Dodaj do ulubionych

Przedszkole Echa Leśne, Ursynów - opinie

12.05.09, 22:53
Proszę rodziców posyłających tam dzieci o informacje o paniach
opiekujących się dziećmi, atmosferze panującej w przedszkolu itp.
Chciałabym przenieść synka z klubiku malucha do przedszkola, a byłam
w sobotę w tym przedszkolu na pikniku organizowanym dla dzieci i
pierwsze wrażenie bardzo dobre.
Obserwuj wątek
    • kora.lina Re: Przedszkole Echa Leśne, Ursynów - opinie 12.05.09, 22:58
      Właśnie ja też byłam na tym pikniku - świetna zabawa byłasmile
      Chętnie dołączę się do pytania powyżejsmile
      • marta19.11 Re: Przedszkole Echa Leśne, Ursynów - opinie 13.05.09, 10:14
        Witam, moja córcia chodzi do przedszkola Echa Leśne od września i na
        pewno zostaje tam na następne lata. Jesteśmy bardzo zadowoleni,
        Panie są cudowne, bardzo dbają o dzieci, zajęcia bardzo ciekawe,
        Mała rozwija się wspaniale. Najważniejsze jest dla nas to, że
        dziecko uwielbia to przedszkole i na pewno nie zamienimy go na inne.
        A piknik był bardzo fajny, w przedszkolu organizowane są bardzo
        często imprezy okolicznościowe z występami, zabawami itp. Szczerze
        polecam, może spotkamy się w szatni wink
        Pozdrawiam
        • marta19.11 Re: Przedszkole Echa Leśne, Ursynów - opinie 13.05.09, 10:15
          na stronie www.ocenprzedszkole.pl jest wiele opinii innych rodziców.
          Warto poczytać smile
          Pozdrawiam
          • puch.puch Re: Przedszkole Echa Leśne, Ursynów - opinie 13.05.09, 15:20
            Było naprawdę świetnie! Atmosfera bardzo przyjazna, Panie - uśmiechnięte, miłe i
            życzliwe dzieciom.
            Mnóstwo zabawy, śmiechu i radości. Wróciliśmy z pikniku pozytywnie zmęczeni i
            juz sie zapisaliśmy do przedszkolasmile))
            • kolorowekorale Re: Przedszkole Echa Leśne, Ursynów - opinie 13.05.09, 15:33
              Ależ słodko i plastikowo się zrobiło. W ciągu pół dnia tyle
              zachwyconych piknikiem! Witamy na forum "nowe mamy" smile
              • wanda-od-niemca Re: Przedszkole Echa Leśne, Ursynów - opinie 13.05.09, 16:11
                a ja napisze szczerze: gdyby moje dziecko chodziło do tak idealnego
                przedszkola, to bym siedziała cicho i ani mru, mru........

Bo jeszcze się ludziska zbiegną, zapiszą, tłok sie zrobi, zimne
                jedzenie będzie, właścicielom się w ......... poprzewraca i sie
                sielanka skończy.

Ktoś ma podobnie, czy tylko ja jestem taka wredna?
                • kolorowekorale Re: Przedszkole Echa Leśne, Ursynów - opinie 13.05.09, 16:32
                  wredna? Nie, ale może trochę złośliwa smile
                  trwa przecież sezon zapisów do prywatnych przedszkoli i każdy chwyt
                  jest dozwolony.
                  W najbliższym czasie pojawi się jeszcze wielu "nowych rodziców" albo
                  zachwyconych konkretnym przedszkolem albo zdegustowanych poziomem
                  usługi w innych. Walka o klienta ( czyli nas Rodziców) cały czas
                  trwa smile

• wanda-od-niemca Re: Przedszkole Echa Leśne, Ursynów - opinie 13.05.09, 16:39
                    ja naiwna..... W życiu bym na to nie wpadła smile
                    • ally1307 Re: Przedszkole Echa Leśne, Ursynów - opinie 13.05.09, 16:48
                      basiaaska,
                      po prostu sama musisz wybrać sie do przedszkola. Porozmawiac z nauczycielami o
                      metodach pracy, zapytać o mozliwość uczestniczenia w zajęciach adaptacyjnych,
                      żeby rozpoznac środowisko.
                      Ja jestem zadowowlonasmile
                      Powodzenia!
                      • truskawkowa_mama Re: Przedszkole Echa Leśne, Ursynów - opinie 13.05.09, 17:14
                        basiaaska, tylko uważaj bo jak coś Ci się nie spodoba i nie
                        zdecydujesz się zapisać dziecka do tego przedszkola to zostaniesz
                        posądzona przez ally, że jesteś "pusta". Mi się to właśnie
                        przytrafiło w dyskusji poświęconej przedszkolom na Ursynowie. Jest
                        tylko jedna słuszna decyzja - ta sugerowana przez ally1307!
                        • marta19.11 Re: Przedszkole Echa Leśne, Ursynów - opinie 13.05.09, 21:00
                          Ciekawe dlaczego jak tylko ktoś napisze coś pozytywnego o "swoim"
                          przedszkolu to od razu zaczyna się taka dyskusja ? To przykre, ktoś
                          pyta o opinie, a dostaje w odpowiedzi dziwne komentarze i
                          podejrzenia o kryptoreklamę. Widzę, że tu nie warto pytać, najlepiej
                          pójść, obejrzeć, popytać rodziców na miejscu, z pierwszej ręki, bo
                          na forum tylko złośliwe docinki. Przecież nikt nikogo do niczego nie
                          zmusza, jest pytanie - jest odpowiedź. Tyle.
                          Pozdrawiam
                        • ally1307 Re: Przedszkole Echa Leśne, Ursynów - opinie 13.05.09, 22:08
                          Oczywiście, bo wybrałam najlepsze miejsce dla swojego dziecka.
                  • basiaaska kolorowekorale 17.05.09, 11:30
                    A może mogłabyś polecić przedszkole to, do którego chodzi Twoje
                    dziecko (jeżeli oczywiście takowe masz), jeżeli jest na Ursynowie
                    chętnie posłucham opinii.
                    Oczywiście że trwa sezon zapisów do przedszkoli prywatnych, co
                    więcej miejsc coraz mniej, a z publicznymi przedszkolami chyba każdy
                    wie jak jest.

