Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie NNW dzieci

03.08.09, 19:35
Witam,

w jakim Towarzystwie Ubezpieczeniowym ubezpieczacie dzieci (chodzi o NNW).
Może polecicie jakąś firmę?

Dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • heelhook Re: Ubezpieczenie NNW dzieci 02.10.09, 16:26
      wiem, ze może już za późno, ale może ktoś z tego skorzysta. Ja ostatnio
      ubezpieczając samochód wykupiłem pakiet nnw dla mojego dziecka, taki dodatego do
      szkolnego, poza ubezpieczeniem, opieka lekarska, szpital, assistance (dowoz do
      szpitala), zwrot kosztow a korki.
    • justyna.jk1981 Re: Ubezpieczenie NNW dzieci 05.07.17, 15:25
      Moje dzieci w szkole są ubezpieczone w NAU -Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa.
      • muzyka.wojcik Re: Ubezpieczenie NNW dzieci 14.07.17, 13:59
        czesc, szukam informacji o odskodowaniu po wypadku na kolonii. Kolonia byla organizowana przez szkole a zadneg dodatkowe ubezpieczenie nie bylo wykupowane. dziecko bylo ubezpieczone na 10 tys to dostaniemy te 10 tysi? syn zlamal noge w kostce.
    • roksana.kali Re: Ubezpieczenie NNW dzieci 19.07.17, 11:59
      Ja bardziej chciałabym wiedzieć na co zwracać uwagę przy wyborze takiego ubezpieczenia, jakie zapisy, co może mnie zaskoczyć?
      • julitta.wojciechowska Re: Ubezpieczenie NNW dzieci 21.07.17, 13:56
        Najważniejsze jest sprawdzić zakres ubezpieczenia. Zwykle najniższa składka oznacza najmniejszą kwotę ubezpieczenia i zwykle przy wypadku wypłacane odszkodowanie jest po prostu śmieszne. Ja zawsze zwracam uwagę na takie zapisy jak: użądlenie przez owada, bójka, ugryzienie przez psa itp.
        • roksana.kali Re: Ubezpieczenie NNW dzieci 24.07.17, 09:47
          Myślałam, że to raczej w standardzie jest.
          • justyna.jk1981 Re: Ubezpieczenie NNW dzieci 24.07.17, 16:21
            No właśnie nie zawsze, dlatego warto zwsze czytać OWU. U nas w warunkach jest, że świadczenie jes wypłacane za uszczerbek powstały w wyniku omdlenia - a wiem, że niewielu ubezpieczycieli uznaje to za powód wypłaty. Polecam więc przeczytać i zainteresować się ofertą nauczycielskiej agencji ubezpieczeniowej NAU.
            • aniamisialska Re: Ubezpieczenie NNW dzieci 27.07.17, 18:34
              justyna.jk1981 - ja jako nauczyciel też jestem ubezpieczona przez NAU i sobie chwalę. Jeśli o warunkach mowa to przede wszystkim warto spojrzeć na całkowitą kwotę ubezpieczenia i co obejmmuje: czy omdlenie, czy użądlenie, czy ugryzienie, czy jakieś ryzykowne sporty...
              • justyna.jk1981 Re: Ubezpieczenie NNW dzieci 01.08.17, 18:03
                Doklładnie, teraz już zdaję sobie sprawę, że najważniejsze są warunki ubezpieczenia. wczesniej kompletnie o tym nie wiedziałam, nie zdawałam sobie sprawy, że wielkość składki wpływa na sumę ubezzpieczenia. Polecam każdemu rodzicowi trochę poczytać o ubezzpieczeniach.
                • justyna.jk1981 Re: Ubezpieczenie NNW dzieci 12.08.17, 21:22
                  Mam jeszcze pytanie do rodziców: czy ubezpieczacie w szkole czy sami dziecko? Chodzi mi oczywiście o ubezpieczenie NNW?
                  • muzyka.wojcik Re: Ubezpieczenie NNW dzieci 15.08.17, 16:52
                    ja zawsze ubezpieczam w szkole, jeszcze mnie nie stac na ubezpieczanie samemu. w szkole to zawsze szkoła wybiera najlepszą ofertę i ja im ufam w tym wyborze.
    • sylwek1408 Re: Ubezpieczenie NNW dzieci 28.09.17, 21:47
      Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa - jasne warunki, taka sama suma ubezpieczenia w przypadku śmierci jak i uszczerbku na zdrowiu.
    • 8becia8 Re: Ubezpieczenie NNW dzieci 23.11.17, 14:22
      U mnie w tym roku trafiło na SUG-ubezpieczeni - tylko dlatego, że w końcu ktoś wytłumaczył mi na czym polega grupa otwarta i że dobrze jest się właśnie w czymś takim ubezpieczyć
    • 123agentka Re: Ubezpieczenie NNW dzieci 22.08.18, 09:13
      Samodzielnie dobierz NNW dla dziecka: strona www.strefannw.pl/ Kod rabatowy: 098976

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka