Dodaj do ulubionych

Przedszkole Gocław

23.10.05, 13:51
Kochani, już teraz rok pzedszkolny ruszył pełną parą. Prosze o opinie na temat
przedszkola Unicefu na Gocławiu, lub jakiegokolwiek innego w tych oklicach.
Wybieram przedszkole dla synka, który zacznie do niego uczęszczać w przyszłym
roku. Jakie macie doświadczenie w przedszkolach w tej oklicy? Każda wiadomość
będzie dla mnie cenna.
Obserwuj wątek
    • marciszonka Re: Przedszkole Gocław 25.10.05, 11:40
      Jak dla mnie na Gocławiu mamy straszną posuchę z fajnymi przedszkolami. Unicef
      ma tyle wspólnego z UNICEFem, co i ja, bo mieszkam blisko. To tylko imię
      szkoły, która jest obok.
      Co do przedszkola - nam nie odpowiada, bo jestem baaardzo zdecydowaną
      przeciwniczką rozpoczynania wyścigu szczurów już w 3-latkach. Ale jeśli komuś
      odpowiada to, ze w najmłodszej grupie dzieciaki mają już noralną naukę dzień w
      dzień zamiast przede wszystkim się socjalizować w grupie to spoko.
      Wiem, ze to przedszkole od października zaczęło prowadzić zajęcia
      przed-przedszkolne, na które podobno trudno się było dostać. Są płatne, ale moze
      uda Ci się jakoś to podejrzeć w praktyce. Podobno też te zajęcia otwierają drogę
      wstępu do tego przedszkola. O ile oczywiście dziecko się paniom spodoba i
      wytrzyma tempo.
      Ja znam dwójkę dzieci po roku tych zajęć. Jak one się tam miały zsocjalizować to
      nie wiem, bo efekty wręcz odwrotne - raczej agresja i nieumiejętnośc dzielenia
      się czymkolwiek z innymi dziećmi a współpracy nie wspominając.
      Może znam jakieś kosmiczne wyjątki, nie wiem.

Ja również szukam. I juz wiem, ze na 100% nie Unicef i nie Meissnera oraz nie
      Rechniewskiego. Co dalej - nie wiem. Podobno fajne jest to na Umińskiego. Ale
      tam nie mogę z zupełnie innych przyczyn.
      • gonzalesik Re: Przedszkole Gocław 25.10.05, 18:20
        No to ładnie mnie podbudowałaś, ale dzieki za opinię. Ciekawa jestem co to za
        wyścig szczurów w tym "Unicefie". powiem szczerze że byłam tam i samo
        przedszkole mi się spodobało, bo jest przestronne, a nie żadne klitki.Ale nie
        mam opinii co do programu i zajęć, proszę napisz coś więcej, co te dzieci robią
        w tym przedszkolu. Akurat to mam najbliżej.
        A może inne mamy mają dzieci w jakiś gocławskich przedszkolach i mogą się
        podzielić opiniami i doświadczeniami.
        Pozdrawiam.
        • agiko Re: Przedszkole Gocław 26.10.05, 09:49
          witaj!
          Moja córcia ( teraz czterolatka 0 w ubiegłym roku do pierwszej grupy chodziła
          na Bartosika. W ciągu całego roku byłam w miarę zadowolona ( oprócz paru
          incydentów ). Teraz ponieważ przeprowadziliśmy się na Mokotów, córcia chodzi na
          Baleya. I dopiero teraz widzę tę ogromną przepaść między tymi przedszkolami.
          Przedszkole na Bartosika jest ubogie , a nawet bardzo ubogie w zabawki, plac
          zabaw wygląda żałośnie a zajęcia dodatkowe to tylko rytmika. co do
          wychowoawczyni to nie mam zarzutów, ale niektóre pomoce - żenada. No i przede
          wszystkim straszenie dzieci, że jak będą niegrzeczne to zamknie się je w
          pokoiku z leżakami ( taka kanciapa bez okna ).I wyśmiewanie się z dzieci
          płaczących śpiweając piosenkę "beksa-lala...."
          Spośród pięciorga dzieci które z mojego osiedla tam chodziły w pierwszym roku,
          chodzi już tylko dwoje. Inne mamy przeniosły swoje pociechy gdzie indziej.
          W czasie wakacji córcia chodziła jeszcze do Uncefu ( wg mnie przereklamowane )
          i na Umińskiego koło Biedronki ( tam jakoś milej i córci się podobało ).
          Pozdrawiam
          Aga
          • marciszonka Re: Przedszkole Gocław 26.10.05, 11:25
            Agiko, dzięki za cenne dla mnie info o Bartosika smile
            To już wiem, że mowy nie ma, żebym myśłała o tym przedszkolu.
            Oszczędziłas mi czasu smile
        • marciszonka Re: Przedszkole Gocław 26.10.05, 11:38
          Po prostu uczą się, jak napisałam. Dzień w dzień zajęcia. Języki, litery, matma,
          pływanie, teatr i inne takie.
          I stąd to przedszkole reklamuje się jako wielce podpasowane pod ambicje
          dzisiejszych rodziców. A mnie się to nie podoba. Rywalizacja, kto ładniej
          napisze literki w 3 latkach jest dla mnie chora. Bylo by ok, gdyby
          zindywidualizowano podejście - uczy sie kto chce i w swoim tempie. A nie tak,
          jak jest.
          Ja sobie nie wyobrażam, jakim cudem i kosztem 2,5-3 latki mają korzystać z
          odgórnie ustalonych zajęć zamiast głownie brykać, spierać się i uczyć siebie
          nawzajem. Nie każde dziecko chce, a jak chce to nie wszystkiego.
          Ale - bierz pod uwagę, że jak wynika z moich postów - moje dziecko tam nie
          chodziło. Info które mam - mam tylko z poziomu poszukiwania przedszkola.
          • marciszonka Poprzedni post był do Gonzalesika 26.10.05, 11:39
            Nie wiem, co się porobiło, ze mi wyskoczył na końcu.
    • agach77 Re: Przedszkole Gocław 26.10.05, 23:08
      Fakt ja tez uważam ze Unicef jest troszke na wyrost, przereklamowane.
      Polecam przedszkole kameralne " Zielony Zakatek" zaraz za komisarjatem, małe,
      czyste i atmosfera bardzo rodzinna. W rankingach internetowych to właśnie
      przedszkole było najlepsze na Pradze.

Moj synek chodzi do przedszkola 370 zaraz za Biedronka i powiem szczerze nie mam
      sie jak narazie czego czepnac. Z reszta przez pare lat chodził tam nasz sasiad i
      dydaktycznie świetnie przygotowany do I klasy.

Nie polecam przedszkola na Witoszynskiego, moze dobrze przygotowane dydaktycznie
      ale: brak samodzielnego placu zabaw, małe salki, a chyba najbardzej co mnie
      zraziło to ze przedszkole jest w bloku mieszkalnym!
    • pannajoanna Re: Przedszkole Gocław 27.10.05, 09:04
      Ja zaprowadzam juz drugie dziecko do przedszkola przy Unicefie. Wyscigu szczurow
      jak dotad nie zauwazylam. Atmosfera - super. Fantastyczne panie wychowawczynie.
      Przedszkole uczestniczy w roznych akcjach typu: zbieranie makulatury, konkursy
      sportowe i inne.
      W pierwszej grupie dzieci zaczynaja poznawac literki przez zabawe. Literkowe
      zajecia trwaja max. 30 minut dziennie (na 7-8 godzin pobytu dziecka w przedszkolu).
      W drugiej grupie (4 latki) ulubionym zajeciem mojego dziecka byly wlasnie
      "litelki". Zajecia sa prowadzone ciekawie i w zaden sposob nie przypominaja
      lekcji szkolnej.
      Przedszkole ma duzy ogrodek i dzieci spedzaja tam sporo czasu.
      Po skonczeniu przedszkola maluchy sa dobrze przygotowane do nauki w szkole.
      Ja jestem bardzo zadowolona.
      • gonzalesik Re: Przedszkole Gocław 31.10.05, 13:34
        No to teraz i ja mogę służyć radą i swoją opinią na temat gocławskich
        przedszkoli. Po pierwsze moje dziecko uczęszcza na zajęcie popołudniowe do
        przedszkola na Bora Komorowskiego i..... Wiem, ze już go tam nie puszczę. To
        jest to niby przy Unicefie. Pani, która prowadzi te zajęcia jest beznadziejna,
        nie potrafi opanować 10-ga dzieci, a co dopiero 25 czy 27. Poza tym jest
        bezpłciowa - mój syn niewiel wynosi z tych zajęć, bo przez półtorej godziny
        Pani tylko próbuje uspokoić dzieciaki (co jej kiepsko wychodzi) i patrzy żeby
        sobie żadne krzywdy nie zrobiło. Dość, że płacimy za to kasę, to Pani nawet
        żadnych organizacyjnych spraw nie przekazała rodzicom.Beznadzieja. A wiem, że
        właśnie ta Pani będzie się zajmowała maluchami od września przyszłego roku.
        ZIELONY ZAKĄTEK - w życiu bym tam dziecka nie puściała - może i domowe, ale
        klaustrofobiczne, a wielka Pani dyrektor nie raczyła podnieść swoich 4-ech liter
        żeby nam pokazać przedszkole, tylko siedziała przy komputerku i rzucała jakieś
        informacje od niechcenia. A nawet nie to - ja musiałam wszystko wyciągać od
        niej. Generalnie raczej zniechęcała niż zachęcała do składania papierów. KOSZMAR!!!
        Za to dobre wrażenie zrobiły na mnie przedszkola na Umińskiego nr 370, na
        Rechniewskiego i na Bracławskiej. I właśnie to któreś z tych przedszkoli wybiorę
        dla mojego dziecka. Super miłe Panie, przygotowane do udzielania informacji,
        przedszkola przestrzenne (może najmniej to na Bracławskiej, ale właśnie trwa tam
        ocieplanie budynku, co dla mnie jest plusem).
        Dziewczyny to tak jest, musicie same przejść i obejrzeć, a wtedy będziecie
        wiedziały co Wam odpowiada a co nie. Powyższej przedstawiła tylko moje wrazenia,
        jeżeli komuś pomogą to dobrze, ale każda z Was może mieć odmienne zdanie.

A jeżeli któraś miała kontakt z przedszkolem na Bracławskiej to proszę o
        wszelkie informacje, bo to przedszkole bardzo mi się podoba. chciałabym wiedzieć
        czy jesteście zadowolone z niego, a tym bardziej Wasze dzieci.

To pozdrawiam.
        • nylon2 Re: Przedszkole Gocław 26.05.06, 22:43
          Gonzalesik!Ładnie się tak wyrażać na temat p.Dyrektor?Nie chciałabym gdybym
          była wychowawczynią opiekować się Twoim dzieckiem.Brrrr!Do wszystkiego chyba
          byś się czepiała!A już gdybym była stara to już byłby dramat.Spójrz na swoje
          wypowiedzi, a dopiero później , oceniaj innych.Czy chciałabyś,aby ktoś o Tobie
          tak powiedział?Może ta pani miała dużo pracy tego dnia i dlatego nie poświęciła
          Ci tyle czasu ile ty byś chciała ,abo była zdenerwowana.Przecież jest dyrektorem
          i sprawuje odpowiedzialną funkcję.A jeśli oceniasz przedszkole na
          Rechniewskiego pozytywnie to zależy co Ci się tam podoba.Po krótkiej rozmowie
          nie mozna powiedzieć czy to, czy inne przedszkole jest,,dobre'' nptongue_outANI MNIE
          MIŁO PRZYJĘŁA TO JEST SUPER PRZEDSZKOLE I TU ODDAM SWOJE DZIECKO.Ja na temat
          tego przedszkola nie mam b.dobrego zdania.Moje dziecko owszem lubi swoją
          panią,ale na podwórku dzieci nie mają żadnych zabaw.Panie siedzą na ławce i
          rozmawiają,a dzieci robią co chcą.Może okazać się ,że ta stara pani jest dużo
          lepszym pedagogiem niż młoda co miło rozmawia.My kiedyś też będziemy stare.Wiek
          tu nie gra roli,tylko kompetencje zawodowe.
          • gonzalesik Re: Przedszkole Gocław 01.06.06, 15:54
            Powiem tak: nie Tobie tu oceniać czy ładnie się wyrażać czy nie. Każdy ma prawo
            do swoich wrażeń i dzielenia się nimi z innymi. A po to jest to forum jakbyś
            nie zauważyła. Ja mam swoje priorytety w doborze przedszkola dla mojego synka,
            Ty mozesz mieć inne. Więc jeżeli uważasz że masz swoje zdanie to je wyraż, ale
            niestety niekoniecznie bnedzie ono lepsze od mojego.
            Jak dla mnie to masz coś wspólnego z przedszkolem, którego bronisz i dlatego
            Cię tak uraziło. No cóż nie każda placówka jest idealna.
            • nylon2 Re: Przedszkole Gocław 04.06.06, 22:44
              Oczywiście,że każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie,ale trochę kultury w
              wypowiedziach by się przydało.Jeśli chodzi o to czy mam coś wspólnego z
              przedszkolem to owszem mam.Moje dziecko chodzi do przedszkola,ale nie jestem
              pracownikiem tego przedszkola,ani innego.
    • gonzalesik Re: Przedszkole Gocław 30.10.05, 18:37
      A może ktoś coś wie na temat Bracławskiej czy Berezyńskiej. A gdzie, e którym
      miejscu jest dokładnie przedszkole na Motorowej?
    • bbbeeetttiii Re: Przedszkole Gocław 09.02.06, 08:46
      Witam wszytkich rodziców smile
      Od wrzesnia chcę posłać mojego synka do przedszkola państwowego.Jak narazie
      chodzi do Pinokia (przedszkole prywatne). Jestem zainteresowana Zielonym
      Zakątkiem i przedszkolem na Umińskiego przy Biedronce. Za wszystkie informacje
      będę bardzo bardzo wdzięczna.
      Interesuje mnie: jakie są zajęcia prowadzone w przedszkolach, jak jest z
      jedzeniem, spaniem, ile jest dzieci w grupie i jaki jest koszt.
      Serdecznie pozdrawiam,
      Beata - mama Frania smile
      • jola9922 Re: Przedszkole Gocław 28.02.06, 21:16
        Moje dziecko skończyło edukację w przedszkolu na Bracławskiej. Nie polecam -
        bardzo słabo przygotowane do szkoły!!!!!! Bardzo niemiła dyrektorka, która
        odstrasza dzieci i rodziców, przy bliższym poznaniu. Omijajcie to
        przedszkole!!!! Stare nauczycielki mające archaiczne poglądy!!!!!
        • gonzalesik Re: Przedszkole Gocław 01.03.06, 14:35
          Na Bracławskiej zapisałam właśnie dziecko do najmłodszej grupy i miałam kontakt
          bezpośredni z panią dyrektor. Nie wydawała się być nie miła. Czy naprawdę kadra
          jest taka stara? Złożyłam podanie do jeszcze innego przedszkola od września.
          Zobacze jak bedzie tutaj mojemu dziecku przez te kilka miesięcy.
          A może jeszcze jacyś inni rodzice wypowiedzą się na temat tego przedszkola?
    • ania_zuzia_maja Re: Przedszkole Gocław 01.03.06, 12:18
      Witam, moja córka chodzi drugi rok do przedszkola przy szkole Unicefu i
      szczerze mówiąc dziwią mnie nie najlepsze opinie o nim. My jesteśmy bardzo
      zadowolone, nie zauważyłam żeby dzieci brały udział w wyścigu szczurów. Owszem,
      uczą się poprzez zabawę literek(odimienna nauka czytania), moja córka potrafi
      już pisać i czytać proste wyrazy - ma 5 lat- ale z tego co widzę sprawia jej to
      dużą frajdę. W przedszkolu jest dużo zajęć dodatkowych ale tylko dla chętnych
      więc kto nie chce to w nich nie uczestniczy. Jest także logopeda prowadzący
      indywidualnie z każdym dzieckiem zajęcia (nieodpłatnie). Ja polecam to
      przedszkole. Za sobą mam już bardzo kiepskie doświadczenia z Bartosika gdzie
      córka chodziła przez pół roku i to był koszmar. Pozdrawiam.
    • luizaa2 Re: Przedszkole Gocław 01.03.06, 17:53
      Może cos wiecie na temat przedszkola na Guderskiego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka