Dodaj do ulubionych

wonderland czy wyspa skarbów ?!? Tarchomin W-wa

13.01.07, 10:32
Będę wdzięczna wszystkim rodzicom za aktualne opinie nt przedszkoli na
tarchominie: wonderland (ul. przemian) oraz wyspa skarbów (ul. erazma z
zakroczymia). Chcę dziecko zapisać od września i w zasadzie zastanawiam się
nad tymi dwoma. Obejrzałam większość przedszkoli na tarchominie i w zasadzie
tylko te dwa przypadły mi do gustu. Każde na piewszy rzut oka ma swoje plusy
i minusy. Może nie będę o nich pisać, jestem ciekawa co sądzą o tych
przedszkolach rodzice, którzy posyłają tam swoje dzieci.
Będę wdzięczna za opinie, ponieważ chcę w tym miesiącu mieć już wybór za sobą.
pozdrawiam, mama 2,5 rocznego urwisa.
Obserwuj wątek
    • alfama_1 Re: wonderland czy wyspa skarbów ?!? Tarchomin W- 14.01.07, 23:10
      Polecam Wonderland - chodzi tam dwoje moich dzieci, jestem bardzo zadowolona.
      Jeśli masz konkretne pytania, napisz (może być na adres gazetowy:
      alfama_1@gazeta.pl) to Ci odpowiem.
      • agorp Re: wonderland czy wyspa skarbów ?!? Tarchomin W- 15.01.07, 13:48
        dziękuję bardzo, piszę więc na wskazany adres mailowy smile
        • alfama_1 Re: wonderland czy wyspa skarbów ?!? Tarchomin W- 15.01.07, 16:41
          odpisałam smile
      • harryburns Re: wonderland czy wyspa skarbów ?!? Tarchomin W- 08.02.07, 15:52
        Witam
        ja rowniez jestem mama poszukujaca przedszkola dla corki. Jesli to nie klopot, prosze o kilka informacji
        na temat Wonderland. Cena, wychowawczynie, zajecia, co z wyzywieniem, ile osob w grupie - marudze?.
        Wlasciwie to nie wiem, o co pytac? Wiem, ze minusem tego przedszkola jest niewielka powierzchnia, ja
        chodzilam do przedszkola, ktore skladalo sie z dwoch polaczonych mieszkan na parterze, w wiezowcu i
        zyje, ale czasy byly innesmile. Jesli too nie klopot to prosze o odpowiedz na maila na figa4@wp.pl
        Wielkie dzieki
        Agata
        • adomin Re: wonderland czy wyspa skarbów ?!? Tarchomin W- 08.02.07, 22:51
          Witajcie,
          nasze dziecię też chodzi to Wonderland (od września ub. r.) do najmłodszej grupy.
          Ogólnie jesteśmy zadowoleni - przedszkole b. pomogło nam w adaptacji synka (a
          było ciężko). Wszystkie panie są bardzo miłe i ciepłe. Przedszkole jest
          rzeczywiście nieduże, wiec jest tam rodzinnie: dzieci z różnych grup znają się
          nawzajem i znają tez wszystkie Panie
          Jedzenie zdaje się, że standard. Mój syn raz przychodzi najedzony,a raz jeszcze
          zjada w domu jakieś danie (ale sądzę, że to akurat wynika z jego apetytu i
          ochoty do jedzenia danego dnia.)
          W grupie jest ok. 10 osób (w maluszkach chyba ok. 8)
          Sale nie są bardzo obszerne, ale zdaje się, że dzieci rotują w ciągu dnia między
          salkami (budynek jest piętrowy), wiec przynajmniej jest urozmaicenie..
          Sądzę, że najważniejsza w przedszkolu jest jednak miła atmosfera, dobra opieka i
          pomysł na to, jak ma ono funkcjonować.
          Moim zdaniem Wonderland spełnia te warunki.

Pozdrawiam
          agnieszka

• qdachi Re: wonderland czy wyspa skarbów ?!? Tarchomin W- 09.02.07, 14:37
          A ja jestem ciekawa co równi to przedszkole od wielu innych, będąc ok. 100zł
          mies. droższe i wpisowe również większe. Z tego co dzwoniłam to też jest
          angielski logopeda rytmika nauka tańca itp.-w innych przedszkolach. Tez mam
          problem które wybrać.
    • morgit Re: wonderland czy wyspa skarbów ?!? Tarchomin W- 10.02.07, 14:16
      Agorp, ja tez zamierzam poslac moja coreczke do ktoregos z tych dwu przedszkoli-
      z tym, ze we wrezsniu Zosie bedzie miala skonczone 2 lata (jest z sierpnia).
      Na razie mam za soba wizyte na Erazma, w przyszlym tygodniu wybieram sie do
      wonderlandu... Nasze maluchy bylyby w tej samej grupie smile))
      Napisz prosze do mnie na priv, to wymienimy sie uwagami: starbi@wp.pl
      • ag2r Re: wonderland czy wyspa skarbów ?!? Tarchomin W- 17.02.07, 17:56
        Hej,
        Mam pytanie do 'morgit' i 'agorp' oraz innych mam, które rozważały Wonderland i
        Wyspe... jako potencjalne przedszkola dla swoich dzieci..
        Czy odwiedziłyście już oba miejsca i zdecydowałyście się na jedno z nich? Jeśli
        tak, które wy polecacie i dlaczego? smile
        Pytam, bo sama się waham... Wyspy jeszcze nie znam 'osobiście', oglądałam na
        razie tylko z zewnątrz; Jestem za to po wizycie w Wonderland
        Pozdrawiam
        • ag2r Re: wonderland czy wyspa skarbów ?!? Tarchomin W- 19.02.07, 14:53
          up
          • ayelet do Alfamy 20.02.07, 10:18
            Łucja zadebiutowała w przedszkolu??
            Gratulacje smile))
            • alfama_1 Re: do Alfamy 20.02.07, 14:54
              Tak, przedszkolaczka jak się patrzy! Dobrze się tam czuje, od razu została jak
              u siebie smile Na pewno na początku pomogło, że "znała teren" i od pierwszego
              wejrzenia polubiła panią Kasię. Dziś jako Dzwoneczek hasa na balu przebierańców
              u boku starszego brata - Piotrusia Pana smile
              • ag2r Bal :) 20.02.07, 16:26
                A nasz synek się nie dał przebrać - a miał być taką śliczną czarną panterą smile
                Pozdrawiam.
                a.
                • alfama_1 Re: Bal :) 22.02.07, 22:32
                  U nas też było trochę zamieszania bo syn w fazie Piotrusia Pana od kilku
                  miesięcy (taki kostium dostał po uzgodnieniu i bardzo się cieszył) stwierdził,
                  że może być piratem, ewentualnie rycerzem. Całe szczęście, że argument "żadnego
                  innego kostiumu nie mamy" szybko przemówił mu do rozsądku wink
          • morgit do ag2r 20.02.07, 15:38
            Napisalam Ci na gazetowego maila smile))
            • morgit do alfamy :) 20.02.07, 15:45
              Witaj, czy to Twoja Łucja jest tym dwulatkiem, o którym opowiadala mi p.
              dyrektor, ze tak dobrze sobie radzi? smile Moja corenka w sierpniu konczy dwa
              lata, podpisalismy juz umowe i we wrzesniu zaczyna być przedszkolaczkiem smile
              • alfama_1 do morgit :) 21.02.07, 17:04
                A nie wiem, może tak ale inne maluchy też sobie dobrze radzą. Czasem jak
                przychodzę i jeszcze mnie moje dzieci nie widzą, staję z boku i podpatruję.
                Bardzo fajny widok smile
                Do zobaczenia we wrześniu smile
                • agorp do morgit :) 28.02.07, 14:15
                  moja córa we wrześniu będzie miała skończone 3 lata, więc dzieci będą w innych
                  grupach bo widzę że już zdecydowałaś się na wonderland - tak jak ja smile
                  myślę, że będziemy zadowolone, no a przede wszystkim,że nasze dzieci będą tam
                  się dobrze czuły. Do zobaczenia we wrześniu a raczej w sierpniu na zajęciach
                  adaptacyjnych smile
    • azyli Re: wonderland czy wyspa skarbów ?!? Tarchomin W- 01.03.07, 02:23
      Jestem w podobnej sytuacji. Mój synek ma obecnie niecałe 2,5 roku i szukam dla
      niego przedszkola. Czy mozecie napisac cos wiecej o tych przedszkolach, wady
      zalety itp.
      • adomin Do Azyli 01.03.07, 10:37
        Hej,
        czy twój synek chodził w zeszłym roku do Akademii Maluchów na zajęcia
        adaptacyjne? Jesli tak - to chyba się poznałyśmy smile
        My w końcu zdecydowaliśmy się na Wonderland (przedszkole pracuje z tą samą
        panią psycholog, która prowadziła tamte zajęcia) smile

Pozdrawiam
        Agnieszka (mama Jasia)
        • azyli Re: Do Azyli 05.03.07, 00:05
          Tak to my smile
      • jniedz Re: wonderland czy wyspa skarbów ?!? Tarchomin W- 05.03.07, 12:38
        Zdecydowanie polecam Wyspe Skarbów Z ERAZMA Z ZASKROCZYMIA . SYMPATYCZNY I
        KONKRETNY PERSONEL, PRZYSTEPNA CENA I DUZO ATRAKCJI MIESIECZNYCH.STANDARD
        PODOBNY JAK W WONDERLANDZIE, CZY W AKADEMII MALUCHÓW , A DODATKOWO PODGLAD
        INTERNETOWY I GODZINA OTWARCIA DO 18 30.dODATKOWO MOIM ZDANIEM ZALETA JEST
        LOKALIZACJA- OBOK BASENU DOBRE DOJŚCIE DLA NIEZMOTORYZOWANYCH ORAZ CENA 600
        ZŁ.MINUSEM WYSPY SKARBÓW JEST NIESTETY CATERING ,ZAŚ MINUSEM W WONDERLANDZIE
        JEST LOKALIZACJA- DALEKO OD PRZYSTANKU NA MODLIŃSKIEJ I MALO AUTOBUSÓW ORAZ
        MAŁY PLAC ZABAW.
        • adomin Re: wonderland czy wyspa skarbów ?!? Tarchomin W- 05.03.07, 12:49
          Fajnie;
          ale tym 'krzykiem' chyba jednak trudno przekonać;
        • azyli Re: wonderland czy wyspa skarbów ?!? Tarchomin W- 08.03.07, 10:56
          Gdzie dokładnie mieści sie Wyspa Skarbów? Mają stronę internetową?
          • jniedz Re: wonderland czy wyspa skarbów ?!? Tarchomin W- 08.03.07, 12:29
            Wyspa Skarbów znajduje się zaraz za pływalnią na ul Światowida-dogodne dojście
            albo od bazarku miedzy blokami albo przez brame w szkole podstawowej. ul
            Erazma z Zaskroczymia 12. Nie maja strony internetowej.Tel 022 676 88 48. Wiem,
            że w tym roku uruchamiaja grupę zerową i takze dla 2 laTKÓW
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka