mouse1001 13.02.07, 13:16 Mój maluch nie korzysta z pieluch w dzień. Ma 2 lata i 4 miesiące. Ale, jak nauczyć go,żeby nie siusiał w pampersa w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzia1708 Re: siusianie w nocy 13.02.07, 13:36 ja po prostu nie nakładałam na noc. kilka dni sikał w łóżko, a pozniej nie, do dziś spokój poza 2 wpadkami )))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwka7 Re: siusianie w nocy 13.02.07, 22:22 Moim zdaniem sam do tego dojrzeje. Generalnie przed ukończeniem 3-go roku zycia większość dzieci wyrasta z pieluch w nocy. Ja postanowiłam, że dopóki mały przez conajmniej 5 dni z rzędu nie wstanie z suchą pieluchą to jej nie zdejmę. I synek 2 miesiące przed 3-mi urodzinami rozstał się z pieluchą na noc. Raz spróbowałam wcześniej i skończyło się to na tym, że o północy miałam do zmiany 2 kołdry, 2 poduszki i 2 prześcieradła, bo synek po zalaniu swego łóżka przeszedł na nasze i przesiąkło. O ile odstawienia pieluch można nauczyć w dzień to w nocy jest to raczej cięzkie do wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
bydz Re: siusianie w nocy 14.02.07, 00:22 Synek 3 i 3 m-ce wysikuje się koniecznie przed snem, a później czasami jak się kręci to budzę go i wysadzam na nocniczek. Ale jak zdjęiśmy pampra to przez kilka nocy budziłąm się i go wysadzałam na nocnik, buyło kilka wpadek oj było. Odpowiedz Link Zgłoś