Dodaj do ulubionych

Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka"

29.05.06, 10:28
Chciałabym sie podzielic z Wami moimi wrażeniami dotyczącymi przedszkola
zaczarowana pozytywka na ursynowie. Byliśmy tam w sobotę i muszę powiedziec
że wywarło na nas bardzo sympatyczne odczucia.Jest nowiutkie a co ważne sa
kamery dzięki czemu można cały czas obserwować swoje dziecko. Nasza córeczka
ma obecnie 2 latka i chcemy ją zapisać od września.
www.zaczarowana-pozytywka.pl
patrycja.
Obserwuj wątek
    • anika1983 Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 29.05.06, 13:28
      reklama?
      biorąc pod uwagę fakt, że to pierwszy post tego użytkownika
    • patrycjas28 Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 30.05.06, 14:12
      Nie absolutnie żadna reklama - chciałam podzielić sie tylko swoimi wrażeniami
      • emiczekk Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 24.10.06, 15:50
        wyciagne ten post bo jestem ciekawa czy ktos jeszcze zapisal tam dziecko. jesli
        tak prosze o opinie.
        • agathea Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 24.10.06, 21:39
          Ja prawdopodobnie zapiszę swoją córeczkę od stycznia albo od września 2007,
          jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji. Chodziłyśmy w sierpniu na zajęcia
          adaptacyjne i byłyśmy zadowolone.
          • agathea Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 30.10.06, 13:42
            Podnoszę wątek.
          • berecik7 Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 23.01.07, 14:44
            Podnoszę wątek. Mamy - czy nadal jesteście zadowolone???
    • b-e-a-t-k-a Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 31.10.06, 11:18
      Ja zapisałam córkę od września (przeniosłam z innego) i jesteśmy baaardzo
      zadowolone.
      Pozdrawiam
      Beata
      • emiczekk Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 31.10.06, 11:35
        Beatko a czy mozesz powiedziec cos wiecej>?
        • b-e-a-t-k-a Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 31.10.06, 12:14
          Oczywiście smile
          1. Dziecko chodzi chętnie.
          2. Ciocie o Ninę dbają i rozpieszczają, zreszta o wszystkie dziecismile
          3. Dziecko nie nudzi sie w przedszkolu! Mają bardzo duzo ciekawych zajęć(tych
          obowiązkowych) + dodatkowe. Nina, z dodatkowych, chodzi tylko na ceramikę i
          tańce bo tak chciala, żadnych dodatkowych angielskich bo i tak mają po 20 min
          dziennie (minimum) z ciociami i naprawdę dużo z tych zajęć Nina wynosi, w
          poprzednim przedszkolu placilam za dodatkowy angielski i dziecko nauczylo sie 1
          piosenki sad
          4. Jedzenie jest przepyszne, ciocie same wszystko przyrządzają na miejscu,
          córka zaczęla jeść potrawy o których wcześniej nie chciala slyszeć.
          5. Mam dostęp do kamer internetowych i zawsze mogę zobaczyc co moje dziecko robi
          6. W przedszkolu jest bardzo czysto.
          Jest poprostu tak że nie mam się do czego doczepić i z tego się cieszę smile
          Za rok posylam tam rówież synka smile
          Pozdrawiam
          PS: Z poprzedniego przedszkola bylam bardzo niezadowolona ale Nina nie chciala
          się nigdzie przenieść, bo miala tam przyjaciólki, udalo mi sie to dopiero po
          wakacjach smile
          PS2: Jako matka która po raz 1 posylala dziecko do przedszkola bylam glupia bo
          myślalam że przedszkole to przedszkole a tym bardziej prywatne. Teraz widzę jak
          bardzo sie mylilam...
          Beata
          • agathea Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 31.10.06, 17:24
            O jak się cieszę , że znalazły się mamy z zaczarowanej pozytywki. A w której
            grupie jest twoja mała. My chodziłyśmy w wakacje na zajęcia adaptacyjne -
            zastanawiałam się czy nie posłać małej już od tego września ale ponieważ miała
            wtedy dopiero co ukończone 2 latka, więc zrezygnowałam i teraz biję się z
            myślami czy zacząć już w styczniu czy dopiero od kolejnego września. Tak czy
            owak chętnie skonfrontuję swoje wrażenia.
            1. Jak działa podgląd - wiem, że mieli początkowo problemy.
            2. Ile jest ostatecznie dzieci w grupach.
            3. Jak wyglądają zajęcia z angielskiego.
            4. Jakie ruszyły zajęcia dodatkowe.
            5. Jak współpraca z rodzicami.
            6. I ogólnie jaki poziom.

Pozdrawiam
            • b-e-a-t-k-a Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 02.11.06, 09:38
              Hej,
              Nina jest w najstarszej grupie - Tygrysków.
              1. Podgląd działa ok, ale nie ślęcze cały czas w necie tylko czasami
              podglądam smile
              2.Grupy sa max 15 osobowe i po 2 ciocie na grupę
              3. Te zajęcia nieodplatne są prowadzone przez ciocie i poprostu w ciagu dnia
              nina ma piosenki zabawy itd po angielsku, z platnych dodatkowo jest native
              speaker i Helen doron ale moja nie chodzi, ja uważam że jej wystarczy tyle co
              ma. Nie chce przeginać)
              4. Z tego co wiem to pianino, ceramika, plastyka,logopeda, tańce,teatrzyk,
              tenis, basen no i angielski.
              5. Wspolpraca moja z rodzicami innych dzieci czy cioć z rodzicami ???
              6. Z poziomu jestem zachwycona, osoby tam pracujące nie znalazly się tam z
              przypadku smile
              pozdrawiam
              Beata
              • elami1 Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 17.01.07, 12:56
                wyciągam wątek, bo bardzo mnie to przedszkole interesuje. Od września
                chciałabym posłać tam synka.
                Czy są jeszcze inne osoby, które mogłyby podzielić się swoimi spostrzeżeniami
                na temat tego przedszkola? Bardzo proszę!
                • emiczekk Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 22.01.07, 15:58
                  ja tez chcialabym tam poslac malucha. Powiedzcie jak z dojazdem - nie ma
                  problemow? i gdzie mieszkacie? My na Natolinie.
                  • supernowakk Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 26.01.07, 17:11
                    Drogie mamy, napiszcie coś jeszcze o pozytywce?
                    • emiczekk Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 06.02.07, 15:08
                      hop hop. skad dojezdzacie do pozytywki?
                      • b-e-a-t-k-a Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 06.02.07, 16:00
                        Nowa iwiczna,
                        dużo jest dzeci z mysiadła, pyr smile
    • agawie26 Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 24.02.07, 18:56
      Witajcie wszystkie mamy
      Ja również jestem zainteresowana przedszkolem "Zaczarowana Pozytywka", chociaż
      moje dziecko ma dopiero roczek. Ale chcielibyśmy z mężem za 1.5 roku posłać
      naszego synka do przedszkola stąd też to nasze zainteresowanie przedszkolami.
      Przeglądaliśmy ostatnio stronę intenetową przedszkola i wywarło na nas ogromne
      wrażenie. Zastanawiamy się tylko czy przedszkole nie jest za daleko od nas
      (mieszkamy na bielanach). Napiszcie skąd dojeżdżają wasze dzieci i opiszcie czy
      wasze pociechy dobrze sie czują i bawią w tym przedszkolu. Pozdrowionka
      • emiczekk Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 27.02.07, 15:38
        beatka a jakie sa koszty bez zajec dodatkowych i dodatkowe?
        bylo to kiedys na stronie chyba ale juz nie moge znalezc.

i czy jedzonko to catering czy robione na miejscu?
        • b-e-a-t-k-a Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 28.02.07, 10:32
          Jedzonko na miejscu jest robione, pycha, nawet ciasta, ciasteczka panie robią
          same. w jadlospisie min 4 razy w tyg na obiad mięsko. Idą na jakość a nie na
          ilość.
          Synka posylam od września le już wiem że jest podwyżka, co prada nie wiem jak
          duża ale ma być. Teraz place 750 czesne, pianino 120/m-c, ceramika chyba 40,
          tańce 40, angielski z anglikiem 30. wiem że częśc z tych zajęć ma wejśc w
          standard przedszkola od września. odejmuja za nieobecności dziecka ale
          oczywiście stawki żywieniowe tylko sad.
          najlepiej myślę zadzwonić i sie dowiedzieć, widzialam że już są zajęcia
          adaptacyjne, wiec może tez waro zobaczyć.
          pozdrawiam
          Beata
          PS: za poprzednie przedszkole placilam tez 750 + dodatkowe i dziecko malo co
          wynosilo z tych zajec; kuchnia choc robione na miejscu to 1-2 w tyg mieso na
          obiad. Róznica zajeb... a pieniądze te same smile
    • joe-joe Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 02.04.07, 21:40
      Jestem mama Karoliny z grupy Kangurkow. Moja corka chodzi do "Pozytywki" od
      marca tego roku. Jestem bardzo zadowolona. W przeciwienstwie do przedszkola do
      ktorego chodzilysmy do tej pory tutaj realizuje sie program edukacyjny, jest
      bardzo duzo fajnych zajec, dzieci wychodza poza przedszkole - chodza na
      spacery, do kina, organizowane sa im wycieczki (w kwietniu na ferme strusi
      afrykanskich!). Corka nie je juz w domu drugiego obiadu - to co wpalaszuje w
      przedszkolu zupelnie jej wystarcza. Najwiekszym jednak dla mnie szokiem byla
      zmiana w jej zachowaniu. Do tej pory to byla taka "ciepla kluseczka" a teraz
      zrobila sie pewna siebie, wiecznie czyms zajeta, duzo mi opowiada o tym co sie
      dzialo no i co dzien sie upewnia, czy aby na pewno jutro pojdzie do "swojego"
      przedszkola - a ja tak sie balam zmiany...
      • supernowakk Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 02.04.07, 22:00
        My jestesmy tam zapisani. Startujemy z naszą małą od wrzesnia. Interesuje mnie
        najbardziej, czy duza jest rotacja pań wychowawczyń i jak uklada sie współpraca
        z kierownictwem?
        Wydaje mi się, że troche za małe są sale dla poszczegolnych grup, ale
        generalnie najistotniejsze jest to, co powyżej. Można liczyć na opinię?
        • b-e-a-t-k-a Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 04.04.07, 15:50
          rotacja Pan nie jest duza
          a wspolpraca bdb
    • praline4 Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 04.06.07, 16:02
      czy ktoś z was chodzi lub chodził na zajęcia adaptacyjne do tego przedszkola?
      Jak one wyglądają? Czy lepiej przyjść w środę czy w sobotę?
      • b-e-a-t-k-a Zajęcia adaptacyjne 05.06.07, 11:05
        Z tego cowiem to trzeba zadzwonić i powiedzieć że się ma zamiar przyjść, bo
        czasem jest kilkoro dzieci na zajęciach a czasem nikogo, a oni zostawiają
        dodatkową ciocię po godzinach na te zajęcia więc się trzeba dogadać.
        • emiczekk Re: Zajęcia adaptacyjne 08.06.07, 13:19
          nie podobalo mi sie jedynie to ze pani powiedziala ze adaptacja adaptacja ale
          niewazne ze dziecko placze - powinno sie jak najszybciej odlaczyc od mamy i jak
          najszybciej przyzwyczaic
          • praline4 Re: Zajęcia adaptacyjne 08.06.07, 16:12
            co to znaczy powinno się jak najszybciej odłączyć? Czy oni mają zamiar zrobić
            to na siłę tak jak to bywa w państwowych przedszkolach? Myślę że jeśli dziecko
            idzie we wrzesniu do przedszkola to najlepiej pójść na zajęcia adaptacyjne w
            sierpniu. Dla dziecka dwa miesiace to tak jak dla nas rok. W sierpniu jest
            blisko do rozpoczęcia zajęć więc powinno być oswojone po tych zajęciach, a
            płakać i tak może bo rozstanie takie poważne bedzie przecież pierwszy raz,
            tylko o tyle łagodniejsze że w nie zupełnie obcym już otoczeniu.
      • piano00 Re: Przedszkole ,,Zaczarowana Pozytywka" 16.06.07, 16:57
        up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka