Dodaj do ulubionych

Kto ma dziecko w Małym Plastusiu na Białołęce?

08.01.07, 15:02
Czy są tu mamy dzieci uczęśzczających do tego przedszkola? Jakie są Wasze
opinie??
Z góry serdecznie dziękuję.
G
Obserwuj wątek
    • gonzia Re: Kto ma dziecko w Małym Plastusiu na Białołęce 09.01.07, 09:34
      naprawdę nikt?
    • monjar6 Ja mam :)) 10.01.07, 13:54
      Witaj mój synek ma 2,9 mies. i chodzi do Małego Plastusia do najmłodszej
      grupy smile).Przedszkole jest super,wszystkie ciocie bardzo miłe,zajęcia
      ciekawe,polecam gorąco smile)Mój maluszek strasznie ruszył do przodu z edukacją i
      nauką samodzielności smile),nie ma też dnia żeby nie śpiewał jakiejś nowo poznanej
      piosenki i codzień robią śliczne prace smile)
      Pozdrawiam-Monika
      • gonzia Re: Ja mam :)) 10.01.07, 13:59
        bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Jednym słowem polecasz? A czy ten plac zabaw
        nie jest za mały? Zastanawiam się nad tym przedszkolem bo jest tuż obok mojego
        miejsca zamieszkania ale nic a nic o nim na forach...
        pozdrawiam
        G
        • monjar6 :)) 10.01.07, 22:19
          Na forum może być pod hasłem "u cioci Gosi" bo "Mały plastuś" to filia cioci
          Gosi smile)Polecam gorąco , naprawdęsmile)A co do placu zabaw to uważam ,że jest
          wystarczający , duże place nie dają takiej kontroli nad dziećmi.Nie ma tam masy
          dzieci ,żeby się nie pomieściły na placyku a jeździków i zabawek jest dużo więc
          nie widzę problemu smile)Jak będziesz potrzebować jakieś info to napisz na adres:
          laki@jmdi.pl
          Pozdrawiam-Monika
          • gonzia Re: :)) 11.01.07, 09:48
            Hej
            Próbowałam do Ciebie napisać ale dostałam zwrotkę z informacją o nieaktualnej
            domenie...Czy to poprawny adres?
            pozdrawiam
            G
          • monjar6 Re: :)) 11.01.07, 13:58
            Aktualny,może żle wpisałaś bo inne emaile dochodzą.Spróbuj napisać jeszcze raz
            tylko nie z gazetowej bo ona mi nie działa!!
            mój emajl: LAKI@JMDI.PL
            Pozdrawiam-Monika
            • gonzia Re: :)) 11.01.07, 14:09
              A ja właśnie z gazetowej próbowałam...inaczej nie mam jak a z pracy nie mogę...
              To w takim razie tutaj zamieszczę:

Tak sobie czytam różne posty o przedszkolach na Tarchominie i
              natknęłam się na ten link poniżej...jest tu wiele niepochlebnych
              komentarzy o sieci przedszkoli do którego należy m in. Mały
              Plastuś. Rodzice skarżą się na panią dyrektor, która ponoć ignoruje
              uwagi rodziców i jest bardzo arogancka co przekłada się na
              traktoanie dzieci tych rodziców którzy składają jakieś
              zastrzeżenia...Napisz proszę jeśli możeszi chce Ci się to czytać co
              o tym sądzisz i czy zgadzasz sie z tą opinią.
              Będą wdzięczna i czekam na kontakt
              pozdrawiam
              • gonzia Re: doklejam wspomniany link... 11.01.07, 14:10
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=33610345&a=33663160
                • alfama_1 Re: nie polecam 11.01.07, 21:26
                  Byłam w Plastusiu na Mehoffera w lipcu, póltora roku temu jak szukałam
                  przedszkola dla swojego syna. Na szczęście poszłam z nim.
                  Pani dyrektor bardzo antypatyczna mocno dojrzała pani rodem z PRL-u, zza biurka
                  mówiła tylko o pieniądzach i obowiązkach rodziców względem przedszkola, ani
                  razu nie spojrzała na syna, nie zagadała do niego, syn chciał do toalety w
                  środku jej przemowy co głośno powiedział, nawet nie przerwała, zupełnie nie
                  zwróciła na to uwagi. Poprosiłam więc żeby pokazała nam toaletę, powiedziała,
                  że jest za drzwiami (wskazała) powiedziałam, że za chwilę wrócę i dokończymy
                  rozmowę, stwierdziła, że nie ma potrzeby bo i tak miejsc teraz już nie ma więc
                  nie mamy o czym rozmawiać. Byłam w bardzo zaawansowanej ciąży, nie odsunęła mi
                  nawet bramy (furtka była zamknięta, wchodziło się przez bramę).
                  Wygląd "placu zabaw" też nie zachęca - w dużej części wypielęgnowane rabaty.
                  Nie sądzę, żeby tam bawiły się dzieci.
                  Odniosłam wrażenie zimnego miejsca, nastawionego jedynie na zysk (na moje
                  pierwsze "otwarte" pytanie czy mogłaby coś opowiedzieć o przedszkolu uzyskałam
                  odpowiedź "czesne wynosi...złotych". Nigdy bym tam nie posłała swojego dziecka,
                  jeśli nic sie nie zmieniło (czyli jest ta sama pani dyrektor co półtora roku
                  temu), zdecydowanie odradzam. Serio.
                  • monjar6 Ja polecam :)) 12.01.07, 22:03
                    Nie wiem z jaką panią rozmawiała alfama_1 , przede wszystkim nie pisze o tym
                    przedszkolu co ja, bo ja piszę o filii na ul.Jagmina 16(przy Ceramicznej) a nie
                    o Mehoffera i zapewniam wszystkich, że jest tam super !!Przedszkolem opiekuje
                    się z-ca dyrektorki młoda sympatyczna kobieta(27 lat), można się do niej
                    zgłaszać ze wszystkimi problemami i jest bardzo miła !!Plac zabaw nie ma
                    żadnych grządek ani tym podobnych, cały jest w kolorowych bezpiecznych
                    zabawkach na miękkim podłożu !!Ciocie są miłe i zawsze mówią co robiło
                    dziecko,ile zjadło itp.Jak zapisywałam malucha do przedszkola ,pani była bardzo
                    miła, wszystko pokazała,oprowadziła a jak zaczynaliśmy adaptację w sierpniu to
                    nawet nie płaciłam za dni adaptacyjne z wyżywieniem !!Więc na pewno nie tylko o
                    kasę im chodzi smile)
                    Takie moje zdanie i sąsiadów mam którzy prowadzają już 3-rok tam swoją córkę i
                    są bardzo zadowoleni(zresztą sami mi polecilismileJak możesz to odezwij się na
                    gg smile)
                    Moje gg :3498972
                    Pozdrawiam-Monika
                    • alfama_1 Re: Ja polecam :)) 13.01.07, 12:12
                      monjar6,
                      oczywiście mówię o Mehoffera, nie o Jagmina (podałam ulicę). W tym drugim nie
                      byłam i niczego o nim nie wiem.
                      Pozdrawiam
    • nulka1003 Re: Kto ma dziecko w Małym Plastusiu na Białołęce 24.01.07, 12:58
      witam. moja córka chodzi do Małego Plastusia już drugi rok. o wyborze tego
      przedszkola zdecydowała przede wszystkim bliskośc naszego miejsca zamieszkania.
      Jednak wybór okazał się bardzo dobry. Personel- ciocie, pani dyrektor, a nawet
      pan kucharz i pan Marian"złota rączka", wszyscy bardzo sympatyczni i mili dla
      dzieci i rodziców. Dziecko uwielbia chodzić do przedszkola, dużo się uczy,
      zajęcia są różnorodne i ciekawe. Ciocie przygotowywują różnego rodzaju
      przedstawienia, organizują dodatkowe atrakcje(bal karnawałowy, wycieczki, itp).
      nigdy nie miałam problemów z porozumieniem się z paniami, zawsze są gotowe
      porozmawiać, omówić ewentualny problem, pomóc dziecku. dla mnie najważniejsze
      jest samopoczucie dziecka, a ono jest zachwycone przedszkolem, nawet mały plac
      zabaw nie jest problemem, dlatego ja też jestem zadowolona. Reasumując, gorąco
      polecam Małego Plastusia,zwłaszcza, że o innych przedszkolach na Tarchominie
      słyszałam różne opinie, nie zawsze dobre. pozdrawiam ania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka