Dodaj do ulubionych

Badania prenatalne- Śląsk

29.11.09, 08:38
Badania prenatalne Śląsk lub Małopolska: w ośrodkach z którymi się
kontaktowałam wyczerpały się fundusze z kasy chorych. Badania muszą być
przeprowadzone najpóźniej w ostatnim tygodniu grudnia. Czy ktoś z Was może
polecić ośrodek (Katowice i okolice lub Kraków) gdzie jeszcze te fundusze są.
Obserwuj wątek
    • tesla28 Re: Badania prenatalne- Śląsk 29.11.09, 09:16
      Sama nie robiłam takich badań, ale z tego co kojarzę, to można je zrobić w Katowicach na ulicy Opolskiej w Centrum Medycznym dr A. Sodowskiego www.centrum-medyczne.neostrada.pl/
      • maagdaamm Re: Badania prenatalne- Śląsk 29.11.09, 10:17
        Nie wiem, czy w tym szpitalu (Gliwice) takie badania wykonuja, ale mozesz
        zadzwonic i zapytac.

www.szwg.pl/uslugi.htm
    • polinetka Re: Badania prenatalne- Śląsk - już nie środków 29.11.09, 11:42
      Niestety funduszy juz nie ma. W zeszłym tygodniu robiłam w Katowicach w Feminie USG za 170,00 zł.
      • babeth Re: Badania prenatalne- Śląsk - już nie środków 29.11.09, 11:57
        no właśnie pytanie nie brzmi gdzie można- tyle gdzie jeszcze jest refundacja z
        kasy chorych. Koniecznie w tym roku bo pierwszy tydzień stycznia to już takie
        badania w moim przypadku miną się z celem. Tam gdzie robiłam poprzednie badania
        fundusz z kasy chorych wyczerpali, dzwoniłam do innego znanego ośrodka- taka
        sama sytuacja.
        • meg303 Re: Badania prenatalne- Śląsk - już nie środków 29.11.09, 14:30
          Robiłam takie badania w Katowicach w piątek, odpłatnie. Skończyły się punkty z
          nfz. Teoretycznie, przysługują mi bezpłatnie bo mam 40 lat.
          W ostatnim tygodniu grudnia chyba nie będzie placowki ktora ma jeszcze wolne punkty.
          • babeth Re: Badania prenatalne- Śląsk - już nie środków 29.11.09, 17:01
            a czy możesz podać nazwę ośrodka i cenę, do tej pory robiłam w Mysłowicach- tam
            koszt to ok. 270 zł. Też mam wskazania i przysługuje mi refundacja niestety kasy
            z NFZ brak.
            • meg303 Re: Badania prenatalne- Śląsk - już nie środków 29.11.09, 22:42
              Usg pani doktor zrobiła mi grzecznościowo( jestem jej pacjentką od lat) a za
              test z krwi płaciłam 120 zł. Ktoś pisał u góry, ze samo usg kosztuje 170 zł,
              więc Myslowice tańsze.
              • anulka59 Re: Badania prenatalne- Śląsk - już nie środków 30.11.09, 07:50
                Osobiście nie roiłam ale wiem że damowe takie badania robili w Rudzie
                śląskiej(dla pacjentek od 35rż) ale dokładnych namiarów nie znam.
                • b-w-w Re: Badania prenatalne- Śląsk - już nie środków 30.11.09, 09:47
                  nie mam jeszcze 35 lat i na usg 3d jade do Genom w Rudzie śląskiej - do
                  Lewandowskiej....moja lekarka strasznie mi ja poleca
                  • bart2006 Re: Badania prenatalne- Śląsk - już nie środków 09.12.09, 16:03
                    Genom w Rudzie możesz zadzwonić i popytać ale wątpię czy mają jeszcze program na
                    ten rok.
                    To samo Opolska - to ci sami lekarze w większość w tych dwóch placówkach. Możesz
                    spróbować zapytać ale tam jest masa pacjentek zawsze.........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka