blady.jacek 16.06.04, 16:51 hej dziewczyny, szukam ginekologa co poprowadzi mi ciążę i najlepiej jakby pracował na Solcu, czekam na info!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekachna Re: Ginekolog z Solca 16.06.04, 23:12 dr. Remigiusz Rak - fantastyczny człowiek i bardzo dobry fachowiec, polecam. Tel. do gabinetu ( wtorki po południu ) 828-38-43; 0601-30-80-30. Odpowiedz Link Zgłoś
dag_red Re: Ginekolog z Solca 17.06.04, 10:35 Faktycznie dr Rak to lekarz z powołania. Kazdą pacjentkę traktuje indywidualnie i wyjatkowo. Niestety przyjmuje tylko prywatnie. On sam polecił mi Panią dr Joannę Pabich, która przyjmuje we wtorki od 10:00 - 12:00 w przychodni (ul. Solec 99). Jest młoda i miła. Pozdrawiam Daga Odpowiedz Link Zgłoś
blady.jacek Re: Ginekolog z Solca 21.06.04, 18:27 itam, a jak się zachowuje w szpitalu??? Tzn czy interesuje się swoją pacjętką ?? Wiem z autopsji że to poprasamopcie jak jest znajomy lekarz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ako416 Re: Ginekolog z Solca 22.06.04, 00:19 Nie byłam "prywatną" pacjentką Raka. Leżałam 2 tyg. na patologii na Solcu i rodziłam w trakcie jego dyżuru - przyszłam tam z ulicy, nie licząc szkoły rodzenia Krysi Komosy - i z czystym sumieniem mogę go polecić. Ogólnie pacjentkom poświęca bardzo dużo czasu nie rozróżniając pacjentek na swoje i obce. Odpowiedz Link Zgłoś
scuzi Re: Ginekolog z Solca 19.06.04, 20:49 Popieram tę opinię. Dr Rak jest v-ce ordynatorem oddziału i z tego co przekonałam się osobiście oraz czytałam na forum - godny jest polecenia. Polecałam już na forum dra Pałaszewskiego, który przyjmuje w LuxMedzie. Wiem, że większość lekarzy z Solca przyjmuje prywatnie i jest polecana przez dziewczyny. Czytałam o drach: Procarini, Ledowiczu i nowym ordynatorze Strzyzewskim. Powodzenia - Kama. Odpowiedz Link Zgłoś
latajacamysz Re: Ginekolog z Solca 20.06.04, 18:28 Polecam Dr T. Strzyżewski aktualnie ordynator na solcu. Znam go z karowej, jest świetnym specjalistą, a do tego bardzo sympatycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek78 Re: Ginekolog z Solca 21.06.04, 14:37 ja z tego szpitala znam dr.RADOSIEWICZ bardzo miła,fachowa i godna polecenia,dzieki jej protekcji zostałam przyjeta bardzo szybko na oddział w krytycznej dla mnie sytułacji... Odpowiedz Link Zgłoś
ako416 Re: Ginekolog z Solca 22.06.04, 00:23 Jest to chyba jedyny warszawski szpital, w którym nie potrzeba znajomości i dawania łapówki żeby przyjęto cię w razie konieczności na oddział, udzielono szybkiej i fachowej pomocy, wyczerpująco odpowiadano na pytania bez znaczącego zerkania na zegarek. I to wszystko w miłej i przyjaznej atmosferze. Odpowiedz Link Zgłoś
mangosiaczek Re: Ginekolog z Solca 21.06.04, 19:21 cześć, właśnie w piątek wyszłam ze szpitala na solcu, byłam pod opieką dr.Procarini,dr.Strzyżewskiego naprawde są godni polecenia, interesują sie pacjentkami i szczególowo analizują każdy problem. Do tego są bardzo delikatni przy badaniu.Dr. Ledowicz traktowany jest tam jako specjalista od usg podobnie zresztą jak dr.Pałaszewski. Dr. Pałaszewski prowadzi juz moją 2 ciąże i jestem zadowolona. Podoba mi sie to nawet w szpitalu intersował sie moimi sprawami, jest pogodny i nie stresuje niepotrzebnie pacjentek. Przyjmuje prywatnie w Multimedzie tel. 636 47 73 wizyta kosztuje 70 zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Ginekolog z Solca 22.06.04, 00:59 Ja tez przyszlam z ulicy i lezalam tydzien na sali przedporodowej pod czujnym okiem dr Raka i swietnie bylo o ile lezenie w szpitalu moze byc swietne ) Tam wypatrzylam tez dr Dobrowolskiego u ktorego prowadzilam dwie ciaze i z czystym sumieniem polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mamadawida1 Re: Ginekolog z Solca 22.06.04, 12:26 Również polecam dr.Raka, był przy moim porodzie, bardzo miły i deliklatny, był przy mnie 2 godziny w trakcie trwania drugiej fazy porodu, na obchodach również zachowywał się jak na lekarza z prawdziwego zdarzenia przystało. Mój poród zakończył się niestety cesarką, robił mi ją właśnie dr Rak, bardzo szybko wstałam z łózka, szew mały, nie miałam żadnych komplikacji. Cieszę się że trafiłam na takiego lekarza, mimo że trafiłam do tego szpitala prawie z ulicy. Jedynym minusem u mnie było to że tak długo zwlekał z cesarką, męczyłam się ponad 20 h pod kroplówką z oksytycyny i dzidziuś urodził się bardzo wymęczony, nie mówiąc już o mnie. Ale generalnie bardzo polecam. Zetknełam się tam też z innymi lekarzami, nie bardzo pamiętam ich po nazwiskach, ale wszyscy byli naprawdę w porządku, szpital godny polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
romaslo Re: Ginekolog z Solca 22.06.04, 14:07 Wiecie moze, czy ktorys z lekarzy pracujacych na Solcu przyjmuje takze w Centrum Medycznym LIM? Pozdrawiam! Monika Odpowiedz Link Zgłoś
kurka1 Re: Ginekolog z Solca 23.06.04, 11:11 A napiszcie coś o Raku jako o prowadzacym ciążę? Jaki jest? Ma USG w gabinecie prywatnym? Nie ma problemu z dostaniem zw. chorobowego na żądanie pacjentki (starsze w domu, chciałoby się troche odpocząć). kurka Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_751 Re: Ginekolog z Solca 27.06.04, 12:10 Dr Rak w gabinecie nie ma USG można się z nim umówic w szpitalu. Byłam pacjentką dr Raka i jeśli powtórnie będę w ciąży napewno wybiorę jego jako prowadzącego. Na wizycie nigdy nie ma pośpiechu, odpowiada bardzo wyczerpująco i kompetentnie na wszystkie pytania, zawsze jest badanie ginekologicze. Umie wytworzyć atmosfere zaufania, jeśli miałam jakieś problemy czy niepokoje nie miałam oporów aby dzwonić i zawsze dostawałam poradę i słowa otuchy. Żałuję,że nie mogłam rodzić na Solcu, ale i tak dostałam od Dr wielka pomoc jak w środku nocy rozpoczął mi się przedwczesny poród. Pierwsza odruch to był telefon do Niego - otrzymałam zarówno wytyczne co robić, jak i słowa wsparcia. Czułam się bardzo bezpiecznie. Kontaktował się ze mną jak już byłam na Karowej - najprawdę każdej kobiecie życzę tak dobrego lekarza prowadzącego. Odpowiedz Link Zgłoś
dag_red Re: Ginekolog z Solca 24.06.04, 23:14 Ja trafilam na Solec z patologia i lezalam tam tydzien. Dr Rak przyjmowal mnie na oddzial i prowadzil. Ciaze prowadzilam na Karowej, ale tam nigdy nie ma miejsc i sie czlowiekiem kiepsko zajmuja. Dopiero On rozwial moje watpliwosci i uspokoil. Bardzo zaluje,ze niestety moja sytuacja nie pozwala mi na prywatne leczenie, bo na 100% zostalabym jego pacjentką prywatnie. A za 2 tygodnie mam termin porodu. Pierwsze co robie to jade na Solec Pozdrawiam Daga PS Reszta lekarzy, poloznych i siostr od noworodkow tez super! No i uklony w strone sympatycznych studentow (obu plci) poloznictwa. Duzo praktyk i duzo egzaminow, a usmiech maja dla Ciebie przez caly dzien. Trzymam za nich kciuki!!! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
ewamonika1 Re: Ginekolog z Solca 07.07.04, 14:45 W żadnym z postów nie znalazłam opinii w doktorze Robercie Gardockim - też z Solca. No więc będę pierwsza: rodziłam z mężem i oboje stwierdzamy, że jest to okropny lekarz, nieprzyjemny, traktował mnie bardzo oschle. Ale najgorsze było to, co wydarzyło się po porodzie, tzn. łyżeczkowanie macicy bez znieczulenia, tylko po dwóch dawkach dolarganu. To bolało i to cholernie, a pan doktor pohukiwał na mnie i mówił miłe zdania w stylu: "jak pani się tak broni, to ja się z panią posiłuję". To wszystko słyszał mój mąż i nie są to tylko moje opinie spotęgowane trudnym porodem. Na myśl o tym człowieku mam dreszcze. przykro mi, że zburzyłam ten cukierkowy obraz Solca, ale taka jest prawda. Dla mnie liczy się tylko ten lekarz, który popsuł moje odczucia po porodzie. I gdyby nie wspaniała położna (Iwona Oksiędzka) - pewnie wspominałabym go mało ciekawie. Ewa - mama trójki dzieciaczków Odpowiedz Link Zgłoś
kaslis Re: Ginekolog z Solca 16.10.04, 12:47 polecam dr.Raka z Solca. W trakcie mojej ciąży miałam wszystkie możliwe choroby ciążowe i to, że urodziłam zdrowe dziecko i sama nie załam się w czasie kilkumiesięcznego pobytu w szpitalu zawdzięczam jego troskliwej opiece. Odpowiedz Link Zgłoś