A w jakim wieku Ty masz dziecko?
                • basiaaska Re: wanda 17.05.09, 11:44
                  wanda-od-niemca napisała:

> a ja napisze szczerze: gdyby moje dziecko chodziło do tak
                  idealnego
                  > przedszkola, to bym siedziała cicho i ani mru, mru........
                  >
                  > Bo jeszcze się ludziska zbiegną, zapiszą, tłok sie zrobi, zimne
                  > jedzenie będzie, właścicielom się w ......... poprzewraca i sie
                  > sielanka skończy.
                  >
                  > Ktoś ma podobnie, czy tylko ja jestem taka wredna?

Po pierwsze: To po co się udzielasz na tym forum jak nie chcesz
                  dzielić się informacjami? Dla osoby, która ma swoje dziecko wymiana
                  zdań na każdy temat to normalne i bardzo powszechne zjawisko,
                  począwszy od "piaskownicowych" tematów dotyczących zupek i kupek aż
                  po wybór szkoły, przedszkola itp. Co więcej z opinią mam i rodziców
                  liczę się najbardziej i to będzie dla mnie ważną wskazówką przy
                  wyborze przedszkola.

Po drugie: Pytanie było o opinię o przedszkolu - po co mi odpisujesz?

Po trzecie: poleć mi przedszkole do którego chodzi Twoje dziecko.
              • marta19.11 Re: Przedszkole Echa Leśne, Ursynów - opinie 13.05.09, 21:02
                Pewnie że zadowolone. Trzeba było przyjść i też się pobawić. Nie
                jesteś zainteresowana tematem - nie czytaj, po co takie komentarze.
                Pozdrawiam
                • zara125 Re: Przedszkole Echa Leśne, Ursynów - opinie 13.05.09, 22:00
                  marta 19.11 - super tak trzymać,
                  będziemy opowiadać o naszym przedszkolu tyle, ile będzie potrzeba. Żeby inne
                  dzieci mogły dorastać i wychowywać się w tak przyjaznych warunkach jak nasze.

A propos zostałam poproszona o opinię, więc chcę jeszcze raz powiedzieć: w Echa
                  Leśne dzieci mają możliwość po prostu być sobą i rozwijać się w przyjaznym
                  środowisku.
                  Każdy może wybrać, to, co jego zdaniem jest najlepsze dla jego dziecka - moim
                  zdaniem najważniejsi są ludzie, z którymi spotyka się moje dziecko.
                  Dziekuję,
                  Pozdrawiam.
            • basiaaska Re: Przedszkole Echa Leśne, Ursynów - opinie 17.05.09, 12:02
              puch.puch napisała:

> Było naprawdę świetnie! Atmosfera bardzo przyjazna, Panie -
              uśmiechnięte, miłe
              > i
              > życzliwe dzieciom.
              > Mnóstwo zabawy, śmiechu i radości. Wróciliśmy z pikniku pozytywnie
              zmęczeni i
              > juz sie zapisaliśmy do przedszkolasmile))

W jakim wieku masz dziecko, zapisałaś do 3 latków może, czy do
              starszej grupy?
        • basiaaska marta19.11 17.05.09, 12:01
          Mam pytanie, jak u Was przebiegła adaptacja? Ile czasu powinnam być
          z dzieckiem w przedszkolu w pierwszych dniach?

• marta19.11 Re: marta19.11 17.05.09, 20:58
            Ja byłam z córką pierwszego dnia, była zachwycona, z chęcią wpadła w
            wir zabawy i w ogóle nie zwracała na mnie uwagi. Przez dwa dni
            zostawiałam ją na 4 godziny, a potem już na cały dzień. Nie było
            problemów, Mała świetnie się zaadoptowała, zresztą inne dzieci
            podobnie. U nas lekki kryzys nastąpił gdzieś po miesiącu, był
            płacz "mama nie wychodź", ale po kilku dniach ustąpiło. Teraz rano
            leci z uśmiechem do przedszkola i naprawdę uwielbia to miejsce. My z
            resztą też smile Dodam, że wcześniej w ogóle jej nigdzie nie
            zostawiałam, byłam z nią w domu cały czas. Mam wrażenie, że ja
            bardziej przeżywałam tą kilkugodzinną rozłąkę niż ona smile
            Pozdrawiam
            • puch.puch basiaaska 26.05.09, 15:18
              Ja zapisałam do najmłodszych - dwulatków.
              • kapaj Re: basiaaska 09.06.09, 18:09
                Witam!
                Ja zapisałam swoje dziecko do tego przedszkola na okres wakacji. Spodobało mi
                się głównie podejście Pań nauczycielek do mojej małej, ich serdeczność, dzięki
                której przełamała swoje opory. Ogromnym plusem są także bardzo duże sale. Nie
                ukrywam też, że wielki wpływ na podjęcie decyzji miał fakt promocji wakacyjnej ,
                jaką oferuje przedszkole. To wszystko co mogę obecnie powiedzieć na ten temat.
                Jestem nowa na forum, moja córka pierwszy raz idzie do przedszkola Echa Leśne 1
                lipca - obiecuję, że będę zdawać relacje z moich spostrzeżeń!
                Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka