszła z sali. Troszkę
      opowiadała jak było i odpowiadała na pytania. W samochodzie z dumą i radością
      powtarzała "byłam w przedszkolu". Natomiast Pani powiedziała, że wspinała się
      na szafki i trzeba było ją zdejmować, i że trzeba było ją dokarmiać, co mnie
      bardzo zdziwiło (w domu je samodzielnie i nie jest specjalnie wybredna). Czyli
      na razie chyba ok, zobaczymy co będzie jutro.

Marudzik
      • dorka.3 Re: jaba reakcja dzicka po powrocie z przedszkola 01.09.05, 17:42
        mój synek, co prawda chodzi do przedszkola od lutego, ale po dwóch miesiącach
        przerwy, nie bardzo chciał iść. popłudniu jednak nie chciał wracać z
        przedszkola do domu, tak mu się spodobało, bo awansował do 4 latków i był z
        tego dumny
        • fiska1 Re: jaba reakcja dzicka po powrocie z przedszkola 01.09.05, 17:50
          Julia (3,8) nie zobaczyła nas jak przyszliśmy z mężem, więc mogliśmy chwilę
          popatrzyć jak się zachowuje. Z grupką dzieci stała obok Pani i coś głośno mówiła
          nie bojąc się ani nie wstydząc. Myślę, że to najlepsza ocena - znaczy, że czuje
          się tam O.K.Jak nas zobaczyła podbiegła i dała dziubka, a po chwili wróciła do
          Pani po cukierki. Pani powiedziała, że był moment, że miała łzy w oczach ale się
          nie rozpłakała. Za to Julka stwierdził, że "troszeczkę płakała"?! Jutro chce
          iść. Nawet po powrocie z lodów (nagroda!smile), zaczęła się bawić w przedszkolesmile.
      • marudzik A drugiego dnia... 02.09.05, 11:15
        było tragicznie przy rozstaniu. W szatni ok, spotkała koleżankę, ale na widok
        sali i pań rozpacz.
    • przedszkolak2 Re: jaba reakcja dzicka po powrocie z przedszkola 01.09.05, 18:21
      Moja córka przy wyjściu nieco sie ociągała,a teraz ryczy, bo chce natychmiast
      do przedszkola.
    • mamaoli6 Re: jaba reakcja dzicka po powrocie z przedszkola 01.09.05, 21:00
      Moja Ola była zdziwiona, że musi już iść, skoro w sali zostały jeszcze dzieci.
      Zapytała, czy dzieci pójdą z nami do domku. Z niecierpliwością więc czekam na
      kolejne dni w przedszkolu.
    • kolorko Re: jaba reakcja dzicka po powrocie z przedszkola 01.09.05, 21:39
      Julka ( 3,8) widząc nadchodzącą mamę ( czyli mnie) spytała- moge jeszcze
      zostać?? Udało mi sie ja wyciągnąć obietnicą niespodzianki w domusmile Podobno nie
      chciała się przebrać w pizamke, pani wyjątkowo pozwoliła jej zostać w bluzeczce
      i tak tez zasnęła. A jutro, rzecz jasna, chce iśćsmile)
    • monita2 Re: jaba reakcja dzicka po powrocie z przedszkola 01.09.05, 21:40
      Miałam odebrać syncia o 14.30 ale nie wytrzymałam i byłam już o 14. Na mój
      widok Dominik zaczął płakać, że nie chce jeszcze iść do domu, bo on już tu
      zostaje. Musiałam obiecać lody i zapewnić, że niedługo wszyscy inni też
      opuszczą przedszkole. Był zachwycony. Tylko, że przed zaśnięciem powidział mi
      jeszcze, że pani go popychała i przestawiała z kąta w kąt co mu się nie
      podobało. Nie wiem co o tym myśleć
    • bianka1977 Re: jaba reakcja dzicka po powrocie z przedszkola 01.09.05, 23:56
      Nas syn przywitał z uśmiechem i niby nie chciał iśc jeszcze do domu ale całe
      popołudnie był nieswój, jakis taki apatyczny, sama nie wiem. Jakby miał do nas
      żal...
      • fugitive Re: jaba reakcja dzicka po powrocie z przedszkola 02.09.05, 11:03
        moja po powrocie zasnęla na 2h, a normalnie nie śpi już od 1,5 roku, po
        przebudzeniu zrobiła straszną awanture o nic, potem zabrałam ją na aerobik to
        jej się humor poprawił i juz było ok, tylko późno zasnęła, no bo spała w dzień
        i rano był problem ze wstawaniem
        • maroba Re: jaba reakcja dzicka po powrocie z przedszkola 02.09.05, 11:23
          moja corcia 3l i 1mac byla zadowolona po wyjsciu, usciskalysmy sie i poszlysmy
          na plac zabaw, caly wieczor ladnie sie bawila i byla rozkoszna, dzisiaj rano do
          momentu rozstania tez bylo dobrze az nagle podkowka i lzy, a jak wychodzilam to
          juz mala histeria, nie trwalo to dlugo - zadzwonilam do przedszkola, mam
          nadzieje, ze pomalutku sie przyzwyczai i bedzie dobrze, a panie sa wspaniale,
          nosza na rekach, dokarmiaja i przytulaja pzdr mama agatki
          • jaiza Re: jaba reakcja dzicka po powrocie z przedszkola 03.09.05, 10:16
            Pierwszy dzień był ok, bawił się ładnie, nawet zjadł co nieco na obiadek.
            Drugiego dnia rano chętnie poszedł, a w przedszkolu po godzinie był wielki ryk,
            panie mówiły, że nie dał się dotknac ani namówić na zabawę. Całe popołudnie w
            domu co pół godziny powtarzał, ze Łukaszek juz nie pójdzie do przedszkola.
            Wyjaśniam, że pójdzie, pocieszam go, że będzie lubił chodzić, że będzie
            ciekawie itd. ale obawiam się,że w poniedziałek może być ciężko.

Niestety ja mam wrażenie (oby tylko wrażenie), że panie od razu wprowadziły
            przedszkolny dryl (np. jak przyszliśmy pieszego dnia po zjedzonym sniadaniu a w
            przedszkolu dzieci jadły to pani oczekiwała, że Łukasz usiadzie przy stoliku i
            nie bardzo pozwolała, by sobie obejrzał zabawki, dopiero po mojej prośbie nie
            tyle uległa, co nie powtórzyła sprzeciwu, drugiego dnia, gdy przyszlismy nieco
            później i zajęcia się zaczęły to zmroziła mnie wzrokiem a stanowczym tonem
            kazała Łukaszkowi dołączyć do grupy).
    • mama403 do Jaiza 03.09.05, 11:49
      Mam do Ciebie pytanie: Czy Twoje dziecko jest Naj we wszystkim? Czytałam już
      wiele Twoich wypowiedzi i czasami "Szlag mnie trafia". Wszyscu wszystko źle
      tylko TY dobrze. nie osobiście szlag trafił gdyby ktoś dezorganizował mi grupę.
      U nas w przedszkolu jest zasada dziecki, które jedzą śniadanie max do 8.00
      (ew.8.15.), a te które nie jedzą 8.45/9.00. Z założenia o 9.00 rozpoczynają się
      zajęcia. I jakoś z tym nie ma problemu. A zabawki można pooglądać albo przed
      śniadaniem - ale musisz przyjść albo po południu. Daj paniom trochę czasu na
      poznanie dziecka/ci. A może jak jesteś tak doskonała to weźmiesz także moje wink
      i załóż Swoje przedszkole. I wtedy zobaczymy. A mam wrażenie, że z takim jak ja
      rodzicem miałabyś duuuże kłopoty. Mam nadzieję, że się nie pogniewałaś za te
      słowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka