Dodaj do ulubionych

Szpital Bielański

02.04.04, 18:01
Witam
Chętnie poczytam wasze opowieści o tym szpitalu, porodzie w nim, personelu,
zwyczajach (opłaty, ilość dni spędzonych po porodzie...). Oczywiście
najbardziej interesują mnie najświeższe opisy, ale każda informacja jest
cenna smile.
Pozdrawiam
Asia i synuś 39tyg
4033322
Obserwuj wątek
    • angelka2 Re: Szpital Bielański 04.04.04, 11:04
      Hej, ja rodzolam w Bielańskim w styczniu i miomo ze bardzo sie balam tam rodzic
      ze wzgledu na opinie o nim to jestem bardzo zadowolona i nie zaluje.NPorodóeka
      byla troche obskurna-pisze byla bo jest remontowana.No i nie wiem wlasnie czy
      remont madal trwa ale jesli nawet to zrobili tymczasową porodówke gdzies na
      oddziale.Wynajęcie położnej kosztuje 300zł, lekarza 500, poród rodzinny jest za
      darmo.Nie wiem jak jest ze znieczuleniem zzo bo lekarze są bardzo niechętni by
      je dawac.Zazwyczaj wypuszczają po 3-4 dniach po porodzie naturalnym (w
      zaleznosci od godz. w ktorej urodzilas) i 4-5 po cesarce.Ja mialam cesrake i
      wyszlam po 5 bo 1 dzien malego naswietlali przez żółtaczke.Dzieckiem opiekują
      sie położne-chociaż nie mają nic przeciwko temu by siedzial z toba cały
      dzien,wtedy biorą tylko by przebrac i nakarmic jak trzeba.Jesli chodzi o mnie
      to mialam problemy z karmieniem i bardzo mi pomogly,bardziej chyba slowem niz
      czynem-ale dzieki temu wytrwalam i nie podalam sie.Pokoje są glównie 6
      osobowe,ale ja np. leżałam w 4.I tak zazwyczaj są tylko dwie kobiety w pokoju.
      Bardzo miłe są połozne które zajmuja sie kobietami a i lekarze potrafią
      pożartowac. Obchody sadosc krótkie a jedzenie kazdego dnia takie same-ale da
      sie przezyc te kilka dni.Jak masz jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem
      Pozdrawiam
      • asii Re: Szpital Bielański 04.04.04, 20:42
        Witaj
        Dziękuje za odpowiedź. Byłam tam ostatnio na KTG (raczej z ostateczności, bo
        jeżdżę na Inflancką) i bardzo miło mnie zaskoczyli. Byłam w szoku! Nic nie
        pokrywało się z moimi wspomnieniami i wyobrażeniami o Bielańskim. W dodatku
        miły personel, połozna nawet sama poprosiła meża by sobie ze mną wszedł i
        posłuchał serduszka synka (a maż w jakim szoku!!!). Dowiedzieliśmy się, że tam
        poród rodzinny refundowany, więc zaczełam się zastanawiać nad tym szpitalem
        (jakby nie wypaliło na Kasprzaka wink ). Jeszcze raz dziękuje i czkekam na inne
        oceny tego szpiatla smile.
        P.S.
        Angelka2 odezwij się do mnie na gg jak będziesz miała ochotę, 4033322
        • monikakasia Re: Szpital Bielański 20.04.04, 12:36
          Witaj Asii!!!
          Ja mam termin na 04.05.2004 i rozważam poród w Bielańskim. Na prawdę tak cię
          mile zaskoczyli w bielańskim?
          Mogłabyś mi coś więcej szepnąć o tym szpitalu?
          Będę wdzięczna!!!Chciałabym rodzić z mężem a nie wiem ile to tam kosztuje, ile
          kosztuje znieczulenie z,z?
          Czekam na odpowiedź
          Pozdrawiam i dziękuję
          • warchlaczek Re: Szpital Bielański 20.04.04, 13:49
            hej,

chodzilam do szkoly rodzenia przy szpitalu bielanskim i stad wiem, ze nie
            stosuja tam zzo. podaja jedynie daflargan (nie wiem czy dobrze napisalam,w
            kazdym razie jest to rodzaj narkotyku z rodziny morfinowatych). personel jest
            faktycznie mily,ale obecnie sa w trakcie remontu, wiec panuje tam lekki balagan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka