Dodaj do ulubionych

Jakie przedszkole na Tarchominie ??????????

16.01.07, 21:34
Witam.
Bardzo proszę wszystkie mamy, aby doradziły, które przedszkole wybrać.
Nie mogę się zdecydować. A muszę już podjąć decyzję w marcu.
Zastanawiam się nam Plastusiem, Małym Plastusiem, nowym państwowym na
odkrytej, Fabryką Snów. I sama nie wiem co zrobić. Może są jeszcze inne opcje?
Proszę o rady i opinie. Z gory dziekuję.
Obserwuj wątek
    • mila5 Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 25.01.07, 21:51
      Proszę o opinie.
    • malgoriam Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 25.01.07, 22:10
      Witam. Ja też szukam. Szczerze mówiąc najbardziej podobał mi się Plastuś i Mały
      Plastuś, takie ,,prawdziwe przedszkola'', w miarę przestrzennie, gwar, kolorowo,
      czysto...., ale w żadnym z nich już nie ma miejsc...Państwowe na Odkrytej
      wizualnie jest ok, przestrzeń, duży plac zabaw, ale mam wątpliwości, tzn. jakie
      są panie, pewnie jest bardzo dużo dzieci.. itp., ale przede wszystkim, czy
      dostałabym się tam ? pewnie nie, bo nie jestem samotna matką, poza tym ja
      pracuję do 18 więc w domu jestem o 19.00 , a kto mi odbierze dziecko, no i
      wakacje 2 miesiące dziecko w domu, a ja w pracy ...Jeśli zaś chodzi o Fabrykę
      Snów też się zastanawiam, chciałbym usłyszeć na ten temat czyjąś opinię, bo
      jeśli chodzi o wygląd placówki to trzeba stwierdzić, że jest bardzo elegancka,
      ale nie wiem, czy przedszkole powinno być eleganckie smile) w końcu tam mają być
      dzieci, a nie ich rodzice, no i co się stanie jeśli któreś z dzieci pomaluje
      ściany kredkami strach się bać wink ... nie wiem niby mi się podobało, ale tak
      jakoś ...mało prac dzieci na ścianach...jakoś tak ... no nie wiem dom jest
      bardzo ładny, ładny ogródek ...czekam też niecierpliwie na jakieś opinie na ten
      temat. A jakie Ty odniosłaś wrażenie?
    • nulka1003 Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 25.01.07, 22:34
      Polecam Małego Plastusia. Moja córka chodzi do tego przedszkola już drugi rok,
      jest zachwycona, ja też jestem zadowolona. Panie- ciocie bardzo miłe, gotowe
      zawsze pomóc dziecku, porozmawiać z rodzicem, rozwiązać ewentualny problem. poza
      tym zajęcia są różnorodne( w czesnym rytmika, gimnastyka, angielski), cikawe i
      atrakcyjne dla dzieci. Plac zabaw jest mały, ale to dość kameralne przedszkole i
      wystarcza w zupełności. W ciągu roku organizuje się dodatkowe atrakcje np.
      wyjazdy do teatru, wycieczki. Dla mnie najważniejsze jest samopoczucie mojego
      dziecka, a ono czuje się w Małym Plastusiu super. pozdrawiam.
      • malgoriam Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 26.01.07, 22:31
        tylko jak się tam dostać ....crying(
        • sgosia5 Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 27.01.07, 23:38
          no więc ja po raz kolejny napiszę, że moje dziecko zostało w marcu zapisane na
          listę rezerwową do Plastusia na siodmym miejscu, po czym 31.VIII się okazało,
          że miejsce jest, w maluchach jest duża rotacja, dzieci dochodzą i odchodzą w
          ciągu roku i jeśli komuś zależy a może troche poczekać, to na pewno jego
          dziecko tam trafi

moja córka chodzi juz drugi rok do Plastusia i jestem zadowolona, oczywiście
          nie jest idealnie, ale ona jest zadowolona (najbardziej z wycieczek
          autokarowych, w tym roku były juz dwiesmile a porównując chociażby do przedszkola
          na Odkrytej (bo koleżanka ma tam dziecko), to nie chciałabym tam posłac mojego
          (obowiązkowe leżakowanie we wszystkich grupach, nie tylko u maluchów, obowiązek
          przyprowadzania na 8.20, bo później nie mozna - ja mogę nawet po śniadaniu,
          jesli dziecko zjadło w domu, duże grupy)

w Plastusiu ostatnio nie podobał mi się (i wielu innym rodzicom) bal
          karnawałowy, niby w największej, ale jednak malej sali zgromadzono wszystnie
          dzieci ze wszystkich grup i te biedne dzieci w takim tlumie moim zdaniem nie
          bawiły się najlepiej, nie było widac ich pieknych strojów, itd. choć moja córka
          była innego zdania... (impreza była zorganizowana przez firme z zewnątrz -
          oprawa muzyczna, swiatelka, zabawy i konkursy, więc wiadomo - kasa i chyba z
          tego powodu nie podzielono dzieci choćby na pół), teraz to i tak musztarda po
          obiedzie, ale na najblizszym zebraniu (pewnie dopiero jesienią...) na pewno
          będzie ten temat poruszany
          co do pani dyr. to nie miałam z nią zbyt wiele "do czynienia", więc nie napiszę
          swojego zdania... ale rzeczywiście duzo bardziej sympatyczna jest właścicielka
          przedszkola, tylko rzadko bywa, natomiast pani dyr. robi co jej każą i tyle...
          • mila5 Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 28.01.07, 20:45
            Gosiu, ale jak się pytałam w Małym Plastusiu ( a to jest filia) to powiedziano
            mi, że dzieci mają obowiązek leżakowania... więc jak to jest???
            Pozdrawiam,
            • sgosia5 Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 29.01.07, 18:24
              nie wiem jak jest w Małym, ale na Mehoffera lezakowanie na leżaczkach z
              przebieraniem w piżamki bylo tylko w maluchach, teoretycznie 12.30-14, w
              praktyce wiem, że jak przychodziłam czasem po 12, żeby małą wcześniej odebrać
              juz leżeli na leżaczkach (poprzebierani w pizamki, po obiedzie...)

taraz po obiedzie dostają podusie i kilka(naście?) minut się relaksują, aż
              panie zjedzą obiad, po czym wracają do zabawy czy innych zajęć

natomiast na Odkrytej wg informacji mojej koleżanki leżakuje się nie tylko w
              maluchachsad nie wiem jak długo w starszych grupach, podobno tak jak w
              młodszych, ale może niech się wypowiedzą mamy stamtąd

dla mojej corki, która nie spała w dzień od 2r.ż. to była prawie kara, młodsza
              (1,8) też juz prawie nie śpi
              • mila5 Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 29.01.07, 22:10
                No właśnie a moje dziecko też nie chce spać ....
          • malgoriam Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 31.01.07, 13:44
            Hm, jestem w Małym Plastusiu na liście rezerwowej - około czterdziesta ..... sad
    • mmolek Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 27.01.07, 00:22
      A ja zastanawiam sie nad Strumykowa.
      Bylysmy na wizycie i podobalo sie nam. Nowe,czyste,kolorowe. Panie w pierwszym
      kontakcie przyjemne.Poza tym panstwowe wiec oplaty wiadomo... Nie wiem czy mamy
      szanse ale na pewno sprobujemy.
      Jezeli nam sie nie uda to sprobujemy do "Plastusia" na Mehoffera bo bardzo
      blisko domu i tez przyjemne wrazenie odnioslysmy. Oplaty 700 zl wiec nie tak
      strasznie jak na Warszawe smile Nie zdawalam sobie sprawy ze tak ciezko tam sie
      dostac. Chyba zaczne juz nekac pania kierownik...
      Pozdrawiam
      Magda - mama Oli
    • mila5 Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 27.01.07, 21:13
      Cześć. Dzięki za opinie. Wizualnie najbardziej podoba mi się oczywiscie Fabryka
      Snów. Piękny, duży ogród. Ale zależy mi jeszcze na serdeczności i doskonałych
      kompetencjach personelu. Dlatego właśnie proszę o opinie na ten temat. Chcę,
      aby moje dziecko było zadowolone, bezpieczne i szczęśliwe w przedszkolu. O
      Plastusiu czytałam wiele niepochlebnych recenzji na tym forum. Fabryka kasy i
      robienie łaski. Dyrektorka przedszkola niesympatyczna. A to, że rodzice nie
      mogli się doprosić o zamykaną furtkę uważam za SKANDAL.

....Więc jeszcze raz proszę serdecznie o rady i opinie. Nawet te wszystkie
      mamy, które są znudzone pisząc może któryś z kolei raz na ten sam temat.
      Pomóżcie naszym dzieciom trafić do super przedszkola!!!!
      • monjar6 Mały Plastuś :)) 30.01.07, 22:15
        Witaj, mój synek chodzi do Małego Plastusia i jest super smile)Mały prawie wcale
        nie śpi i "ciocie" nie widzą w tym problemu smile)Jest za to u mojego synka wielki
        postęp rozwojowy (śpiewanie, wierszyki ,codziennie nowe prace
        plastyczne),polecam gorąco to przedszkole.Dziś odbierałam synka z przedszkola
        i "ciocia" opowiadała właśnie innej mamie jak robiła za konka wożąc dzieci na
        saneczkach smile)Jeżeli potrzebujesz konkretnych informacji to napiszę co chcesz
        wiedzieć .Pozdrawiam-Monika
        • mila5 Re: Mały Plastuś :)) 30.01.07, 22:59
          monjar6 dziękuję za informacje. Nie mam doświadczenia z przedszkolami, więc
          chciałabym tylko wiedzieć, czy w danym przedszkolu np. w Małym Plastusiu:
          - dzieci są szczęśliwe?
          - czy są bezpieczne, czy drzwi, furtka są zamykane?
          - czy dzieci czesto wychodzą na placyk?
          - czy placyk nie jest za mały jak wyjdą wszystkie dzieci?
          - czy jak dziecko jest niejadkiem to "ciocie" umieją zachęcić?
          - czy panie są serdeczne?
          takie pytania przychodzą mi do głowy smile)) Pozdrawiam!
          • monjar6 Re: Mały Plastuś :)) 31.01.07, 15:10
            A więc odpowiadam :
            1)dzieci są szczęśliwe-moje na pewno, sąsiadki również i z tego co widzę w
            szatni na co dzień to naprawdę same zadowolone dzieci(często nie chcą
            wychodzić smile)
            2)Bezpieczne na pewno-drzwi zamykane, furtka również zamykana jest z zewnątrz
            wchodzi się kodem a wychodząc naciska się guzik na słupie żeby się drzwi
            otworzyły(guzik jest bardzo wysokosmile)
            3)Na placyk wychodzą dwa razy dziennie, teraz zimą zależnie od pogody.
            4)Placyk mały, ale wszystkie dzieci się mieszczą i są pod nadzoremsmile)Poza
            tym "ciocie" często wymyślają zabawy grupowesmile)
            5)Na pewno potrafią widzę po moim niejadku, dzieci jedzą same a gdy nie radzą
            sobie ciocia im pomaga.
            6)Ciocie są bardzo miłe(przynajmniej u maluszków bo tam chodzi mój synek), co
            więcej pan kucharz i pani kucharzowa(jak mówi mój mały) też są bardzo
            sympatycznismile)
            Zachęcam Cię do wizyty w Małym Plastusiu i sama podejrzysz przez szybki jak się
            bawią dzieci i ciocie smile)
            Pozdrawiam-Monika
            • mila5 Re: Mały Plastuś :)) 01.02.07, 22:22
              monjar6 dzięki za wyczerpujące informacje smile)) i Pozdrawiam,
            • marninor Re: Mały Plastuś :)) 10.08.07, 10:02
              Moj syn także chodzi do Małego Plastusia- jest bardzo zadowolony i chętnie tam
              chodzi, czasami-wyjść nie chcesmile wszystko tam jest super od personelu-złota
              rączka ( bardzo miły pan Marian) przez kucharza do pań zajmujących się dziećmi.
              świetny kontakt z każdym.naprawde polecam!
      • anakae5 Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 01.02.07, 14:43
        O
        >Piszesz cyt "O Plastusiu czytałam wiele niepochlebnych recenzji na tym forum.
        Fabryka kasy i > robienie łaski. Dyrektorka przedszkola niesympatyczna. A to,
        że rodzice nie > mogli się doprosić o zamykaną furtkę uważam za SKANDAL.
        Trochę szkoda ,że nie sprawdziłaś osobiście. Co do furtki to od trzech lat
        jest otwierana za pomocą specjalnego kodu. Po za tym żeby wejść do budynku
        też trzeba odblokować drzwi. żeby wyjść trzeba najpierw odblokować drzwi w
        budynku, potem furtkę - przyciski odblokowujące są na wysokości głowy dorosłego
        tak by dzieci same nie mogły otworzyć więc jeśli chodzi o bezpieczeństwo to
        według mnie jest zupełnie OK . Rozpowszechnianie opinii nieprawdziwych powinno
        być zabronione. Czy rozmawiałaś chociaż raz z dyrektorką tego przedszkola ?
        czy opierasz się tylko na opini ? Gratuluję podejścia do życia i życzę udanego
        wyboru przedszkola.
        • mila5 Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 01.02.07, 22:35
          anakae5 napisała:

> O
          > >Piszesz cyt "O Plastusiu czytałam wiele niepochlebnych recenzji na tym fo
          > rum.
          > Fabryka kasy i > robienie łaski. Dyrektorka przedszkola niesympatyczna. A t
          > o,
          > że rodzice nie > mogli się doprosić o zamykaną furtkę uważam za SKANDAL.
          > Trochę szkoda ,że nie sprawdziłaś osobiście. Co do furtki to od trzech lat
          > jest otwierana za pomocą specjalnego kodu. Po za tym żeby wejść do budynku
          > też trzeba odblokować drzwi. żeby wyjść trzeba najpierw odblokować drzwi w
          > budynku, potem furtkę - przyciski odblokowujące są na wysokości głowy
          dorosłego
          >
          > tak by dzieci same nie mogły otworzyć więc jeśli chodzi o bezpieczeństwo to
          > według mnie jest zupełnie OK . Rozpowszechnianie opinii nieprawdziwych
          powinno
          > być zabronione. Czy rozmawiałaś chociaż raz z dyrektorką tego przedszkola ?
          > czy opierasz się tylko na opini ? Gratuluję podejścia do życia i życzę
          udanego
          > wyboru przedszkola.

anakae5 - tak opieram się na opiniach, które nie były zbyt pochlebne na tym
          forum na temat PLASTUSIA. Po to jest właśnie forum, aby MAMY dzieliły się
          swoimi wrażeniami. Może po interwencji rodziców sytuacja uległa zmianie. Jedna
          z mam napisała przecież, że jej dziecko wyszło przez niezamkniętą furtkę.
          Dziękuje Ci bardzo, że podoba Ci się moje podejście do życia. Mam nadzieję, że
          nie jesteś właścicielką PLASTUSIA, ani tą niemiłą opisywaną przez rodziców
          dyrektorką, bo tak silnie się emocjonujesz i wyrażasz wysoce zaawansowaną
          solidarność z tym przedszkolem.

Na dobrą opinię trzeba sobie poprostu zasłużyć. Nikt nie wyraża swoich opinii
          złośliwie, a jedynie w imię dobra swoich dzieci. I dlatego dobrze, że jest
          takie forum i wszystkie złe i dobre strony przedszkoli mogą być ujawniane, a
          nie trzymane w tajemnicy.

Rodzice i właściciele przedszkoli reprezentują często sprzeczne interesy.
      • bubu27 Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 16.02.07, 22:36
        witaj moja córa chodzi do fabryki snów. moim zdaniem to przedszkole prowadzone
        przez ludzi, którzy naprawdę kochają dzieci i robia wszystko dla dzieci. to
        dopiero początek pierwszy rok działalności, więc dlatego moim zdaniem tak
        jeszcze mało widać... prace plastyczne są ale ponieważ mało dzieci w przedszkolu
        to i prac mało. jak dla mnie to ogromna zaleta że nie ma wielu dzieci, córa ma 2
        lata i lepiej niech się aklimatyzuje w małej grupie. myślę, że od września
        będzie zdecydowanie więcej dzieci.
        jedzenie: moja mała jest uczulona, więc przygotowują jej potrawy wg zaleceń i
        nie ma z tym problemusmile
        wychowawcy kompetentni, informują mnie co działo się w danym dniu.
        istnieje współpraca z dyrekcją, można porozmawiac podzielić sie spostrzeżeniami
        i uwagami, jest miło
        tyle na temat przedszkola. ja jestem bardzo zadowolona i moja mała też, a to
        najważniejsze.
    • malagos-z Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 02.02.07, 17:06
      Ja jestem bardzo zadowolona - moja córka też! - z przedszkola prowadzonego
      przez siostry zakonne (ul. Mehoffera 2). Przedszkole ma duży, fajnie urządzony
      plac zabaw (jest nawet mała górka, z której przedszkolaki zjeżdżają na
      przedszkolnych sankach i jabuszkach), jest kameralne,siostry znają każde
      dziecko, nie ma leżakowania nawet w najmłodszej grupie. Siostry mają
      pedagogiczne przygotowanie i super podejście do dzieci.
      Starałam się o miejsce na Strumykowej 2razy (nie wiem, co trzeba zrobić żeby
      tam się dostać!), ale teraz cieszę się, że moje dziecko nie dostało się do tego
      molochu.
    • malagos-z Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 02.02.07, 17:09
      www.przedszkolesluzebniczek.waw.pl/ to strona przedszkola
    • naktibalda Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 12.02.07, 22:24
      Ja mogę z czystym sumieniem Fabrykę Snów. Genialne miejsce a każde dziecko jest 'dopatrzone' i traktowane jako indywidualna jednostka. Właściciele sa przemiłymi ludźmi i - co jest dla mnie bardzo ważne - jest naprawdę kulturalnie smile
      • mila5 Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 14.02.07, 21:44
        A ile jest dzieci w grupie i czy to prawda, że dzieci są wymieszane wiekowo???
        Gdzie się bawią??? W salach?? Czyw tym wielkim salonie przy kominku???
        • bubu27 Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 16.02.07, 22:41
          grupa jest jedna wymieszana wiekowo, czyli 2-3 i 4-latki razem. najwięcej jest
          ozywiście 2 i 3 latków. z zapowiedzi pani dyrektor grupa 5i 6 latków będzie
          oddzielona. ich założenie jest takie żeby te dzieci były razem , razem się
          bawiły i uczyły, wszystko oczywiście dostosowane do wieku, nikt nie zmusza mojej
          małej żeby usiedziała tyle samo czasu przy stoliczku, przy pracy plastycznej co
          4 latek.
          dzieciaki bawią sie w sali z kominkiem, obok jest jeszcze jedna salka, połączona
          z duzą. tam mają książki i poduszki. myslę, że miejsca jest dośc.
      • olinek30 Fabryka Snow ? 21.02.07, 14:41
        Bardzo prosze o informacje, gdzie miesci sie to przedszkole, jakie sa oplaty ?
        Mam przed soba zestawienie wszystkich przedzkoli na Bialolece, ale tego akurat
        nie mam i nic o nim nie slyszalam .....
        pozdrawiam
        • aga_maja Re: Fabryka Snow - do Olinek30 22.02.07, 14:15
          witaj

przesyłam link do tego przedszkola, byłam w nim osobiście zm oją córcią - i
          bardzonam sisę podobało.

www.fabrykasnow.com

pozdra,
          Aga
    • esia1209 Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 22.02.07, 17:14
      A ja zapraszam wszystkie niezdecydowane mamy do Przedszkola Czarodziejski Dworek
      www.czarodziejki-dworek.pl. To super miejsce dla każdego malucha!
      • kawka991 Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 23.02.07, 13:35
        Ja polecam państwowe przedszkole na strumykowej. Mój 3,5 letni synek chodzi tam
        do najmłodszej grupy i jest zachwycony. My jako rodzice jesteśmy też bardzo
        zadowoleni. ciocie są rewelacyjne. Zawsze można przyjść i zobaczyc przedszkole.
        panie zawsze chętnie oprowadzą. przedszkole ma oddziały integracyjne.
        pozdrawiam
        • mama334 Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 04.03.07, 00:59
          Kochani, jestem nauczycielka, pracowałam w kilku przedszkolach państwowych i
          prywatnych, sama mam 2 dzieci. Zawsze zadziwia mnie to czym kierują się rodzice
          posyłając swoje skarby do przedszkola. Nie mam ochoty sie wymądrzać, ale
          podzielić sie swoim doswiadczeniem.
          1 zwróćcie uwagę na pomieszczenia, nie musi byc dużo zabawek to nauczyciel ma
          zająć dzieci
          2 Wypytajcie o kwalifikacje kadry
          3. Zanim zapiszecie dziecko odwiedzcie przedszkole w różnych porach dnia, aby
          sprawdzić ja funkcjonuje naprawdę
          4. grupy jeśli łączone to 2-3 i 4-5 latki ( ze wzgledu na rozwój)
          Serdecznie pozdrawiam
    • zoja151 Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 30.06.07, 14:39
      W tytule chodzi o przedszkola w Warszaweie na Tarchominie!!!!!!!
      PrOszę Państwa to forum jest nie obiektywne.Wiele podpisów jest albo z
      kokurencyjnych przedszkoli, a przodują w tym PROWADZĄCE PRZEDSZKOLE DWIE PANIE
      z"AKADEMII MALUCHÓW" U tych Pań wszystko jest " najlepsze" nawet grupy
      miały "kameralne" kiedy przedszkole nie było jeszcze zarejestrowane i świeciło
      pustkami,przyjmowały też dzieci od dwóch lat, czyli spełniały
      rolę "żłobka",klubiku, a nie PRZEDSZKOLA.Rola dla Panii Moderator:opinie
      o "Akademii Maluchów"należałoby wszyskie usunąć, a nie tylko niektóre, gdyż tak
      naprawdę to te Panie z "AKADEMII MALUCHÓW" MANIPULUJĄ tym forum i one odniosły
      jakże nierzetelny "sukces" gdyż po włączeniu forum tasiemiec tytułów dotyczy
      wymienionego przedszkola. Podejrzewam,że inne przedszkola też się dokładały by
      szkalować konkurencję. Jest też grupa nwiedzonych mam, mniej ojców, którzy sami
      powinni zająć miejsce jeszcze w przedszkolu.A TERAZ PRAKTYCZNE PORADY DLA
      NORMALNYCH RODZICÓW,ŻEBY WAS NIE OGŁUPIALI PROWADZĄCY PRZEDSZKOLA I "NAWIEDZONE
      MAMY", ORAZ "NIEUCZCIWA KONKURENCJA":
      1.NALEŻY sprawdzić w BIURZE EDUKACJI w Warszawielub w WYDZIALE OŚWIATY w
      Dzielnicy wykaz Placówek spełniających pod taką nazwą i adresem wpis do
      Ewidencji.Nie dajcie sie ogłupiać bo powstaje wiele "przechowalni dzieci" które
      nie są przedszkolami.Oszukują Was też Przedszkola które mają wpis do Ewidencji
      ale pod innym adresem. Reasumując: KAŻDE PRZEDSZKOLE POD DANĄ NAZWĄ ADRESEM
      MUSI MIEĆ WPIS DO EWIDENCJI W BIURZE OŚWIATY, BRAK TEGO WPISU JEST TYLKO
      DZIAŁALNOŚCIĄ GOSPODARCZĄ !!! TO NIE JEST PRZEDSZKOLE.
      2.SPRAWDŹCIE WYPOSAŻENIE SAL;WIELKOŚĆ SAL ICH WYSTRÓJ, NIE TYLKO W CHIŃSKIE
      OBRAZKI
      3.SCHODY BY BYŁO ICH JAK NAJMNIEJ DLA BEZPIECZEŃSTWA WASZEGO DZIECKA.
      4.SPRAWDŻCIE OGRÓD ZABAW BY WASZE DZIECI NIE BAWIŁY SIĘ NA KLEPISKU, W OBREBIE
      SMIETNIKÓW,BĄDŻ W OPARACH SZAMB, CO JEST CHARAKTERYSTYCZNE DLA BIAŁOŁĘKI.
      4.SPRAWDŹCIE KWALIFIKACJE NAUCZYCIELI, PRZYNAJMNIEJ POD WZGLEDEM FORMALNYM:
      NAUCZYCIEL MUSI MIEĆ UKOŃCZONE MINIMUM STUDIA LICENCJACKIE O SPECJALNOŚCI
      WYCHOWANIE PRZEDSZKOLNE!!!
      5.NIE DAJCIE SIĘ NABIERAĆ NA INTERNET, WSZELKIE METODY: SZERBORNE,DENISSONA,
      GLOTTODTDAKTYKI, BO TO WSZYSTKO UCZCIWE PLACÓWKI REALIZUJĄ W TRAKCIE PROCESU
      NAUCZANIA I WYCHOWANIA.
      6.DOBRZE FUNKCJONUJĄCE PRZEDSZKOLA MAJĄ DOBRYCH NAUCZYCIELI, KOMPLET DZIECI I
      ZAPEWNE OBCE DLA NICH JEST TO FORUM, PONIEWAŻ WYKONUJA SWOJĄ PRACĘ UCZCIWIE I
      NIE MUSZA ZABIEGAĆ O REKLAMĘ.
      Kończąc,nie chcąc się poniżać informuję że jestem pierwszy raz i ostatni na tym
      forum.
      • jniedz Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ?????- 30.06.07, 15:18
        Zoja jestes nawidzona i szkoda z toba dyskutować. Nie wiem - jakim prawem
        oczerniasz włascicieli Akademii Maluchów, a przy tym i inne przedszkola
        prywatne na Tarchominie
        Jestem zwiazana z ta placówką od samego początku i to co wypisujesz to brednie
        wyssane z palca.Ciekawa jestem dlaczego już w styczniu do tego przedszkola nie
        ma wolnych miejsc i dlaczego rodzice nie rezygnują, a pozostawiają na kolejne
        lata swoje dzieci. Najlepiej spotkac się osobiście z rodzicami i dowiedziec się
        wiadomości z pierwszej ręki ,a nie publicznie oczerniać.Jest to placówka
        działająca legalnie (wpis w MEN jest do wglądu na parterze ), wszyscy
        nauczyciele mają odpowiednie kwalifikacje, a nadzór pedagogiczny prowadzi
        dyrektor oświatowy. To nieprawda, że we wszystkich przedszkolach prowadzi się
        glottodydaktykę, czy taniec, aikido- wiem bo moja córeczka chodzi do
        konkurencyjnego przedszkola na Tarchominie, gdzie takich zajęć po prostu nie ma.
        Na sam koniec ciesze się , że podjęłas tak rozsadna decyzję o opuszczeniu tego
        forum
        Żegnaj i już więcej nie wracaj!!!!!!
      • dorek3 Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 01.07.07, 10:36
        Naczytałaś się chyba postów sprzed 3 lat kiedy rzeczywiście jedna z właścicielek pisałą na forum. I chyba również z tego okresu pochodzi Twoja wiedza o przedszkolu. Teraz piszą tu mamy (w tym ja), które posyłają swoje dzieci do AM.
        Proszę więc nie oczerniaj nie tylko przedszkola ale i rodziców.
        Nie widziałam, aby ktoś faworyzowałą AM szklaując inne placóki. Każdy pisze o tym co zna. Zazwyczaj dziecko chodzi do jednego przedszkola więc wypowiadać się można o jednym. Moje chodzą do AM i tylko o tym przedszkolu się wypowiadam. Inne odwiedziłam tylko szukając dla nich placówki.
        I rzeczywiście jak masz tak pisać to lepiej się nie odzywaj.
        • teczowy-dworek Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 10.07.07, 17:47
          bylam zobaczyc przedszkole POD LAURAMI na Tarchominie i bardzo mi sie podoba smile
          Zachecam smilesmile
      • kanna Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 10.07.07, 22:10
        zoja, po pierwsze nie krzycz, a po drugie np. glottodydaktyki NIE realizuja
        wszystkie przedszkola, bo wiekszośc uczy dzieci czytac w inny (tradycyjny)
        spsób.

Zdecydowanie zgadzam się, że trzeba sprawdzic, czy przdszkole jest wpisane na
        kuratoryjna listę.

pozd. Ania

pozd. Ania
      • mama4latka Re: Jakie przedszkole na Tarchominie ????? 10.08.07, 20:15
        swietne wskazowki dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka