patyk.od.zosi 04.09.03, 13:21 Czytalyscie? www1.gazeta.pl/kielce/1,47262,1648893.html pozdr, _______________________________ Patyk, mama 27 miesiecznej Zosi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewis Re: Wyprawka dla przedszkolaka 05.09.03, 14:35 Na maluchach jedna z kieleckich mam pisze, że w skład "jej" wyprawki wchodziło 8 rolek papieru toaletowego, kilka rolek ręczników papierowych, 4 mydła w płynie... Reszty nie pamiętam, ale było tam więcej takich kwiatków. pozdr kasia, mama ewiorka (ur.22.10.2001) i malorka (~22.01.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinapaulinapaulina Re: Wyprawka dla przedszkolaka 05.09.03, 21:13 Chciałabym wiedzieć, jaka była intencja powstania niniejszego wątku? (O intencjach autora artykułu nie dowiem się pewnie nigdy.) A więc co to miało spowodować? Wywołać oburzenie? Wzbudzić współczucie? Jeżeli tak, to komu? Propagować przedsiębiorczość dyrektorów przedszkoli? A może jeszcze coś innego? Podzielcie się refleksjami. Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: Wyprawka dla przedszkolaka 05.09.03, 21:54 Utworzenie watku mialo na celu po prostu podzielenie sie ta informacja z innymi czytelnikami forum. Ciekawi mnie tylko, w jakim celu sformulowalas swoje przypuszczenia, po co utworzylam ten watek. Przeczuwam jakis atak... _______________________________ Patyk, mama 27 miesięcznej Zosi Odpowiedz Link Zgłoś
hedom1 Re: Wyprawka dla przedszkolaka 05.09.03, 22:13 Cześć Patyk, Przeczytałam z niedowierzaniem. To jak scena rodem z "Misia" - niestety prawdziwa. Absurd! Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
paulinapaulinapaulina Re: Wyprawka dla przedszkolaka 08.09.03, 22:29 Masz rację, Patyk, atak powinien nastąpić. Bardzo konkretny i zdecydowany. Tym celem jest BIEDA, której nie widać zza komputerowego monitora podłączonego do internetu. A dziennikarska pogoń za sensacją, nazywana szumnie rozpowszechnianiem informacji, po prostu mnie brzydzi. Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: Wyprawka dla przedszkolaka 08.09.03, 22:43 Paulino, nie bylo moim celem zdenerowac Cie. Na drugi raz zastanowie sie przed wyslaniem jakiegokolwiek linka na forum. pozdr, _______________________________ Patyk, mama 27 miesięcznej Zosi Odpowiedz Link Zgłoś
odalie Re: Wyprawka dla przedszkolaka 17.09.03, 18:00 Ja nie rozumiem... Bieda? A czemu nie poprosić rodziców o odpowiednią wpłatę? Jak rozumiem, chodziło o przyniesienie darów w naturze (ten papier toaletowy), a to naparwdę trąci "Misiem". U nas musiałam kupić przybory papiernicze, mimo iż dzieci nie używają własnych, tylko te z wyprawki miesza się i używa wspólnie. A u mojej koleżanki zebrano na ten cel i znajoma nie musiała się kłopotać znalezieniem takiego albo owego papieru do wycinanek, pędzli i te de. Też bym wolała dać gotówkę, a nie biegać po papierniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
goska271 Re: Wyprawka dla przedszkolaka 10.09.03, 09:41 w sumie nasza wyprawka była dosyć długa, jeszcze nie trzeba posyłać papieru toaletowaego, ale gdyby go nie było to co w tym złego. Raz na rok moge dać dziecku całe opakowanie papieru i pare mydeł. Odpowiedz Link Zgłoś
barbie-torun Re: Wyprawka dla przedszkolaka 17.09.03, 09:24 w innych przedszkolach rodzice zerówkowiczów płacą co miesiąc za herbatkę lub napój. Ja mam to szczęście że moi chodzą do państwowego, taniego przedszkola nie ma żadnych płatnych komitetów i rodzice decydują o kwocie na paczkę na święta. Aha tylko trzeba przynieść 2 razy do roku karton chusteczek higienicznych. Odpowiedz Link Zgłoś