gonzia 08.01.07, 15:02 Czy są tu mamy dzieci uczęśzczających do tego przedszkola? Jakie są Wasze opinie?? Z góry serdecznie dziękuję. G Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gonzia Re: Kto ma dziecko w Małym Plastusiu na Białołęce 09.01.07, 09:34 naprawdę nikt? Odpowiedz Link Zgłoś
monjar6 Ja mam :)) 10.01.07, 13:54 Witaj mój synek ma 2,9 mies. i chodzi do Małego Plastusia do najmłodszej grupy ).Przedszkole jest super,wszystkie ciocie bardzo miłe,zajęcia ciekawe,polecam gorąco )Mój maluszek strasznie ruszył do przodu z edukacją i nauką samodzielności ),nie ma też dnia żeby nie śpiewał jakiejś nowo poznanej piosenki i codzień robią śliczne prace ) Pozdrawiam-Monika Odpowiedz Link Zgłoś
gonzia Re: Ja mam :)) 10.01.07, 13:59 bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Jednym słowem polecasz? A czy ten plac zabaw nie jest za mały? Zastanawiam się nad tym przedszkolem bo jest tuż obok mojego miejsca zamieszkania ale nic a nic o nim na forach... pozdrawiam G Odpowiedz Link Zgłoś
monjar6 :)) 10.01.07, 22:19 Na forum może być pod hasłem "u cioci Gosi" bo "Mały plastuś" to filia cioci Gosi )Polecam gorąco , naprawdę)A co do placu zabaw to uważam ,że jest wystarczający , duże place nie dają takiej kontroli nad dziećmi.Nie ma tam masy dzieci ,żeby się nie pomieściły na placyku a jeździków i zabawek jest dużo więc nie widzę problemu )Jak będziesz potrzebować jakieś info to napisz na adres: laki@jmdi.pl Pozdrawiam-Monika Odpowiedz Link Zgłoś
gonzia Re: :)) 11.01.07, 09:48 Hej Próbowałam do Ciebie napisać ale dostałam zwrotkę z informacją o nieaktualnej domenie...Czy to poprawny adres? pozdrawiam G Odpowiedz Link Zgłoś
monjar6 Re: :)) 11.01.07, 13:58 Aktualny,może żle wpisałaś bo inne emaile dochodzą.Spróbuj napisać jeszcze raz tylko nie z gazetowej bo ona mi nie działa!! mój emajl: LAKI@JMDI.PL Pozdrawiam-Monika Odpowiedz Link Zgłoś
gonzia Re: :)) 11.01.07, 14:09 A ja właśnie z gazetowej próbowałam...inaczej nie mam jak a z pracy nie mogę... To w takim razie tutaj zamieszczę: Tak sobie czytam różne posty o przedszkolach na Tarchominie i natknęłam się na ten link poniżej...jest tu wiele niepochlebnych komentarzy o sieci przedszkoli do którego należy m in. Mały Plastuś. Rodzice skarżą się na panią dyrektor, która ponoć ignoruje uwagi rodziców i jest bardzo arogancka co przekłada się na traktoanie dzieci tych rodziców którzy składają jakieś zastrzeżenia...Napisz proszę jeśli możeszi chce Ci się to czytać co o tym sądzisz i czy zgadzasz sie z tą opinią. Będą wdzięczna i czekam na kontakt pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gonzia Re: doklejam wspomniany link... 11.01.07, 14:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=33610345&a=33663160 Odpowiedz Link Zgłoś
alfama_1 Re: nie polecam 11.01.07, 21:26 Byłam w Plastusiu na Mehoffera w lipcu, póltora roku temu jak szukałam przedszkola dla swojego syna. Na szczęście poszłam z nim. Pani dyrektor bardzo antypatyczna mocno dojrzała pani rodem z PRL-u, zza biurka mówiła tylko o pieniądzach i obowiązkach rodziców względem przedszkola, ani razu nie spojrzała na syna, nie zagadała do niego, syn chciał do toalety w środku jej przemowy co głośno powiedział, nawet nie przerwała, zupełnie nie zwróciła na to uwagi. Poprosiłam więc żeby pokazała nam toaletę, powiedziała, że jest za drzwiami (wskazała) powiedziałam, że za chwilę wrócę i dokończymy rozmowę, stwierdziła, że nie ma potrzeby bo i tak miejsc teraz już nie ma więc nie mamy o czym rozmawiać. Byłam w bardzo zaawansowanej ciąży, nie odsunęła mi nawet bramy (furtka była zamknięta, wchodziło się przez bramę). Wygląd "placu zabaw" też nie zachęca - w dużej części wypielęgnowane rabaty. Nie sądzę, żeby tam bawiły się dzieci. Odniosłam wrażenie zimnego miejsca, nastawionego jedynie na zysk (na moje pierwsze "otwarte" pytanie czy mogłaby coś opowiedzieć o przedszkolu uzyskałam odpowiedź "czesne wynosi...złotych". Nigdy bym tam nie posłała swojego dziecka, jeśli nic sie nie zmieniło (czyli jest ta sama pani dyrektor co półtora roku temu), zdecydowanie odradzam. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
monjar6 Ja polecam :)) 12.01.07, 22:03 Nie wiem z jaką panią rozmawiała alfama_1 , przede wszystkim nie pisze o tym przedszkolu co ja, bo ja piszę o filii na ul.Jagmina 16(przy Ceramicznej) a nie o Mehoffera i zapewniam wszystkich, że jest tam super !!Przedszkolem opiekuje się z-ca dyrektorki młoda sympatyczna kobieta(27 lat), można się do niej zgłaszać ze wszystkimi problemami i jest bardzo miła !!Plac zabaw nie ma żadnych grządek ani tym podobnych, cały jest w kolorowych bezpiecznych zabawkach na miękkim podłożu !!Ciocie są miłe i zawsze mówią co robiło dziecko,ile zjadło itp.Jak zapisywałam malucha do przedszkola ,pani była bardzo miła, wszystko pokazała,oprowadziła a jak zaczynaliśmy adaptację w sierpniu to nawet nie płaciłam za dni adaptacyjne z wyżywieniem !!Więc na pewno nie tylko o kasę im chodzi ) Takie moje zdanie i sąsiadów mam którzy prowadzają już 3-rok tam swoją córkę i są bardzo zadowoleni(zresztą sami mi poleciliJak możesz to odezwij się na gg ) Moje gg :3498972 Pozdrawiam-Monika Odpowiedz Link Zgłoś
alfama_1 Re: Ja polecam :)) 13.01.07, 12:12 monjar6, oczywiście mówię o Mehoffera, nie o Jagmina (podałam ulicę). W tym drugim nie byłam i niczego o nim nie wiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nulka1003 Re: Kto ma dziecko w Małym Plastusiu na Białołęce 24.01.07, 12:58 witam. moja córka chodzi do Małego Plastusia już drugi rok. o wyborze tego przedszkola zdecydowała przede wszystkim bliskośc naszego miejsca zamieszkania. Jednak wybór okazał się bardzo dobry. Personel- ciocie, pani dyrektor, a nawet pan kucharz i pan Marian"złota rączka", wszyscy bardzo sympatyczni i mili dla dzieci i rodziców. Dziecko uwielbia chodzić do przedszkola, dużo się uczy, zajęcia są różnorodne i ciekawe. Ciocie przygotowywują różnego rodzaju przedstawienia, organizują dodatkowe atrakcje(bal karnawałowy, wycieczki, itp). nigdy nie miałam problemów z porozumieniem się z paniami, zawsze są gotowe porozmawiać, omówić ewentualny problem, pomóc dziecku. dla mnie najważniejsze jest samopoczucie dziecka, a ono jest zachwycone przedszkolem, nawet mały plac zabaw nie jest problemem, dlatego ja też jestem zadowolona. Reasumując, gorąco polecam Małego Plastusia,zwłaszcza, że o innych przedszkolach na Tarchominie słyszałam różne opinie, nie zawsze dobre. pozdrawiam ania. Odpowiedz Link Zgłoś